کد خبر: 5354
A

علت ضعف بینایی چیست؟

ضعف بینایی یک اصطلاح عمومی است که طیف وسیعی از بیماری‌ها و اختلالات چشم و سیستم بینایی را به خود اختصاص می‌دهد. در حدود 80 درصد از کسانی که ضعف بینایی دارند می‌توانند با تجویز و استفاده از عینک ضعف بینایی خود را اصلاح کنند. ولی چشم‌هایی هم وجود دارند که به‌رغم تجویز دقیق‌ترین عینک‌ها هم نمی‌توانند از موهبت بینایی طبیعی برخوردار شوند یعنی علت ضعف بینایی آنها چیز دیگری غیر از عیوب انکساری چشم است.

علت ضعف بینایی چیست؟

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، بیماری‌های گوناگونی چشم را تهدید به نابینایی می‌کنند که گروهی از آنها ارثی است، یعنی مثل بقیه ویژگی‌های موروثی از والدین و از طریق ژن‌ها به فرزندان می‌رسند و گروهی هم اکتسابی هستند یعنی به دلایل مختلف محیطی به چشم‌ها آسیب می‌زنند و بینایی فرد را به مخاطره می‌اندازند. حوادث، ضربات، سوختگی‌های حراراتی و شیمیایی و تشعشعی، ورود برخی سموم به بدن و ... از جمله عوامل محیطی هستند که می‌توانند همراه با آسیب‌های شدید بینایی باشند و غالباً مردم در این مواقع بهتر می‌دانند که این آسیب‌ها با تجویز عینک اصلاح نمی‌شود. ولی بیماری‌های اکتسابی گاهی به‌طور آرام و خیزنده و بتدریج موجب آسیب‌های بینایی می‌شوند. از آنجا که تغییرات به آهستگی اتفاق می‌افتد غالبا افراد متوجه این آسیب‌ها نشده و وقتی مراجعه می‌کنند که در موارد بسیاری آسیب‌های غیرقابل برگشت برای بیمار به وقوع پیوسته است. در این موارد هنگامی که بیماری بر چشم‌ها اثر گذاشته و بینایی در حدی افت می‌کند که فرد در زندگی روزمره متوجه آن می‌شود آن‌گاه برای معاینه چشم مراجعه می‌کنند در صورتی که شاید این مراجعه بسیار دیر و شانس درمان در حدود زیادی از دست رفته باشد.

بیماری قند یا دیابت و بیماری پرفشاری خون نیز بتدریج می‌تواند موجب تغییراتی درچشم‌ها به ویژه پرده شبکیه چشم شده و در صورتی‌که کنترل نشود موجب آسیب‌های جدی به چشم‌ها و بینایی فرد خواهد شد.

مراجعه دوره‌ای به اپتومتریست‌ها و بررسی سلامت بینایی از جنبه‌های مختلف شامل بینایی مرکزی، بینایی محیطی، دید رنگ، دید سه‌بعدی، دید در شب، کنتراست بینایی و.... می‌تواند به تشخیص زودهنگام بسیاری از بیماری‌هایی که ممکن است بینایی شما را تهدید کند، کمک کند. پیشگیری همیشه آسان‌تر، ارزان‌تر و موفقیت‌آمیزتر از درمان است بنابر این مراجعه سالانه برای ارزیابی تخصصی بینایی توسط یک اپتومتریست و ارزیابی همه‌جانبه سیستم بینایی شما (و نه‌فقط تست بینایی با یک تابلوی دید ساده ـ هر چند در موارد ناچاری آن نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد) می‌تواند سلامت بینایی شما را تضمین نماید. همان‌طور که گفته شده 80 درصد از موارد ضعف بینایی با تجویز عینک اصلاح می‌شود بقیه موارد که به دلایل آسیب‌هایی به چشم‌ها و بویژه به بخش عصبی چشم‌های شما ایجاد شده است نیز با بررسی و راهنمایی‌های لازم به متخصصین مربوطه برای رسیدگی‌های تخصصی‌تر ارجاع می‌شوند.

سوالی که اغلب بیماران درخصوص استفاده از عینک می‌پرسند این است که چند وقت باید از عینک استفاده کنند. در صورتیکه در اغلب موارد وقتی فردی (بویژه افراد بزرگسال) لازم است از عینک استفاده کند و با عینک بینایی کاملی دارد، و طبیعی لحاظ می‌شود و این‌طور نیست که اگر دوره‌ای از عینک استفاده کند عینک موجب کاهش شماره عینک وی می‌شود. زمانی که افراد با عینک دید طبیعی دارند یعنی هیچ مشکلی وجود ندارد و مشکل از لحاظ پزشکی زمانی وجود دارد که در معاینه فردی با بهترین عینک تجویزی باز دید طبیعی تأمین نمی‌شود یعنی علت افت دید، مشکلات بیمارگونه و نه عارضه انکساری چشم است.

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر