کد خبر: 5082
A

مربی المپیکی کشتی فرنگی: در داخل کشور دیده نمی شوم

مربی کشتی فرنگی ایران که در المپیک 2012 لندن و المپیک 2016 ریو درخشید، گفت: در ایران دیده نمی شوم و به خدمات من نیازی نیست.

مربی المپیکی کشتی فرنگی: در داخل کشور دیده نمی شوم

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، «محمد بنا» معمار کشتی فرنگی ایران او را از شهر سنندج در استان کردستان به کادر فنی تیم ملی دعوت کرد، نامش در المپیک 2012 لندن پس از آن بر زبان ها افتاد که تیم ملی کشتی فرنگی ایران نتایج درخشانی گرفت. او «جمشید خیرآبادی»‌ است که پس از المپیک لندن به جمهوری آذربایجان رفت و با این تیم نیز به موفقیت های چشمگیر رسید.

مربی سنندجی کشتی فرنگی ایران، پس از آنکه جمهوری آذربایجان را در المپیک 2016 ریو بر سکوی سوم المپیک نشاند، ساز جدایی از این تیم را کوک کرد. او زمزه های رفتن «محمد بنا» را پس از المپیک 2016 ریو از اردوی ایران شنید و علی رغم مذاکراتی که با برخی کشورهای خارجی برای هدایت تیم ملی آنها داشت، منتظر ماند تا شاید افتخار خدمت به کشتی ایران نصیبش شود.

گفت و گو با مردی از خطه کردستان با خصلت های مردانگی و غیرت سخت است، در این سخن خیرآبادی که گفت: «ایران به من نیاز ندارد»، آشکارا غم نهفته بود. او تاکید کرد: از پنج کشور پیشنهاد دارم. شرایط آنها را بررسی خواهم کرد و به یک پیشنهاد پاسخ مثبت خواهم داد.

وی گفت: آذربایجانی ها اصرار دارند که همچنان مسئولیت کشتی فرنگی آنها را عهده دار باشم، اکنون دیگر برای من تنها موضوع بستن قرارداد مهم نیست، بلکه اعتقاد دارم نباید به اعتبار خود آسیب برسانم و باید به کشوری بروم که دارای جایگاهی در کشتی دنیا باشد.

سرمربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی جمهوری آذربایجان گفت: آذربایجانی ها حاضر بودند برای یک طلای کشتی در المپیک میلیون ها دلار هزینه کنند.

وی گفت: قرارداد من با جمهوری آذربایجان تا المپیک ریو بود. هنوز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان انتخاب نشده است. مسئولان کشتی این کشور به دلیل میزبانی بازی های کشورهای اسلامی در سال 2017 اصرار دارند که در این کشور بمانم.

خیرآبادی گفت: من تصمیم خودم را پیش از این گرفته بودم و در ایامی که بازی های المپیک 2016 ریو برگزار می شد، با چند کشور مذاکراتی داشتم، اما چون گمانه زنی هایی مبنی بر کناره گیری محمد بنا از تیم ملی ایران مطرح بود، پاسخ قطعی به پیشنهادات خارجی ندادم و زمانی که به ایران آمدم متوجه شدم سرمربی تیم ملی انتخاب شده است.

وی یادآور شد: بعد از آنکه متوجه شدم در ایران به من نیازی نیست، وضعیت امکانات سه کشور از پنج کشوری که به من پیشنهاد داده بودند را بررسی کردم و در 20 روز آینده نیز با دو کشور دیگر مذاکرات خواهم کرد. زمانی که همه موارد را بررسی و اینکه در کجا اختیاراتم بیشتر است و بهتر می توانم موفق باشم، مقصد نهایی خود را برای ادامه کار انتخاب خواهم کرد.

مربی کشتی ایران در المپیک 2012 لندن در خصوص نقش مربیان ایرانی در کشورهای دیگر گفت: این افتخاری برای یک کشور است که مربیان آنها در سایر کشورها حضور داشته باشند و در کشتی دنیا تاثیرگذار باشند.

خیرآبادی توضیح داد که «در رقابت های کشتی قهرمانی اروپا در روسیه، شش مربی صاحب نام روسی، سرمربی سایر کشورها بودند و «آخادوف» نیز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان بود، این مربی حتی موفق شد تیم روسیه را نیز شکست دهد و در حاشیه آن رقابت ها به بهترین وجه از این مربیان تجلیل شد».

وی افزود: تیم کشتی فرنگی جمهوری آذربایجان همانند ایران دو مدال برنز کسب کرد و از نظر امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفت و این تیم برای نخستین مرتبه نیز در سال 2014 در تهران قهرمان جام جهانی شد.

سرمربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی آذربایجان در خصوص نتایج تیم کشتی فرنگی ایران نیز گفت: توقعات از کشتی فرنگی در ایران بی مورد بالا است. در لندن کاری شق القمر شد و بدون محاسبه نتیجه المپیک لندن، فرنگی کاران ایران در المپیک ریو بهترین عملکرد را در ادوار بازی های المپیک داشتند، اما از «محمد بنا» هیچ تجلیلی نشد.

این مربی سنندجی کشتی فرنگی یادآور شد: ما همانند روسیه نیستیم که در هر دوره المپیک در کشتی چندین مدال طلا کسب کنیم. نباید روند رو به رشد کشتی ایران را با نتایج المپیک 2012 لندن بررسی کرد. در لندن ابر و باد و مه و خورشید و فلک همه دست به دست هم دادند تا آن نتیجه تاریخی رقم بخورد.

وی گفت: البته در ایران سرمایه و ظرفیت های زیادی در زمینه کشتی داریم و با برنامه ریزی، ایجاد امکانات و مدیریت صحیح می توان نتیجه خیره کننده ای به دست آورد. در ایران مربیان بزرگی هستند که نسبت به کشتی کشور احساس مسئولیت دارند، اما از آنها استفاده نمی شود.

خیرآبادی افزود: هر زمانی که در کشتی به من نیاز داشته باشند، همانند یک سرباز و عضو کوچک از این کشور در خدمت خواهم بود، اما ظاهرا در ایران به من نیازی نیست.

مربی کشتی ایران در خصوص تفاوت های مربیگری در ایران با سایر کشورهای جهان به خصوص روسیه و جمهوری آذربایجان گفت: کشورهای روسیه و جمهوری آذربایجان برای ورزش های المپیکی سنگ تمام می گذارند و همه امکانات را برای کسب موفقیت تامین می کنند.

وی گفت: آنها معتقدند که المپیک نماد توسعه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی یک کشور است و به همین دلیل روی ورزش های المپیکی سرمایه گذاری زیادی می کنند و هر روز هم پیشرفت می کنند و همین آذربایجان در ریو موفق به کسب 9 مدال شد.

دستیار «محمد بنا» در المپیک 2012 لندن گفت: تضمین آینده شغلی و زندگی ورزشکاران برای کشورهایی چون جمهوری آذربایجان و روسیه اولویت نخست است، اما در ایران شرایط برعکس است. در این کشورها وقتی ورزشکاری در سطح نخست ورزش جهان قرار می گیرد در نخستین اقدام، زندگی و آینده اش را تضمین می کنند. اما متاسفانه در ایران به دلیل نادیده گرفتن همین مسایل ورزشکاران نخبه به سایر کشورها می روند.

خیرآبادی گفت: انتظار بود «محمد بنا» پس از المپیک 2016 ریو مدیر تیم های ملی شود و از تجربیات او استفاده شود، اما مشاهده می شود که علی رغم همه سرمایه گذاری هایی که روی «بنا» صورت گرفت، به راحتی او را از دست دادند.

وی گفت: متاسفانه خیلی راحت مهره ها را از دست می دهیم و نمی دانم چرا درس نمی گیریم. در کشورهای دیگر زمانی که به یک مربی فرصت می دهند سوای هر نتیجه ای که به دست آورده او را رها نمی کنند و در حوزه های دیگر از تجربیات وی استفاده می کنند.

مربی سابق تیم ملی کشتی فرنگی جمهوری آذربایجان در خصوص پا به سن گذاشتن تعدادی از ملی پوشان ایران نیز گفت: یکی از علل شکست تیم ملی کشتی فرنگی ایران در ریو این بود که بنا جایگزین خوبی برای نفرات تیم ملی نداشت. کشتی ایران به تغییر نسل نیاز داشت و محمد بنا فرصت انجام آن را نداشت.

خیرآبادی توضیح داد: فدراسیون کشتی ایران باید به «علی اشکانی» سرمربی تیم ملی فرصت انجام تغییر نسل را بدهد.

وی تصریح کرد: زمانی که به جمهوری آذربایجان رفتم به من 50 ماه فرصت داده شد تا ایده های خود را اجرا و نفراتی را که می خواهم انتخاب کنم و تیمی بسازم که در حد نام کشور آذربایجان باشد.

خیرآبادی تصریح کرد: تغییر نسل، کاری یک شبه و یا یک ساله نیست و اشکانی برای ایجاد رنسانس در کشتی باید فرصت داشته باشد.

خیرآبادی همچنین در خصوص برخی شائبه ها در مورد نفوذ آذربایجانی ها در داوری اتحادیه جهانی کشتی گفت: اگر مافیایی وجود داشت، آذربایجانی ها در المپیک ریو باید حداقل یک مدال طلا می گرفتند. 

وی افزود: در کشتی «روشن بایراموف» و «آندره استیگ برگ» از نروژ برای کسب مقام سومی وزن 59 کیلوگرم کشتی فرنگی در المپیک ریو حق بایراموف را می خورند و حقش 100 درصد پایمال می شود و با «کنستانتین» رئیس کمیته داوران اتحادیه جهانی در این زمینه صحبت کردم و او تصریح کرد که هر سه داور آن مبارزه را محروم و با آنها برخورد خواهد کرد. 

وی با اشاره به روز پایانی مسابقات کشتی آزاد المپیک ریو و مبارزه «رضا یزدانی» و «ختاگ گازیموف» در وزن 97 کیلوگرم یادآور شد: در این مبارزه نیز حق یزدانی را خوردند و این واقعیتی است که کشورهایی که دارای جایگاه در اتحادیه جهانی نباشد، چرخش و چربش داوران به سمت کشتی گیرانی است که نمایندگان آنها در اتحادیه جهانی دارای کرسی هستند. 

مربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی ایران در المپیک 2012 لندن در خصوص حضور رسول خادم در هیات رئیسه اتحادیه جهانی، گفت: رئیس فدراسیون پست بسیار مهمی را پس سال ها برای کشورمان گرفته و حضور وی در اتحادیه از این پس به طور حتم تاثیر زیادی در تصمیم گیری داوران خواهد داشت و حق ملی پوشان ایران ضایع نخواهد شد. 

منبع : ایرنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر