کد خبر: 41456
A
دیده بان ایران بررسی می کند؛

نگاهی به اوضاع و احوال روسیه در آستان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری/ پوتینِ مبارک

هرچند مردم در حدود ده سال اول دوره‌ای که به «روسیه پوتین» مشهور شده، به لطف بهای بالای فروش نفت و تقویت اقتصاد بازار آزاد شاهد رشد اقتصادی بودند، اما سقوط قیمت نفت، تحریم‌های غرب و کاهش ارزش روبل، اقتصاد آن کشور را به مشکل انداخته است. خبرگزاری رویترز در همین رابطه و طی نگارش گزارشی نوشت: رأی دهندگان می‌خواهند پوتین وضعیت اقتصادی را تغییر دهد، اما با توجه به اپوزوسیون کوچکی که توان رقابت ندارد و به احتمال زیاد او پیروز انتخابات می‌شود، به نظر نمی‌رسد برای ارائه سیاست‌های جدید اقتصادی تحت فشار زیادی باشد.

نگاهی به اوضاع و احوال روسیه در آستان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری/ پوتینِ مبارک
دیده بان ایران: بیش از ۱۱۰ میلیون نفر از مردم روسیه روز ۱۸ مارس ۲۰۱۸ (۲۷ اسفند) در پای صندوق‌های رای حاضر خواهند شد تا رئیس جمهوری آینده این کشور را انتخاب کنند. برخی مقام‌ها و تحلیلگران معتقدند ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری کنونی آن کشور در حالی امروز (یکشنبه) به رقابت می‌پردازد که توافق اندکی در سطوح بالای سیاست‌گذاری بر سر استراتژی اقتصادی دولت او وجود دارد.

 

این انتخابات در حالی برگزار می‌شود که میزان محبوبیت پوتین حدود ۸۰ درصد برآورد شده و قرار است با هفت نامزد دیگر رقابت کند در صورت پیروزی، برای چهارمین دوره به این مقام خواهد رسید.
اما با وجود این پوتین در چند روز گذشته به دلیل حواشی به وجود آمده بین روابط دو کشور روسیه و انگلیس با چالش جدی مواجه شده است.

 

هرچند مردم در حدود ده سال اول دوره‌ای که به «روسیه پوتین» مشهور شده، به لطف بهای بالای فروش نفت و تقویت اقتصاد بازار آزاد شاهد رشد اقتصادی بودند، اما سقوط قیمت نفت، تحریم‌های غرب و کاهش ارزش روبل، اقتصاد آن کشور را به مشکل انداخته است.
خبرگزاری رویترز در همین رابطه و طی نگارش گزارشی نوشت: رأی دهندگان می‌خواهند پوتین وضعیت اقتصادی را تغییر دهد، اما با توجه به اپوزوسیون کوچکی که توان رقابت ندارد و به احتمال زیاد او پیروز انتخابات می‌شود، به نظر نمی‌رسد برای ارائه سیاست‌های جدید اقتصادی تحت فشار زیادی باشد.
به گفته کریس ویفر از اعضای ارشد مؤسسه مشاوره اقتصادی و سیاسی «مارکو»، مردم می‌دانند که اوضاع اقتصادی شان بد شده و کرملین با خلق یک «هیولای طلایی» توقع و انتظار، چنین القا کرده که با انتخاب مجدد او استاندارد زندگی مردم روسیه بار دیگر رشد خواهد کرد.

 

رئیس جمهوری روسیه اواسط دی ماه و در نشست خبری پایان سال خود وعده بهبود وضعیت اقتصادی و افزایش تولید ناخالص ملی را داده بود، و به عقیده کریس ویفر دولت پوتین هر چند این خواسته مردم را شنیده، اما در واقع هیچکدام از آنها نمی‌دانند که چه باید کرد.

 

این در حالی است که شش تن از مقام‌های دولت روسیه نیز به رویترز گفته‌اند که سیاستگذاران کلیدی دولت – از جمله ماکسیم اورشکین وزیر اقتصاد و آندری بلوسوف مشاور اقتصادی کرملین – در مورد گام‌های مورد نیازی که برای رسیدن به یک رشد اقتصادی سریع باید برداشت اختلاف نظر دارند.

 

ولادیمیر پوتین در سخنانی کلی گفته بود که فدراسیون روسیه «با قدرت در حال تقویت خود در میان اقتصادهای بزرگ دنیاست،» اما او به جزئیات اندکی در مورد این که چگونه این کار در حال انجام شدن یا پیگیری است اشاره کرد و در عوض بر سلاح جدید هسته‌ای روسیه تمرکز کرد.

 

این در حالی است که روابط روسیه با غرب، به ویژه با ایالات متحده و اخیرا با بریتانیا، بر سر برخی مسائل عمده مانند الحاق شبه جزیره کریمه از اوکراین به خاک خود، حمایت از رژیم بشار اسد در جنگ داخلی سوریه و نیز دخالت در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، رو به تنش گذاشته است.

 

*در صورت انتخاب مجدد پوتین چه خواهد شد؟
ولادیمیر پوتین نخستین بار در سال ۲۰۰۰ به عنوان رئیس جمهوری روسیه و به دنبال استعفای بوریس یلتسین، رئیس جمهور اسبق این کشور مشغول بکار شد. در سال‌های گذشته وی چهار دوره به علت قانون «محدودیت دو دوره ریاست جمهوری متوالی» سمت نخست وزیری روسیه را برعهده داشته است.
پس از اینکه دوره ریاست جمهوری دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری سابق روسیه در سال ۲۰۱۲ پایان یافت، قانونگذاران روس دوره ریاست جمهوری را از چهار به شش سال افزایش دادند. این بدان معنی است که اگر آقای پوتین برنده این کارزار شود می‌تواند تا سال ۲۰۲۴ یعنی تا سن ۷۲ سالگی در قدرت باقی بماند.
بجز مسائل سیاسی، سبک زندگی ولادیمیر پوتین از جمله علاقه زیاد به ورزش و همچنین ابهاماتی در رابطه با میزان ثروتش، وی را به یکی از جنجالی‌ترین رئیسان جمهوری در جهان تبدیل کرده است.

 

در این نوشتار به اختصار به معرفی کاندیداهای ریاست جمهوری فرانسه می‌پردازیم:

 

*ولادیمیر پوتین

 

رئیس جمهوری فعلی روسیه و کارمند سابق اداره اطلاعات و امنیت اتحاد جماهیر شوروی به صورت مستقل در این انتخابات شرکت خواهد کرد. ولادمیر پوتین ۶۵ ساله از سال ۲۰۰۰ تا کنون همواره پست ریاست‌ جمهوری یا نخست‌ وزیری روسیه را در اختیار داشته‌ است.
 
کسینا سابچاک
 
خانم سابچاک گوینده ۳۶ ساله تلویزیون که به سیاستمداری سوسیالیست بدل شده جوان‌ترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری امسال است. او که از اعضای حزب «ابتکار مدنی لیبرال روسیه» است از یک خانواده سیاسی می‌آید و پدرش در دهه ۹۰ شهردار سن پترزبورگ بوده است.

 

*ماکسیم سریکن

 

این کاندیدای ۳۹ ساله که از اعضای حزب «کمونیست چپ افراطی» و از طرفداران استالین است، با شعار «۱۰ ضربه‌ای که استالین به کاپیتالیسم وارد کرد» به این کارزار قدم نهاده است.

 

*گرگوری یولینسکی

 

آقای یولینسکی ۶۵ ساله یک سیاستمدار و اقتصادان حرفه‌ای است که رهبری حزب « لیبرال اجتماعی یوبلوکو» را برعهده دارد. وی به عنوان یکی از مخالفان سرشناس دولت روسیه شناخته می‌شود.

 

*ولادیمیر ژیرینفسکی

 

این سیاستمدار ۷۱ ساله که از سال ۱۹۹۱ در اغلب رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شده است از حزب پوپولیست «لیبرال دموکرات روسیه» در این دوره از انتخابات نامزد شده است.

 

*سرگئی بابورین

 

وی یک استاد حقوق است که به سیاست روی آورده است. آقای بابورین ۵۹ ساله از حزب ملی‌گرای «اتحاد همه مردم روسیه» به این کارزار پا نهاده است.

 

*پاول گرودینین

 

بازرگان، کارآفرین و سیاستمدار ۵۹ ساله روس که از حزب «کومونیست» در این انتخابات کاندید شده است، از موفق‌ترین تولیدکنندگان توت فرنگی است که در بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ توانسته است بیش از دو میلیون یورو کسب درآمد کند.

 

*بوریس تیتوف

 

این کاندید ۵۸ ساله که یک بازرگان و از حامیان حقوق تجار و کارآفرینان است امسال در این انتخابات شرکت خواهد کرد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر