کد خبر: 5920
A

مروری بر روزنامه های شنبه ۲۲ آبان ماه

روزنامه های امروز از اصولگرا گرفته تا اصلاح طلب به نتایج انتخابات امریکا و همچنین پاسخ متحد برجامی ایران و اروپا به ترامپ را در کانون توجه قرار داده اند. این در حالی است که موضوع انتخابات ایران و پایان نمایشگاه مطبوعات نیز از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

مروری بر روزنامه های شنبه ۲۲ آبان ماه

روزنامه های امروز از اصولگرا گرفته تا اصلاح طلب به نتایج انتخابات امریکا و همچنین پاسخ متحد برجامی ایران و اروپا به ترامپ را در کانون توجه قرار داده اند. این در حالی است که موضوع انتخابات ایران و پایان نمایشگاه مطبوعات نیز از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه های اصولگرا تظاهرات مردم آمریکا علیه پیروزی انتخابات را مورد توجه قرار داده اند.

در همین زمینه روزنامه کیهان در گزارش امروز خود تظاهرات در آمریکا را فتنه خوانده است. این روزنامه در این گزارش با عنوان«آتش فتنه 88 به دامان صاحبش افتاد » نوشت:« کسی فکرش را هم نمی‌کرد که هفت سال پس از شهرآشوبی فتنه‌گران در انتخابات 88 و حمایت بی‌دریغ و همه جانبه آمریکایی‌ها از اراذل و اوباشی که با آتش‌سوزی و تخریب و قتل، امنیت مردم را نشانه رفته بودند، دست روزگار بومرنگ فتنه را به سوی آمریکا برگرداند و آتش در دامن آتش‌افروزان بیفتد.

در حالی که 7 سال پیش دولت آمریکا با حمایت از جریان فتنه‌گر در ایران طعم شیرین انتخابات را به کام ملت ایران تلخ کرد، حالا خود این کشور گرفتار جریان آشوب پس از انتخابات شده است که به گفته رسانه‌ها به سرعت نیز در حال گسترش است. پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات سه شنبه گذشته آمریکا زلزله‌ای بود که به سرعت سراسر آمریکا را از خود متاثر ساخت. پیش‌بینی‌ها بر این بود که در صورت پیروزی هیلاری این ترامپ و طرفدارانش خواهند بود که به خیابان‌ها می‌ریزند و فریاد تقلب سر می‌دهند اما همه چیز برعکس شد و با پیروزی ترامپ این طرفداران کلینتون بودند که در سراسر آمریکا بلافاصله به خیابان‌ها ریختند و فریاد زدند «ترامپ برو گم شو» ،«تو رئیس‌جمهور ما نیستی.»»

همچنین روزنامه وطن امروز نیز در گزارشی با عنوان « ایالات متفرقه » نوشت:« درست زمانی که برخی دولت‌های غربگرا در گوشه و کنار جهان برای آتش نزدن پرچم آمریکا بخشنامه صادر می‌کنند و آن را نشانه تندروی می‌دانند، این خود آمریکایی‌ها هستند که پرچم‌شان را آتش می‌زنند. طرفداران حزب دموکرات طی 3 روز سپری شده از انتخابات آمریکا ثابت کردند که اوباشگری و شورش علیه نتایج هر انتخاباتی در هر جای جهان که مخالف منافع‌شان باشد، سیاست کلی دولت‌های برآمده از این حزب طی 8 سال به رهبری باراک اوباما و هیلاری کلینتون بوده است. از بامداد چهارشنبه گذشته که دونالد ترامپ با فاصله قابل توجه با کلینتون به عنوان پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده معرفی شد، تظاهرات هواداران اوباما و کلینتون در ایالات مختلف همراه با رکیک‌ترین دشنام‌ها به رئیس‌جمهور منتخب بی‌وقفه ادامه داشته است. احتمالا تعدد موارد آتش زدن پرچم آمریکا در 3 روز اخیر در تاریخ آمریکا بی‌سابقه بوده است. این شورش‌ها به وضوح جامعه آمریکا را چندپاره و به ایالات متفرقه تبدیل کرده است؛ دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون نیز در نطق‌های پیروزی و شکست خود به جامعه زخم خورده و دودستگی‌های آشکار آمریکایی‌ها اعتراف کرده بودند. نخستین موج تظاهرات از نیویورک با تجمع مخالفان ترامپ مقابل محل جشن طرفداران او آغاز شد که شعار «او رئیس‌جمهور من نیست» برای بار نخست سر داده شد. در منهتن نیویورک، جمعیتی بالغ بر یکهزار نفر قصد ورود به برج ترامپ را داشتند که پلیس با حصارکشی در محوطه بیرونی ساختمان مانع آنها شد. »

پیام واحد ایران و اروپا به ترامپ

روزنامه های اصلاح طلب موضوع واکنش متحد ایران و اروپا به ترامپ را در کانون توجه قرار داده اند.

روزنامه شرق در همین زمینه در گزارشی با عنوان« برجام برگشت‌ناپذیر است » با اشاره به پاسخ دنیا به اظهارات مشاور ترامپ درباره بازبینی توافق هسته‌ای نوشت:« ایرانی‌ها، اروپایی‌ها و حتی آمریکایی‌ها و مسئولان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نگران آینده برجام هستند. این نگرانی را در اظهارنظرهای مبتنی بر برگشت‌ناپذیری برجام آنها به وضوح می‌توان مشاهده‌ کرد و از مواضع پیش از انتخابات دونالد ترامپ ناشی می‌شود. رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، تاکنون اظهارت تندی درباره ایران و به‌خصوص برجام کرده است؛ اما بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران مسائل بین‌الملل، با این استدلال که ترامپ مشغول مبارزات انتخاباتی است، امیدوار بودند در صورت پیروزی، متعادل‌تر عمل کند. ترامپ اکنون به کاخ سفید راه پیدا کرده ولی آن‌طور‌که از اظهارات مشاور سیاست خارجی او برمی‌آید، بنای تعدیل را در رویکرد سیاست‌خارجی خود ندارد. اظهارات او با پاسخ‌هایی از سوی فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اروپا، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان و میخائیل چوداکوف، معاون روسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مواجه شد و همه آنها تأکید کردند برجام معاهده‌ای چندجانبه است و ترامپ به‌تنهایی نمی‌تواند آن را لغو کند. ترامپ پیش‌تر گفته بود برجام را پاره خواهد کرد و حالا «ولید فارِس»، مشاور سیاست خارجی او، در مصاحبه‌ای از تصمیم ترامپ مبنی بر اصلاح توافق هسته‌ای با ایران، همسو با منافع کشورهای عربی، خبر داده است.

مشاور لبنانی‌تبار ترامپ با بیان‌اینکه «رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، توافق هسته‌ای با ایران را به‌گونه‌ای تغییر خواهد داد که به‌ نفع کشورهای زیان‌دیده از دخالت‌های تهران در منطقه باشد»، گفته است: «ترامپ در برنامه‌های انتخاباتی خود، تأکید کرد از توافق هسته‌ای خوشش نمی‌آید». مشاور ترامپ «پاره‌کردن برجام» را اقدامی تند توصیف کرده و توضیح داده است دولت جدید قصد بازبینی در این توافق را دارد. به گفته او: «ممکن است مذاکره درباره برخی بندهای توافق، تکرار شده و دوباره به کنگره آمریکا ارسال شود».»

یوسف مولایی حقوقدان نیز در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان« اعتبار حقوقی مستحکم <برجام>» نوشت:« هر دولتی که از یک توافق شفاف و اعتمادساز خارج می‌شود، باید هزینه‌های سیاسی آن را هم متقبل شود. برجام نیز یک سند حقوقی الزام‌آور است که همه طرف‌ها ملزم به رعایت حقوقی آن هستند اما در صورت تصمیم‌گیری یک کشور برای خروج یکجانبه از آن، باید خود را برای هزینه‌های سنگین این خروج آماده کند. هزینه‌هایی که به نظر می‌رسد در دوره ریاست جمهوری ترامپ و موضعی که اروپا در حمایت از برجام دارد، شرایط دشواری را برای کشور خاطی رقم بزند. بویژه که این سوی توافق یعنی ایران تاکنون به همه تعهداتش در چارچوب برجام پایبند بوده است.»

انتخابات در ایران

روزنامه اعتماد در دو گزارش به اظهارنظر انتخاباتی اصولگرایان و اصلاح طلبان پرداخته است. این روزنامه در گزارشی با عنوان« فرمان «اتحاد‌» حد‌اد‌ » اظهار نظر آقای حدادعادل مبنی بر اصولگرایان را به پرهیز از تفرقه د‌عوت کرد‌ را مورد توجه قرار داده است

این روزنامه در گزارش دیگری با عنوان« ائتلاف تا اطلاع ثانوی » به اظهارات محمدرضا خاتمی پرداخت و نوشت:« محمد‌رضا خاتمی، بر وحد‌ت جریان اصلاحات و اعتد‌ال صحه گذاشت »

قمارخانه های ایران

روزنامه جوان در گزارشی با عنوان« باخت هزاران میلیاردی جوانان به قمارخانه‌های آنلاین » با اشاره به اینکه پوکر با انفعال مسئولان قربانی می‌گیرد نوشت:« اینجا قمارخانه‌های ایران است! اینجا برنامه‌ریزی حساب شده‌ای برای اعتیاد و کلاهبرداری اینترنتی و حتی خروج ارز از کشورمان وجود دارد. قربانیان قمارخانه آنلاین پوکر در غیاب نظارت و اقدامات جدی، روزانه دهها و صدها میلیارد تومان به گردانندگان سایت‌ها، ‌کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی این بازی‌ها می‌بازند، اما مسئولان شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی و پلیس فتا همچنان هیچ برنامه‌ای برای مقابله با چنین تهدیدهایی ندارند.

 

یک شبه راه صد‌ساله را طی کردن و به‌دست آوردن پول زیاد بدون زحمت، آن‌هم بی‌توجه به حلال و حرام بودنش نتیجه‌اش می‌شود که افراد زیادی در دام قمار خانه آنلاینی به نام پوکر بیفتند.

«میلیونر شوید»، «‌بازی کنید و پول واقعی بگیرید»‌؛ ‌این نخستین طعمه‌ای است که بر سر قلاب ‌گردانندگان سایت‌ها، ‌صفحات و کانال‌های مربوط به بازی پوکر افراد و به خصوص قشر جوانی که ساعات زیادی را در حال گشت و گذار در فضای مجازی‌اند به خود جلب می‌کند. کسانی که این ورق بازی آنلاین را بلد نیستند هم با یک جست‌وجوی کوتاه در اینترنت می‌توانند برای ورود به این بازی اطلاعات لازم را کسب کنند. ورود به این بازی اما سرآغاز ماجرایی است که پایان خوشی ندارد و با کلاهبرداری‌های چند ده و چند صد میلیونی از هریک افرادی که می‌خواستند با بازی کردن پول در بیاورند، همراه بوده است. »

همه کسانی که در این سایت‌ها بازی می‌کنند، خودشان را هم مجرم می‌دانند و از ترس اینکه به مشکل نخورند، حاضر نیستند از صاحبان این سایت‌ها شکایت کنند، اما نکته جالب‌توجه اینجاست که چرا مسئولان برای برخورد با این معضل هیچ تدبیری ندارند؟ بی‌تردید ردیابی ادمین‌های این سایت‌ها در فضای مجازی کار سختی نیست، اما با انفعال مسئولان و دستگاه‌ها، قمارخانه‌های آنلاین هر روز بیشتر از دیروز رشد می‌کنند.

منبع: تابناک

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر