کد خبر: 7829
A

معرفی نامزد پوششی کنار روحانی!

حمایت اصلاح‌طلبان از حسن روحانی موضوعی است که بارها از سوی آنها اعلام شده است و در کنار آن بزرگانی مانند آیت‌ا...‌هاشمی چند زمانی است که در سخنرانی‌های خود از برنامه‌های دولت دوم روحانی سخن می‌گویند که در نتیجه باید ائتلاف ۹۶ را محکم‌تر از ۹۲ ارزیابی کرد، اما اگر روحانی به هر دلیلی نتوانست کاندیدای انتخابات ۹۶ باشد، چه باید کرد؟

معرفی نامزد پوششی کنار روحانی!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، اکنون مرتضی الویری به بررسی فضای انتخاباتی و باید و نبایدهای انتخابات سال ۹۶ پرداخته است. او با توجه به اینکه روحانی شانس بالایی برای تمدید حضور ۴ ساله خود در پاستور دارد درباره برنامه اصلاح‌طلبان برای سال ۱۴۰۰ می‌گوید:«نتایج انتخابات اردیبهشت ۹۶ نیز روی فضای سیاسی و انتخابات ۱۴۰۰ تاثیر جدی می‌گذارد. از این منظر فکر می‌کنم برآورد کردن چهار سال بعد کار دشواری است.» شهردار سابق تهران درباره معرفی کاندیدای پوششی در کنار آقای روحانی هم توضیح می‌دهد:«این موضوع پیش از انتخاب آقای ترامپ هم به صورت جدی در میان دوستان ما مطرح بود. به سه دلیل ما احتمال می‌دادیم و می‌دهیم که آقای روحانی را در صحنه انتخابات نداشته باشیم. اول آنکه خودش نیاید. مثلا به او گفته شود آمدنت به مصلحت نیست، یا فشارها آن‌قدر زیاد شود که او بگوید من نیستم. دلیل دوم اینکه ما درباره تصمیم شورای نگهبان نمی‌توانیم برآورد روشنی داشته باشیم، وقتی چهار سال پیش می‌بینیم آقای‌هاشمی‌ رفسنجانی ردصلاحیت می‌شود، می‌توانیم احتمال دهیم با دلایلی که اصلا برای ما روشن نیست و نخواهد شد، صلاحیت آقای روحانی را هم زیر سوال ببرند. پس با توجه به عملکرد گذشته شورای نگهبان این اتفاق محتمل است. مساله سوم این است که بنا به دلیلی که الان قابل محاسبه نیست، ممکن است فضای کلی جامعه به ضرر آقای روحانی تغییر کند. ما به کرات در کشورهای جهان سوم این اتفاق را دیدیم و نه تنها در کشورهای جهان سوم،‌ بلکه حالا آمریکا هم جلو چشم ماست. در کشور ما هم ممکن است در آن روز‌های آخر ناگهان یک شایعه معادلات را به هم بزند و آرای اقشار فرودست را به طرف خاصی متمایل کند.» وی ادامه داد:«به این سه دلیل هست که دوستان ما به صورت جدی به فکر مطرح کردن افرادی هستند که این افراد، نه در عرض آقای روحانی، بلکه در طول ایشان مطرح می‌شوند. به عبارت دیگر اینها مطرح نمی‌شوند که با آقای روحانی رقابت کنند و آرای او را بشکنند، بلکه مطرح می‌شوند که اگر یکی از سه عاملی که اشاره کردم اتفاق افتاد دست ما خالی نباشد.» 

 

جهانگیری و عارف جایگزین‌های رای‌آور هستند 

 

وی در پاسخ به این سوال که شنیده‌هایی دارید که احتمال دارد خود آقای روحانی کاندیدا نشوند، توضیح داد:«به هر حال ایشان با شرایط دشواری مواجه است. فشارهای مختلفی به ایشان از منابع قدرت وارد می‌شود که ممکن است این فشارها ایشان را به یک تصمیم‌گیری دیگر بکشاند.» و در واکنش به این پرسش که این نامزد پوششی شبیه به ثبت نام آقای روحانی در سال ۹۲ است که وقتی آقای‌هاشمی ‌ردصلاحیت شد، حامیانش پشت سر روحانی قرار گرفتند، پاسخ داد: بله، تقریبا همین روند است. الویری درباره اینکه جایگزین رای آوری در جمع اصلاح‌طلب‌ها وجود دارد که تایید صلاحیت هم بشود، گفت: «من نمی‌خواهم چندان اسامی ‌افراد را بگویم، اما مثلا کسی مانند آقای جهانگیری تایید صلاحیت می‌شود و می‌تواند وارد میدان شود. آقای عارف هم همینطور. زیرا قبلا تایید صلاحیت شده و اکنون هم عضو مجمع تشخیص مصلحت است که مهر تایید رهبری را دارد. می‌توان روی افراد دیگری فکر کرد.» اگر چه الویری از عارف و جهانگیری به عنوان شخصیت‌هایی نام برد که قابل طرح برای ریاست جمهوری هستند اما یک طرف دیگر موضوع آرای مردمی است که الویری درباره آن به جمله کوتاه«اگر مردم روی دنده لج بیفتند، می‌توانند.» اما زمانی که از او خواسته شد توضیح بیشتری بدهد، اظهار داشت:«اگر مردم ببینند دست‌هایی در کار است که با حذف یا جوسازی علیه فردی می‌خواهند فرد دیگری را تحمیل کند، عکس‌العمل قاطع و غیرمنتظره از خود نشان می‌دهند. در سال ۷۶ هم با همین استدلال به آقای خاتمی ‌رای دادند، در حالی که کسی او را نمی‌شناخت. همان سال دو هفته قبل از انتخابات من خدمت آقای کروبی بودم. ایشان می‌گفت فکر می‌کنی ما نمی‌دانیم خاتمی ‌رای نمی‌آورد؟ ما یقین داریم. می‌گفت تو که روبه‌روی من نشسته‌ای، اگر کسی بگوید این الویری نیست، اصغرزاده است، من هم می‌گویم خاتمی ‌رای می‌آورد. می‌خواست به تعبیر خودش مثال ساده بزند که من شیرفهم شوم. می‌گفت خاتمی سه چهار میلیون رای می‌آورد و ما می‌توانیم بگوییم که ما هم هستیم و حقوقمان باید رعایت شود. اما یک مرتبه دیدیم که ۲۰میلیون رای آورد.» الویری در بخشی هم درباره عارف گفت:«من قبول دارم که آقای عارف باید تصویر بیرونی‌خود را اصلاح کند. اتفاقا چند روز پیش که ایشان را دیدم، گفتم تصویری که در بیرون از شما ترسیم شده،‌ تصویر مورد انتظار بسیاری از رای دهندگان به شما نیست. البته اطلاعاتی که ما از عارف داریم غیر از این تصویر است. آقای عارف حتی تا ساعت ۱۱ و ۱۲ شب وقت ملاقات می‌گذارند تا افراد را منسجم کنند. وقت ایشان در مجلس و فراکسیون لب به لب پر است و فعالیت می‌کند. مدیریت فراکسیون خیلی دشوار است، چراکه هر کسی مقتضیات خاص خود را دارد. در نظر بگیرید که آقای عارف چقدر باید زمان بگذارد تا هماهنگی ایجاد کند.» 

منبع: روزنامه آرمان

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر