کد خبر: 5545
A

مروری بر روزنامه های دوشنبه ۱۷ آبان ماه

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات در امریکا تحلیل ها در رابطه با پیروز انتخابات امریکا افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که انتخابات آینده ریاست جمهوری در ایران و همچنین خبر احتمال بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

مروری بر روزنامه های دوشنبه ۱۷ آبان ماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات در امریکا تحلیل ها در رابطه با پیروز انتخابات امریکا افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که انتخابات آینده ریاست جمهوری در ایران و همچنین خبر احتمال بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

روزنامه ایران امروز ویژه نامه ای در این باره منتشر کرده است. علی خرم کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی در این ویژه نامه با عنوان« نگرانی جهان از انتخابات امریکا» نوشت:« امکان دارد همچون رفراندوم اخیر در بریتانیا که احساسات بر نظرات تخصصی و کارشناسی غلبه پیدا کرد و با 52درصد آرا بریتانیا مجبور به خروج از اتحادیه اروپا شد، در آمریکا هم چنین امری به وقوع پیوسته و احساسات عوام بر نظرات کارشناسی و ملاحظات امنیت ملی امریکا پیشی بگیرد و آقای ترامپ پیروز از صندوق‌های انتخابات بیرون آید. چنانچه این امر به وقوع پیوندد، همه بازیگران بین‌المللی از چنین انتخاباتی دچار نگرانی شده و می‌توان گفت حداقل 4 سال اضطراب بر جامعه جهانی سایه خواهد انداخت. در عصر حاضرمسائل مهم جهانی و بویژه مسائل پیچیده خاورمیانه نیازمند تجربه طولانی و وقوف و آگاهی بر ریشه‌های مسائل به وجود آمده و استفاده از هماهنگی و همکاری با بازیگران منطقه‌ای جهت رفع این قبیل مشکلات است. مهم‌ترین مسأله حاضر جهان، تروریسم و افراط‌گری گروه‌هایی همچون داعش و القاعده در سطح جهان است که با حرکات ناشیانه و نمایشی نه‌تنها متوقف نمی‌شود، بلکه زمینه رشد و ارتقای آن در سطح بین‌المللی افزایش خواهد داشت.»

روزنامه شهروند نیز در ستون کاریکاتور خود به انتخابات آمریکا واکنش نشان داده است.

روزنامه جوان نیز گزارش یک امروز خود را به موضوع انتخابات امریکا اختصاص داده است. این روزنامه در این گزارش با عنوان« نیویورک‌تایمز: امریکا با هیلاری و ترامپ در ایران مسخره شد » نوشت:« رقابت میان دو نامزد دو حزب اصلی این دوره ریاست جمهوری امریکا سرشار از سرافکندگی برای امریکایی‌هاست و نکته ‏این است که خود امریکایی‏ها این را خوب می‌دانند. اولین اعتراف از این دست، سخنان هفته پیش وزیر امور خارجه امریکا در ‏لندن بود که رقابت‌های انتخاباتی کشورش را شرم‌آور خواند و حالا یکی از روزنامه‌های امریکایی نوشته که مناظره‌های انتخاباتی ‏به ابزار ایرانی‌ها برای استهزای دموکراسی امریکا تبدیل شده است. در همین شرایط یک شبکه تلویزیونی نزدیک به ‏جمهوریخواهان در گزارشی با اشاره به موارد مختلفی از قبیل ثبت‌نام مردگان درباره احتمال «تقلب» هشدار داده است تا عمق ‏دروغین بودن به اصطلاح دموکراسی امریکایی روشن‌تر شود. نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم از تداوم روابط مستحکم ‏تل‌آویو ـ واشنگتن بعد از هر کسی که رئیس‌جمهور بشود، سخن گفته است تا نشانه دیگری از نمایشی بودن این دموکراسی ‏رونمایی شود.

 

رئیس دفتر نیویورک‌تایمز در تهران در گزارشی آورده است: در گذشته، ایرانی‌هایی که می‌خواستند آمریکا را مسخره کنند، ‏آدمک‌های مقوایی عمو سام را آتش می‌زدند اما در ماه‌های اخیر و با توجه به مجموعه‌ای از اتفاقات عجیب در انتخابات ریاست ‏جمهوری امریکا، ایرانی‌ها با روشن کردن تلویزیون‌هایشان و کشیدن کاریکاتورها، «شیطان بزرگ» را مسخره می‌کنند.

 

آخرین وضعیت شکایت برادر رئیس جمهور

روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان« نوبت تظلم‌خواهی برادر روحانی » درباره آخرین وضعیت پرونده شکایت برادر رئیس جمهور نوشت:« نوبت به رسیدگی به شکایات برادر رئیس‌جمهور رسید؛ برادری که از اولین روزهای آغاز به کار دولت یازدهم آماج حمله مخالفان اعتدال قرار گرفت و سکوت کرد تا اینکه دیروز سخنگوی «هیات نظارت بر رفتار نمایندگان» از بررسی پرونده چند نفر از نمایندگان مجالس نهم و دهم که شاکی آنان، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور دولت یازدهم است، خبر داد؛ شکایتی که ناظر بر «اظهار نمایندگان و مصاحبه‌های آنان با نشریه‌ها و رسانه‌ها بوده است که همین امر شکایت حسین فریدون را سبب شده است» و حال این پرونده‌ها مفتوح است و در مرحله «بررسی و ارزیابی شواهد، قرائن و مستندات». به عبارت دیگر، پرونده حمله‌های دلواپسانه نمایندگان دلواپس به حسین فریدون در جریان است.

سید جواد جمالی، سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان در مجلس در گفت‌وگو با «آرمان امروز» درباره پرونده «شکایت حسین فریدون از چند نماینده مجلس» گفت: این پرونده یک پرونده کلی، اما در واقع متشکل از چند پرونده است که تعدادی از نمایندگان مجلس نهم و همچنین نمایندگان مجلس دهم را شامل می‌شود. وی افزود: شکایت دستیار ویژه رئیس‌جمهور مبتنی بر مصاحبه‌هایی بوده است که تعدادی از نمایندگان علیه آقای فریدون ایراد کرده بودند و همین سبب طرح شکایت ایشان از این نمایندگان شده است که ما در هیات رسیدگی بر رفتار نمایندگان در حال بررسی اسناد و مستندات هستیم تا نتیجه نهایی را اعلام کنیم. جمالی اما از بردن نام نمایندگانی که از آنان شکایت شده است، خودداری کرد.»

جزئیات بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران

روزنامه شرق در گزارشی  نوشت:« دولت حسن روحانی چند ماه دیگر زمان دارد تا تابوشکنی‌های دیپلماتیکش را به انجام برساند. جدیدترین آنها، بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران است که مجید تخت روانچی، معاون اروپایی وزیر خارجه خبر داده، تا چند ماه آینده بازگشایی می‌شود. «نمی‌توانم به طور قطع بگویم بازگشایی چقدر زمان می‌برد. اما می‌توانم بگویم در چند ماه آینده این کار صورت خواهد گرفت».

دولت حسن روحانی که دو فصل دیگر از دولتش باقی مانده، در گام اول از تابوشکنی‌های دیپلماتیک، به مذاکره دوجانبه با آمریکا، گفت‌وگوی تلفنی با اوباما و نهایتا توافق هسته‌ای با ١+٥ دست یافت، در گام بعد، با کمترین سروصدای رسانه‌ای سفارت انگلیس در تهران را که در دولت محمود احمدی‌نژاد بسته شده بود، باز کرد و بین دو کشور سفیر ردوبدل شد.

روز گذشته مجید تخت‌روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه در گفت‌وگو با ایلنا درباره بازگشایی دفتر اتحادیه اروپا در تهران توضیح داده که «اتحادیه اروپا الان دو دیپلمات در سفارت هلند در ایران دارد. ما با اتحادیه اروپا در تماس هستیم و مسئله را دنبال می‌کنیم. دلیل اینکه اینها فعلا این دو دیپلمات را فرستاده‌اند این است که در گذشته فعالیت‌های تحت عنوان اتحادیه اروپا با ایران چندان نبود که نیاز باشد یک یا چند دیپلمات مستقر در تهران فعالیت‌ها را دنبال کنند. معمولا اتحادیه اروپا از طریق رئیس دوره‌ای و سفیر رئیس دوره‌ای کارهای مربوط به اتحادیه را پیش می‌برد»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر