کد خبر: 60669
A

افشاگری موسوی نژاد در رابطه با متهم ردیف اول/ حسین هدایتی به من گفت یک میلیون و 200 هزار فالوئر دارم که می آورمشان کف خیابان/ هدایتی می گفت بازداشت من برای حاکمیت هزینه دارد

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی و متهمان مرتبط، در شعبه سوم دادگاه ویژه به ریاست قاضی مسعودی‌مقام برگزار شد.

 افشاگری موسوی نژاد در رابطه با متهم ردیف اول/ حسین هدایتی به من گفت یک میلیون و 200 هزار فالوئر دارم که می آورمشان کف خیابان/ هدایتی می گفت بازداشت من برای حاکمیت هزینه دارد

به گزارش دیده بان ایران؛ دومین جلسه رسیدگی به اتهامات حسین هدایتی و متهمان مرتبط، در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی‌مقام برگزار شد.

در ابتدا قاضی مسعودی مقام مواد ۱۹۳ و ۱۹۴ قانون آیین دادرسی را قرائت کرد و گفت: متهمین مواظب اظهارات خود باشند و با ادب، راستی، صداقت سخن بگویند.

وی افزود: در جلسه گذشته آقای حسین هدایتی دولابی دفاعیات خود را ارائه کرد و امروز از آقای وکیل متهم ردیف اول، می‌خواهیم دفاعیات خود را بیان کند.

قاضی بعد از تفهیم اتهام متهم ردیف اول به وکیل مدافع او گفت: هر گونه دفاعی دارید بیان کنید.

وکیل متهم ردیف اول گفت: موکل بنده در شرکت‌ها سمتی داشته؛ اما آنگونه که در کیفرخواست درباره آن صحبت شده نبوده است.

وی افزود: وام دریافت شده و اخذ وام به کیفیتی که ارائه شده جنبه کیفری ندارد.

وکیل مدعی شد: درباره پولشویی هم باید بگویم در قانون گفته شده پولشویی باید منشاء حرام داشته باشد اما در این پرونده منشاء پولشویی حرام نیست و اصل پول از بانک خارج شده است، پس پولشویی مصداق ندارد.

در این لحظه وکیل متهم ردیف اول به دفاعیات خود پایان داد و قاضی ضمن توضیح در پاسخ به وکیل گفت: با توجه به صلاحیت دادگاه فقط به ماده ۲۸۶ قانون مجازات و اخلال در نظام اقتصادی رسیدگی می‌کنیم و سایر عناوین اتهام را به متهمین تفهیم نکردیم.

رئیس دادگاه گفت: درباره پولشویی باید به تعریف آن اشاره کنیم که پولشویی عواید حاصل از جرم را در مواقعی استفاده می‌کند که ظاهر مشروع به آن بدهیم. درباره پولشویی با توجه به اصلاحات قوانین بعد از رسیدگی، دادگاه کیفری دو رسیدگی خواهد کرد.

در ادامه نماینده دادستان به اذن قاضی در جایگاه حاضر شد و گفت: آقای هدایتی در پوشش ۸ شرکت تسهیلات و ضمانت نامه دریافت کرده است که ۳ شرکت برای ضمانت نامه و ۵ شرکت برای تسهیلات بوده است.

نماینده دادستان ادامه داد: در جلسه قبل آقای حسین هدایتی عنوان کرده که همه موارد مربوط به موسوی نژاد است و وی از پول تسهیلات استفاده کرده است، در حالی که این موضوع درست نیست و از هشت شرکت ۵ شرکت مربوط به آقای هدایتی بوده که در این ۵ شرکت نقش موسوی نژاد محرز است.

وی خطاب به حسین هدایتی، گفت: شما سه شرکت دیگر را چه می‌گویید. تسهیلات و همه منابع را آقای هدایتی دریافت کرده است.

نماینده دادستان افزود: این منابع از سه قسمت بوده که یکی از طریق هدایتی، دوم تبانی پشت صحنه با یاسر ضیایی و سوم با تبانی با مدیران دیگر بانک سرمایه بوده است که همه این سه منبع در مجرای مشترک شرکت‌های کاغذی ورود کرده‌اند.

نماینده دادستان بیان کرد: بانک سرمایه در شرایطی بوده که نمی‌توانسته تسهیلات زیادی بدهد، چون بانک مرکزی برخورد می‌کرد، در اینجا متهمان بانک مرکزی و نهاد‌های نظارتی را دور می‌زنند. به این شکل که منبعی را در بانک تامین و نقدینگی را بالا می‌برند تا بانک مرکزی با آن‌ها کاری نداشته باشد.

وی ادامه داد: این افراد با چندین گروه از جمله آقای تقوایی در بانک ملت و آقای شرافتنمند از موسسه ثامن مذاکره می‌کنند تا منابع بگیرند و پول را به بانک بیاورند.

نماینده دادستان گفت: در اینجا تفاهم نامه صورت می‌گیرد و آقای موسوی نژاد با آقای بخشایش و کاظمی جلساتی می‌گذارند و صحبت می‌کنند و تفاهم نامه را اول شخص موسوی نژاد امضا می‌کند و بعد موسوی نژاد کنار می‌رود و شخصی به نام آقای شریعتی که اکنون متهم است، وارد می‌شود.

نماینده دادستان متن توافق نامه را قرائت کرد و گفت: طبق این توافق نامه بنا می‌شود ۳۰۰ میلیارد تومان به بانک به مدت ۵ سال بیاورند. سپس بانک به آقایان کمک می‌کند که وام بگیرند، اما نکته مهم این است که مقرر بود این مبلغ ۵ سال در بانک باشد در حالی که پول‌ها دو ماهه از بانک خارج شده و بانک مانده است و مطالبات معوق! این نشان می‌دهد که این افراد بانک مرکزی و نهاد‌های نظارتی را دور زده‌اند.

نماینده دادستان ادامه داد: همچنین ما حق دلالی به مبلغ ۲۱ میلیارد تومان کشف کردیم حال شما بگویید به چه کسی این مبالغ را داده‌اید تا پول‌ها را به نفع شما وصول کنیم.

وی گفت: آقای شریعتی صوری بود طبق اظهارات وی "امضا به گفته هدایتی بوده و من فقط به خاطر دوستی با آقای هدایتی تفاهم نامه را امضا می‌کردم".

نماینده دادستان بیان کرد: آقای شریعتی به دستور شما پای تفاهم نامه رفته است.

نماینده دادستان به وثایق اشاره کرد و گفت: بعد از اخذ مصوبه که البته آن هم با تبانی بوده دو ملک در جاده جهرم – شیراز به مبلغ ۴۵۳ میلیارد تومان با قیمت واقعی ۳۲ میلیارد تومان وثیقه می‌گذارند که ۱۳ برابر گران نمایی بوده است.

وی افزود: نکته خیلی مهمتر اینکه هدایتی می‌گفت من در جریان املاک نبودم بلکه موسوی نژاد در بانک ترهین کرده است در حالی که ترهین با دستور هدایتی بوده نقش هدایتی در این باره محرز است.

نماینده دادستان خطاب به هدایتی گفت: در بند ۵ مبایعه نامه هست که طرفین ملک را حضوری دیده‌اند و خرید کرده‌اند در حالی که هدایتی می‌گوید من ملک را ندیده‌ام. بنابراین هدایتی در جریان کامل گران نمایی‌ها بوده است.

وی تاکید کرد: در این ۵ شرکتی که آقای هدایتی با آقای موسوی نژاد با هم همکاری داشتند مجموعا ۳۲۰ میلیارد تومان به این ترتیب از بانک خارج شده است.

نماینده دادستان ادامه داد: درباره شرکت‌های دیگر مثلا جاوید دشت هیرمند اصلا وثیقه نداشته یاسر ضیایی مصوبه را امضا می‌کند و در نامه‌ای اعلام می‌کند تسهیلات پرداخت شود و ظرف یک هفته آقای هدایتی ملکی می‌آورند که تا به امروز یک ملک به غیر از آن دو ملک به ترهین بانک درنیامده است.

در این بخش از دادگاه نماینده دادستان به اذن قاضی آقای تولایی را احضار کرد.

آقای تولایی در جایگاه حاضر شد.

نماینده دادستان از او پرسید: شغل شما چیست؟

تولایی: تولیدی دارم.

نماینده دادستان: منزل شما کجاست؟

تولایی: تهرانپارس اجاره نشین هستم.

نماینده دادستان قرار داد اجاره‌ای را نشان داد و پرسید: آیا شما ساکن این آپارتمان شده بودید؟

تولایی: خیر آقای ضیایی ساکن بودند. من سال ۷۹ با آقای ضیایی در دانشگاه شیراز همکلاس بودم رفاقت ما از سال ۹۲ صمیمی شد او می‌گفت: من مشکلات قضایی و طلبکار دارم و اگر اشکال ندارد از حساب تو استفاده کنم.

تولایی افزود: من از مسائل او خبر نداشتم او همیشه از حساب من استفاده می‌کرد.

نماینده دادستان: شما حق اجاره دادی؟

تولایی: خیر الان هم آن ساختمان تخلیه شده است، ملک درخیابان یاسر قرار دارد.

درادامه جلسه قهرمانی نماینده دادستان گفت: هنگامی که آقای ضیایی در بازداشت بودند با وثیقه همسر آقای هدایتی از زندان آزاد می‌شوند.

وی در ارتباط با تسهیلات دریافت شده توسط آقای هدایتی در دوره آقای حیدرآبادی و خانی بیان کرد: این مدیران بسیار ناسالم بودند در حال حاضر خانی در زندان است و حیدرآبادی از کشور متواری شده است.

نماینده دادستان ادامه داد: قرائنی در ارتباط با تبانی وجود دارد و تسهیلات گرفته شده فاقد وثیقه بوده است. به طوری که در تاریخ ۱۱.۲.۹۵ تسهیلات ۸۰ میلیارد تومانی دقیقا در روز تصویب مصوبه هیئت مدیره به هدایتی داده می‌شود و این تسهیلات در همان روز به حساب وی واریز شده است، در حالی که مصوبه ده روز بعد به شعبه ابلاغ شده است.

نماینده دادستان اضافه کرد: پولی از این تسهیلات برای تولید به کار نرفته است به طوری که در شرکت سروش تجارت سیمرغ فاکتوری برای خرید ده‌ها تن آلومینیوم صادر شده بود؛ اما حتی نیم کیلو آلومینیوم هم خریداری نشده است و مبالغ به حساب اشخاص واریز و صرف هزینه‌های شخصی شده است.

وی افزود: در شرکت جاوید گشت هیرمند فاکتوری برای خرید ده‌ها تن میل سیاه صادر شده بود که حتی یک کیلو خریداری نشده  و همه فاکتور‌ها صوری بوده است و حتی شرکت‌ها برای یکدیگر فاکتور صادر می‌کردند که اسناد آن در پرونده موجود است.

نماینده دادستان با طرح این سئوال که بدهی مالیاتی افراد بی بضاعتی که شرکت برای آن‌ها ثبت شده است را چه کسی باید بدهد گفت: آقای هدایتی دفاتر مالی خود را به ما ارائه دهید، فرار مالیاتی در پرونده شرکت‌های شما وجود دارد که این اتهام به شما تفهیم نشده است.

وی با بیان اینکه هدایتی در انجام اقدامات ردپایی از خود به جا نگذاشته است، بیان کرد: در روند مصوبات آقای شریعتی، در روند وثیقه‌ها آقای کیان پیشه، و در روند ثبت شرکت‌ها افراد بی بضاعت پوششی برای اقدامات هدایتی بوده است و ما ردپای وی را در هزینه کرد‌ها کشف کردیم، حتی هیچ ملک و سیم کارتی به نام آقای هدایتی نیست، اما تمام اقدامات با رهبری هدایتی بوده است.

نماینده دادستان در ارتباط با قرارداد‌هایی که منشاء اخذ ضمانت‌نامه‌ها بوده، گفت: این قرارداد‌ها بدون امضا است و شرکت‌ها بدون قرارداد پایه و بدون امضا ضمانت نامه اخذ می‌کردند و پول‌ها نیز به حساب صادر کننده فاکتور نرفته است.

وی تصریح کرد: مصرف تسهیلات در چند بخش بوده است که درصدی از آن به مدیران فاسد اختصاص داده شده است، ۹۳ میلیارد به حساب پسر آقای موسوی نژاد واریز شده است، ۲۲ میلیارد تومان بابت حق دلالی بوده است، ۹ میلیارد تومان حسب اقرار علی اکبر یقینی حق دلالی شرکت‌ها بوده است، بخشی از تسهیلات نیز صرف اقدامات شهرت طلبانه هدایتی و به حساب برخی اشخاص برای تهیه فیلم واریز شده است.

قهرمانی ادامه داد: عده‌ای با پول‌های کثیف فیلمسازی کرده‌اند و هدایتی در یک فیلم پرداخت‌هایی نیز داشته است.

نماینده دادستان در بخش دیگری از اظهاراتش به تسهیلات اخذ شده توسط شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: این شرکت‌ها چک برگشتی داشتند و جای سوال است که چگونه تسهیلات می‌گرفتند، در شرکت سروش تجارت سیمرغ شب عید تسهیلات واریز شده است، شما در کدام بانک دیده‌اید سه روز مانده به تحویل سال (۲۷.۱۲.۹۴) ضمانت نامه ۵۰ میلیاردی صادر شود.

وی افزود: صورت‌های مالی و گردش مالی شرکت‌ها تأییدیه نداشته است و با بررسی تاریخ شرکت‌ها صوری بودن آن‌ها کاملا مشخص می‌شود به طوری که یک هفته پس از افتتاح تسهیلات دریافت کرده‌اند، این شرکت‌ها فاقد گواهی مالیاتی و کارت بازرگانی بوده‌اند و یا بعضا اعتبار کارت آن‌ها به اتمام رسیده بود.

نماینده دادستان در ارتباط با ملک مورد ادعای آقای هدایتی و تحویل آن به بانک اظهار کرد: در مورد ملکی که آقای هدایتی ادعا دارند که آن را به بانک می‌دهند، باید گفت: اولا ملک برای شما نیست و درثانی این ملک صعب البیع است و کارآیی ندارد. بنابراین بانک نمی‌تواند این ملک مشکل دار را قبول کند از طرفی ابهامات گسترده‌ای در مورد قیمت این ملک وجود دارد.

وی گفت: معاونت وقت نظارتی بانک مرکزی در این زمینه واقعا کوتاهی داشته است اگر بانک مرکزی آن روز نظارت درستی انجام می‌داد نه آقای هدایتی اینجا بود و نه قوه قضاییه به مدت سه سال به سختی می‌افتاد و شاهد خسارت‌های مادی و معنوی نبودیم.

پس از اظهارات نماینده دادستان در دفاع از کیفرخواست، سید مهدی موسوی نژاد در جایگاه قرار گرفت و پس از تفهیم اتهام، قاضی خطاب به وی گفت: آقای موسوی نژاد اتهام انتسابی را قبول دارید؟

متهم پاسخ داد: خیر قبول ندارم.

قاضی در ادامه گفت: دفاعیات خود را مطرح کنید.

متهم موسوی نژاد گفت: اولا از اینکه در این دادگاه به جهت فروش اموال خود در کنار آقای هدایتی حضور دارم متاسفم و بابت اظهارات سراسر کذب هدایتی و اکاذیبی که برای تشویش اذهان عمومی و دادگاه بیان کرد اظهار تاسف می‌کنم، این اظهارات و اینگونه برخورد‌ها ریشه در شخصیت خودشیفته، غیر مسئول و هنجار شکن ایشان دارد.

متهم ادامه داد: هدایتی به راحتی دروغ می‌گوید و ایجاد شبهه تنها حربه دفاعی اوست، شبهه فرمایشی بودن دادگاه نیز به همین دلیل از سمت وی مطرح شد، بنده به استقلال و سلامت قوه قضاییه ایمان و اعتقاد راسخ دارم و به قانون مندی و سلامت بازپرسان در پرونده موجود گواهی می‌دهم، چون هدایتی نتوانسته در بازپرسان پرونده اعمال نفوذ و یا آن‌ها را تطمیع کند اقدام به بیان آن سخنان در جلسه قبلی نمود.

متهم موسوی نژاد افزود: کتمان حقیقت و رابطه غیر سالم با مدیران ارشد بانک عمق اعتماد به نفس کاذب هدایتی را نشان می‌دهد از ایشان استدعا می‌کنم صادقانه و با سند صحبت کند و بدانند فرار از مسئولیت مشکلی را حل نخواهد کرد.

متهم اظهار کرد: اینجا حاشیه فوتبال نیست که در قبال بذل سکه شاهد طرفداران اجاره‌ای خود باشید.

متهم با بیان اینکه حواله امر به امور مجعول شگرد دیگر هدایتی برای انحراف ذهن مردم و دادگاه است افزود: حاصل و تاوان اقدامات شما را حاکمیت پرداخته است، آقای هدایتی شما در بازداشتگاه به من گفتید (هزینه بازداشتم برای حاکمیت گران است یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر فالوئر و طرفدار دارم و همانطور که کارگران لوله نورد اهواز را به خیابان آوردم این یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را نیز به خیابان می‌آورم) آقای هدایتی دوران پدرخواندگی تمام شده است.

موسوی نژاد گفت: تمام اظهارات هدایتی خارج از چارچوب عقلی منطقی و واقعی است، هدایتی اعلام نموده است که املاک را بدون بازدید خریداری می‌کرده است. این در حالی است که اولا بر اساس اظهارات کتبی آقای سهامی در دادسرا ناحیه دو شعبه ۱۱ قبل از قرارداد وجهی به حساب سهامی بلیت رفت و برگشت هواپیما واریز گردیده است که هدایتی و کارشناسان به محل پروژه‌ها بروند همچنین در مبایعه نامه قید شده بود که مورد مبایعه نامه مورد بازدید حضوری طرفین قرار گرفت که هم اکنون تمامی این قرارداد‌ها را به محضر دادگاه تقدیم می‌کنم.

وی افزود: آقای هدایتی در مورد پروژه کارسان ولیان اعلام نمودند که این پروژه ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که این ادعا کذب است. ایشان در تاریخ ۱۱.۲.۹۵ به همراه مدیر عامل وقت بانک سرمایه جهت خرید و اخذ مجدد تسهیلات از هر دو پروژه بازدید حضوری نمودند و در مصاحبه‌ای اعلام نمودند که پروژه‌ها ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است./ میزان

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر