کد خبر: 6683
A
دیده بان ایران بررسی می‌کند:

همه سخنرانی‌های لغو شده در یک سال اخیر/ لغوهایی با چاشنی چاقوکشی و گاز اشک آور

لغو سخنرانی روز گذشته علی مطهری در مشهد توسط دادستانی این شهر علیرغم اخذ مجوزهای قانونی، اتفاق تازه ای نیست و موارد مشابهی از این دست به کرات برای شخصیت‌های اصلاح طلب و اعتدالگرا رخ داده است؛ اما به نظر می رسد با توجه به جایگاه این روزهای علی مطهری و تکیه او بر کرسی نایب رئیسی مجلس بر خلاف نمونه‌های مشابه قبلی، لغو مراسم مزبور، تبعات زیادی را برای برهم زنندگان و متولیان امر، به دنبال خواهد داشت.

همه سخنرانی‌های لغو شده در یک سال اخیر/ لغوهایی با چاشنی چاقوکشی و گاز اشک آور

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، لغو سخنرانی روز گذشته علی مطهری در مشهد توسط دادستانی این شهر علیرغم اخذ مجوزهای قانونی، اتفاق تازه ای نیست و موارد مشابهی از این دست به کرات برای شخصیت‌های اصلاح طلب و اعتدالگرا رخ داده است؛  اما به نظر می رسد با توجه به جایگاه این روزهای علی مطهری و تکیه او بر کرسی نایب رئیسی مجلس بر خلاف نمونه‌های مشابه قبلی، لغو مراسم مزبور، تبعات زیادی را برای برهم زنندگان و متولیان امر، به دنبال خواهد داشت.  

 

در ادامه نگاهی خواهیم داشت به لغو سخنرانی های شخصیت های اصلاح طلب و اعتدالگرا ظرف یک سال گذشته.

•  لغو سخنرانی با چاشنی چاقوکشی

در 7 آذر 94، سخنرانی آذر منصوری عضو ارشد حزب اتحاد ملت در افتتاحیه تشکل فرهنگ و سیاست دانشگاه یاسوج با فشار تندرو‌ها به هم خورد و حتی گزارش هایی دال بر چاقوکشی برخی عناصر خودسر مخابره شد.

•  سلسله لغوهای 16 آذری

حدود یک هفته بعد یعنی در 16 آذر 94 مصادف با روز دانشجو بار دیگر قرعه برهم خوردن سخنرانی ها به نام آذر منصوری افتاد و این بار سخنرانی مشترک او با جهانبخش خانجانی عضو حزب کارگزاران در دانشگاه اهواز با فشار تندروها نیمه تمام ماند.

در همان روز مقرر شده بود که ابراهیم یزدی دبیرکل نهضت آزادی به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات این دانشگاه به ایراد سخنرانی بپردازد، که با فشارهای وارده این سخنرانی لغو شد. 

•  لغو مراسم به مدد گاز اشک آور

اما با لغو سخنرانی محمد علی نجفی و محسن مهرعلیزاده در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، پازل لغو سخنرانی‌های 16 آذر 94، تکمیل شد؛ البته مراسم مزبور خالی از حاشیه و اعمال خشونت بار نیز نبود؛ به گونه ای که استفاده از گاز فلفل، تنفس را برای حضار مشکل کرد و باعث ایجاد فضای رعب و وحشت در محل برگزاری مراسم شد. 

•  لغو سخنرانی ابراهیم اصغرزاده، مرعشی، معین و صادق زیباکلام

یک روز پس از 16 آذر و لغو پی در پی سخنرانی های شخصیت های اصلاح طلب و اعتدالگرا، در روز 17 آذر قرار بود ابراهیم اصغر زاده فعال سیاسی اصلاح طلب به همراه حسین نقاشی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی کرمان سخنرانی کنند، که این سخنرانی نیز به دلایل نامشخص لغو شد.

در 29 آذر سال گذشته نیز سخنرانی حسین مرعشی عضو ارشد حزب کارگزاران در دانشگاه علوم پزشکی ایلام با فشار بسیج این دانشگاه و انفعال رئیس اصولگرای آن، لغو شد.

در 23 فروردین سال جاری نیز سخنرانی مصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات در دانشگاه علوم پزشکی اهواز لغو شد؛ این سخنرانی قرار بود در راستای سلسله جلسات کرسی‌های آزاد اندیشی که مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد، برگزار شود.

در چهارم اردیبهشت 95، سخنرانی صادق زیباکلام در ستاد اصلاح طلبان شهرستان میاندوآب استان آذربایجان غربی، در پی فشارهای وارده از طرف گروه های خاص، لغو شد.

•  لغو سخنرانی یک اصلاح طلب با محوریت عاشورا

در 17 مهرماه سال جاری، محسن آرمین از اعضای سازمان مجاهدین انقلاب و از نمایندگان مجلس ششم به دانشگاه علامه رفته بود تا برای دانشجویان این دانشگاه پیرامون موضوع عاشورا سخنرانی کند که این مراسم با درخواست یک نهاد خارج از دانشگاه لغو شد؛ امری که موجبات شادی و سرور محافل سیاسی و رسانه ای رادیکال را در پی داشت و موجب شد خبرگزاری تسنیم برای این لغو صورت گرفته، رپورتاژ آگهی ویژه‌ای منتشر کند.

11 روز قبل هم سخنرانی محمد کیانوش راد فعال سیاسی اصلاح طلب در دانشگاه شهید چمران اهواز با موضوع بازخوانی اندیشه‌های امام خمینی (ره) به دستور و فشار نهادهای خارج از دانشگاه لغو شد.

البته به نظر می رسد با توجه به نزدیک شدن به روز دانشجو باید شاهد سخنرانی های لغو شده بیشتری باشیم؛ امری که بسیاری از کنشگران اصلاح طلب و اعتدالگرا امیدوارند با پیگیری های وزارت کشور و اتخاذ مواضع قاطعانه از سوی این وزارتخانه و سازمان های زیرمجموعه آن، شعاع و اثرات کمتری نسبت به سال های گذشته داشته باشد.

هر چند رحمانی فضلی روز گذشته در نامه ای به رییس دستگاه قضا خواستار پیگیری لغو کنندگان مراسم سخنرانی شخصیت های مهم سیاسی کشور شد اما به نظر می رسد حل این موضوع در فاصله شش ماه مانده به برگزاری انتخابات ممکن نباشد بلکه وزارت کشور روحانی ماه های بسیاری سختی را پیش روی خودش داشته باشد.

ماه هایی که اصولگرایان با استفاده از آن تمام تلاش خود را برای بحران سازی علیه رییس جمهور و اصلاح طلبان حامی آن بکار خواهند گرفت.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر