کد خبر: 77920
A

مجلس "ناشناخته ها" در راه است / آیا «سلبریتی های سیاسی»، پارلمان یازدهم را فتح خواهند کرد؟!

۱۶ هزار داوطلب در انتخابات #مجلس_یازدهم ثبت نام کردند. بر اساس اخبار و اطلاعاتی که شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان، معاون سیاسی وزیر کشور و نامزدهای اصولگرا منتشر کرده اند؛ در بسیاری از حوزه ها رقابت وجود ندارد. با توجه به حذف افراد شناخته شده به نظر می رسد در این دوره از مجلس یازدهم باید شاهد حضور طیفی از افراد باشیم که جوامع محلی هیچ شناختی از آنها نداشته و حتی فاقد مقبولیت عام هستند. این افراد که با رای "حداقلی" وارد مجلس می شوند خود را وامدار "رای" جوامع محلی و حمایت آنها نمی بینند و از آنجا که در چارچوب تشکیلاتی و احزاب ظهور و بروز چندانی نداشته اند فعالان رسانه ای هم آنها را نمی شناسند. این افراد ناشناخته به تامین کنندگان مالی و تایید صلاحیت کنندگان خود بیش از رای دهندگان وفادار هستند!

مجلس "ناشناخته ها" در راه است / آیا «سلبریتی های سیاسی»، پارلمان یازدهم را فتح خواهند کرد؟!

به گزارش سایت خبری و تحلیلی دیده بان ایران؛ ۱۶ هزار داوطلب در انتخابات #مجلس_یازدهم ثبت نام کردند. بر اساس اخبار و اطلاعاتی که شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان، معاون سیاسی وزیر کشور و نامزدهای اصولگرا منتشر کرده اند؛ در بسیاری از حوزه ها رقابت وجود ندارد. 

با توجه به حذف افراد شناخته شده به نظر می رسد در این  دوره از مجلس یازدهم باید شاهد حضور طیفی از افراد باشیم که جوامع محلی هیچ شناختی از آنها نداشته و حتی فاقد مقبولیت عام  هستند. 

این افراد که با رای "حداقلی" وارد مجلس می شوند خود را وامدار "رای" جوامع محلی و حمایت آنها نمی بینند و از آنجا که در چارچوب تشکیلاتی و احزاب ظهور و بروز چندانی نداشته اند فعالان رسانه ای هم آنها را نمی شناسند. این افراد ناشناخته به تامین کنندگان مالی و تایید صلاحیت کنندگان خود بیش از رای دهندگان وفادار هستند!

معاون وزیر کشور: در سه چهارم حوزه‌های انتخاباتی، رقابت شکل نگرفته است

جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور روز دوشنبه در همایش استانداران، فرمانداران، روسای بازرسی و اعضای ستاد انتخابات سراسر کشور گفت: پیش بینی اولیه این است که ۷۵ هزار شعبه در سراسر کشور خواهیم داشت که نسبت به دوره قبل حدود ۳ هزار شعبه افزایش خواهد یافت. آمایش شعب انجام شد تا تراکم نداشته باشیم.


وی یادآور شد: ۱۷۴ حوزه با یک نماینده، ۲۱ حوزه با دو نماینده، ۸ حوزه با سه نماینده، ۱ حوزه با ۴ نماینده، ۲ حوزه با ۵ نماینده، یک حوزه با ۶ نمابنده و یک حوزه با ۳۰ نماینده داریم، در مجموع ۲۰۸ حوزه انتخابیه داریم که ۵ حوزه اقلیت ها هم جزو این حوزه ها است.


عرف یادآور شد: با توجه به برآورد انجام شده از این ۲۰۸ حوزه، سه چهارم حوزه ها در بحث رقابت احتیاج به تجدیدنظر دارد اگر تجدیدنظر صورت بگیرد می توانیم اتتخاباتی قابل قبول بین جناح های سیاسی داشته باشیم.

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه و فعال سیاسی اصولگرا درباره ترکیب مجلس آینده گفت: «تقریبا اکثریت قابل توجهی از نامزدهای تایید صلاحیت شده اولین بار است که نامزد نمایندگی مجلس شده اند با این حال به نظر می رسد یک ترکیب اکثریتی از نیروهای انقلابی و اصولگرا و اقلیتی از جریان اصلاح طلب، مستقلین و معتدل در مجلس یازدهم خواهیم داشت.»

 

و تاکید می کند آن جریان مستقل و اصلاح طلب که در چارچوب قانون عمل می کند با هم یک فراکسیون را تشکیل می دهند و نیروهای انقلاب و اصولگرا هم فراکسیون خود را خواهند داشت.

ترقی احتمال هرگونه انشقاق  میان اصولگرایان در مجلس یازدهم را هم رد می کند و معتقد است آنها قطعا یک فراکسیون واحد خواهند داشت.

مجلس یازدهم «چندضلعی» می شود؟

برخی چهره های سیاسی اما نظر دیگری دارند. آنها می گویند ممکن است مجلس یازدهم ترکیبی سه یا چهارقطبی از مجموعه اصولگرایان، اصلاح طلبان، مستقلین و چهره های جدید باشد.

بهروز نعمتی، نماینده مردم تهران در مجلس و عضو فراکسیون مستقلین به خبرانلاین می گوید: «با وجود رد صلاحیت های صورت گرفته بازهم معتقدم که مجلس یازدهم سه قطبی خواهد بود. مجموعه ای از نیروهای اصلاح طلب، اصولگرا و چهره های مستقل.»

زمزمه های تشکیلِ مجلسی ناشناخته

در این بین موضوع قابل توجه دیگر شعاری است که توسط برخی مردم در جریان اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ مطرح شد. «اصلاح طلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا». از آن زمان تاکنون انتخاباتی برگزار نشده تا مشخص شود این طیف چند درصد مردم کشور و افکار عمومی را شامل می شود .

 این موضوع اما می تواند هم فرصت باشد و هم تهدید. فرصت از آن جهت که این قشر به کاندیداهای مستقلی رای دهند که با دید کارشناسی و به دور از هیاهوی سیاسی وارد مجلس شوند و تاثیرگذار باشند اما از سویی به گفته قاسم میرزایی نکو، این شرایط می تواند خروجی همچون محمود احمدی نژاد و دولت او در پی داشته باشد.

این عضو فراکسیون امید مجلس می گوید: که با توجه به شرایط به نظر می رسد برخی به دنبال تشکیل «مجلسی ناشناخته» هستند.

به گفته میرزایی نکو، «هیچ موقع یکدستی در مجلس ایجاد نخواهد شد. همان موقع که محمود احمدی نژاد هم رئیس جمهور شد مجلس و نمایندگانِ وقت با او همراه بودند اما نهایتا اختلافات زیادی بینشان ایجاد شد و دولت انحرافی به وجود آمد.»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر