کد خبر: 9728
A

بعد از کلسیم فراوانترین ماده معدنی در بافتهای بدن انسان است. بیشتر فسفر بصورت فسفات کلسیم در استخوانها و دندانها وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، گوشت، ماهی، تخم مرغ و مواد پروتئینی، شیر و مواد لبنی، مغزها، حبوبات و غلات منابع غنی فسفر می باشند. چای، قهوه و ادویه نیز مقدار کمی فسفر دارد.

در فرآیند تخمیر نان که به صورت طبیعی صورت می گیرد مخمر نان حاوی آنزیم فیتاز می باشد که در اثر این فرآیند مقداری از فسفات آزاد می گردد. و اگر آماده سازی خمیر با موادی مانند جوش شیرین انجام شود اسیدفیتیک در نان باقی خواهد ماند و از جذب بسیاری از مواد مغذی جلوگیری خواهد کرد.
فسفر در ساختمان مواد مهمی مانند ATP, RNA , DNA و کراتین فسفات شرکت می کند. بنابراین در تولید مثل و تولید انرژی در بدن بسیار موثر است. فسفر بصورت فسفات با کلسیم ترکیب می شود و در ساختمان دندانها و استخوانها بصورت هیدروکسی آپاتیت شرکت می کند. با توجه به اینکه فسفر در بیشتر غذاها از جمله در نوشابه ها موجود است معمولا کمبود آن مشاهده نمی شود.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر