کد خبر: 66877
A

بیژن زنگنه: به هر چه در اوپک می‌خواستیم رسیدیم

نشست ۱۷۶ اوپک را می توان یکی از حساس‌ترین نشست‌های اوپک برای ایران دانست.

بیژن زنگنه: به هر چه در اوپک می‌خواستیم رسیدیم

 به گزارش دیده بان ایران، برگزاری این نشست زیر فشار تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران، زنگنه را در کانون توجه رسانه‌های گروهی و ناظران بین‌المللی قرار داد. حالا اخبار منتشره از نتایج نشست نشان می دهد ایران با دست پر وین را ترک خواهد کرد.

وزیر نفت پس از پایان نشست وزرای اوپک گفت: منشور همکاری کشورهای اوپک و غیراوپک الزام‌آور نیست و تاثیری در مکانیزمهای عملیاتی و تصمیم‌گیری‌های اوپک ندارد.

زنگنه افزود: خوشبختانه همه اصلاحات انجام شد، مسئله اصلی این است که تصمیم‌های این مجموعه الزام‌آور نیست و هیچ تعهدی برای کشورها ندارد، ضمن اینکه به کشورها اجازه داده شد در صورت لزوم،مجوزهای لازم را از دولت‌ها و مراجع بالاترشان بگیرند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، مهم‌ترین موضوع این است که این منشور هیچ تاثیری بر مکانیزم‌های عملیاتی و تصمیم‌های اوپک ندارد. به گفته زنگنه، در نشست اوپک، مقداری هم درباره نحوه تامین مسائل مالی مرتبط با این فرآیند بحث شد که باید برای منابع مالی آن به صورت جداگانه تصمیم‌گیری شود، یعنی این کار بار جدیدی بر اوپک تحمیل نمی کند.

زنگنه با بیان اینکه رئیس و نایب رئیس مرتبط با این منشور همکاری سالانه تغییر می‌کنند، در پاسخ به این پرسش که آیا دولت ایران نیز این منشور را تایید خواهد کرد، افزود: از آنجا که اجرای این منشور الزام‌آور نیست، مشکلی ندارد. در واقع این منشور یک همکاری داوطلبانه بین اعضاست.

اوپک همچنان پابرجاست

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که تصویب این منشور چه تاثیری بر عملکرد آینده اعضای اوپک خواهد گذاشت نیز اظهار کرد: هدف این است که آغوشی برای تولیدکننده‌های غیراوپک باز شود تا بتوانند بیایند. در واقع سازوکاری است برای  کشورهایی که نمی‌خواهند عضو اوپک شوند، اما می خواهند با اوپک همکاری داشته باشند.

به گفته زنگنه فعلا محل جلسات نیز در دبیرخانه اوپک خواهد بود و قرار شده است رئیس و نایب رئیس این نهاد به‌طور متناوب از میان اعضای اوپک و کشورهای غیر عضو انتخاب شود.

وزیر نفت یادآور شد: ما تأکید کردیم که اوپک همچنان پابرجاست و این منشور و اصول و متن آن هیچ تأثیری بر اوپک ندارد. وی اعلام کرد: ایران همچون گذشته، از کاهش تولید نفت معاف شده است. زنگنه در پاسخ به این پرسش که آیا نتیجه جلسه امروز را برای ایران مطلوب می دانید؟، گفت: به نظرم جلسه خوبی بود و به چیزی که دنبال آن بودیم، رسیدیم.

اوپک سیاسی شده است؟

زنگنه همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا اوپک سیاسی شده است، ادامه داد: چه بخواهیم و چه نخواهیم از آنجا که نفت تا حدودی سیاسی است، نمی‌توانیم این موضوع را که نفت یک ماهیت سیاسی قوی دارد، رد کنیم، اما عده‌ای از نفت به عنوان ابزاری علیه تولیدکننده‌هایی مانند ایران و ونزوئلا استفاده می کنند.

وزیر نفت همچنین در مصاحبه‌ای با سی ان ان نیز تاکید کرد: ایران در این نشست، تضمین‌هایی را که می‌خواست به دست آورد.

وزیر نفت ایران همچنین اعلام کرد درباره قدرت زیاد عربستان و روسیه و احتمال بی‌اهمیت شدن اوپک، نگران نیست و گفت: من باور دارم حتی اگر آمریکا به ما ملحق شود، من از آن استقبال می‌کنم و اگر تولیدکنندگان نفت با هم همکاری کنند، من هیچ نگرانی درباره آن ندارم.

زنگنه افزود: روسیه برای ما مهم است که به ما ملحق شود و همکاری داشته باشد، به‌ویژه در شرایط دشوار، ما به روسیه نیاز داریم. در دوران وزارت من، در گذشته بارها به روسیه سفر کرده‌ام تا آنها را قانع کنم با اوپک همکاری کنند و اکنون که آنها پذیرفته‌اند، به آنها خوشامد می‌گوییم و این یک فرصت خوب برای بازار است تا تثبیت شود و تنش‌ها کاهش یابد.

شرط ایران برای مذاکره؛ لغو تحریمها

وی همچنین با اشاره به تشدید فشار آمریکا ضد ایران گفت: آنها نمی‌توانند رژیم را تغییر دهند و ۴۰ سال است تلاش می‌کنند رژیم را تغییر دهند و در این شرایط هم نمی‌توانند. من مطمئن هستم و به آنها توصیه می‌کنم در این مسیر حرکت نکنند.

وزیر نفت همچنین اعلام کرد تحریم‌ها به ایران فشار می‌آورند، اما گفت: این  به این معنا نیست که ما فشار را می‌پذیریم و تحت فشار با آمریکا مذاکره می‌کنیم. اگر آمریکا می‌خواهد شرایط را تغییر دهد، باور دارم که آنها باید تحریم‌ها را رفع کنند و آنگاه، همان‌طور که امروز بارها گفتم، آنها شاهد تغییرات بسیار در شرایط خواهند بود.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر