کد خبر: 7858
A

مروری بر روزنامه های یکشنبه چهاردهم آذرماه

صفحه نخست بیشتر روزنامه‌های سیاسی صبح یکشنبه چهاردهم آذر ماه 1395 یک فصل مشترک دارد و آن هم بابک زنجانی است. متهم بزرگ نفتی که پس از خبر هفته گذشته در خصوص لغو حکم اعدامش روز گذشته تایید آن بار دیگر تیتر مشترک روزنامه‌های امروز را ساخت. علاوه بر این ادامه واکنش‌ها به تمدید تحریم‌های ایران توسط آمریکا و سرنوشت برجام هم دیگر سوژه داغ روزنامه‌ها بود.

مروری بر روزنامه های یکشنبه چهاردهم آذرماه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، صفحه نخست بیشتر روزنامه‌های سیاسی صبح یکشنبه چهاردهم آذر ماه 1395 یک فصل مشترک دارد و آن هم بابک زنجانی است. متهم بزرگ نفتی که پس از خبر هفته گذشته در خصوص لغو  حکم اعدامش روز گذشته تایید آن بار دیگر تیتر مشترک روزنامه‌های امروز را ساخت. علاوه بر این ادامه واکنش‌ها به تمدید تحریم‌های ایران توسط آمریکا و سرنوشت برجام هم دیگر سوژه داغ روزنامه‌ها بود.
 
تیتر برخی روزنامه صبح کشور
 
آرمان: معرفی نامزد پوششی کنار روحانی/ ظریف: تمدید تحریم‌ها اثر اجرایی ندارد
جوان: نصیحت مقابل نقض!/ حکم آخر بابک
آفتاب یزد: ظریف‌کُشون/ اگر غیرت دینی دارید نگذارید مطهری سخنرانی کند!
کیهان: دیروز؛ نقض برجام   امروز؛ اثر اجرایی ندارد
شرق: یک قدم تا چوبه دار / اعدام پول می‌شود؟
وطن امروز: اوباما امضا می‌کند!/ اکثر حقوق‌ها قانونی بود
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
پیشنهاد حصر برای بابک زنجانی
روزنامه شرق از جمله روزنامه‌هایی بود که در شماره امروز خود به صورت گسترده و در چند بخش مختلف پرونده بابک زنجانی را مورد بررسی قرار داد. این روزنامه در بخشی از این گزارش مفصل حکم اعدام بابک زنجانی را در بوته نقد قرار داده و به سراغ کارشناسان و سیاسیون دو جناح رفته تا نظرشان را درباره اعدام زنجانی جویا شود. رفعت بیات یکی از افرادی است که در این زمینه با شرق گفت‌وگو کرده و پیشنهاد حصر بابک زنجانی را به‌جای اعدام مطرح کرده است. او در این زمینه گفت: اگر من تصمیم‌گیرنده بودم، به دلیل نوع مدیریت اقتصادی که بابک زنجانی داشته و دارد، او را در نوعی حصر نگه می‌داشتم تا بتواند در جامعه به اشتغال و گردش سرمایه (نه گردش پول که فساد ایجاد کرده است) و کارآفرینی‌های متعدد کمک کند، زیرا معتقدم بابک زنجانی که می‌گویند دزدی کرده و مفسد فی‌الارض است، با پول حلال هم می‌تواند برای تأمین بخشی از نیازهای اقتصادی کشور مؤثر واقع شود.
 
 
 عباس عبدی هم یکی دیگر از افرادی بود که با شرق به گفت‌وگو پرداخت و گفت: اشاره به یک نکته ضروری است؛ معمولا در چنین پرونده‌های بزرگی که ابعاد گسترده‌ای دارند، گروه به نسبت بزرگی از افراد دخیل هستند که امکان رسیدگی به اتهامات آنان فراهم نمی‌شود، از‌این‌رو حتی احکام قضائی که به‌درستی صادر می‌شوند هم ممکن است با استقبال جامعه مواجه نشوند، زیرا این انگاره ممکن است نزد افکار عمومی شکل بگیرد که به اتهام یک عده رسیدگی نشده است. شکل‌گیری این انگاره در افکار عمومی ناشی از این گمان است که بابک زنجانی به‌‌تنهایی و بدون همراهی بخشی از سیستم دولتی نمی‌توانسته چنین مجموعه بزرگی از تخلفات را انجام داده باشد. این مسئله در پرونده مه‌آفرید هم صادق بود و فرار رئیس بانک ملی و مورد سؤال قرارنگرفتن رئیس بانک صادرات، وزنه این انگاره را نزد افکار عمومی سنگین‌تر کرد. درباره اینکه آیا این حکم مانع از ایجاد فساد‌هایی از این دست می‌شود یا خیر؟ باید گفت که مگر احکام قبلی ممانعتی ایجاد کرد؟
 
ادعای برگزاری «همایش زنان تن‌فروش» توسط معاونت امور زنان
روزنامه جوان در صفحه جامعه امروز خود گزارش مفصل و پر از انتقادی را نسبت به عملکرد معاونت امروز زنان و خانواده حسن روحانی با تیتر «پرداخت چند میلیون دلاری سازمان‌های نیویورکی به معاونت زنان !»  منتشر کرده و در بخشی از آن با انتقاد از سیاست‌های دولت در قضیه برجام نوشت: در حال حاضر دولت بزرگ‌ترین بهره‌بردار مفهوم استفاده ابزاری از زنان است. به این صورت که از یک سو دولت روی روابط بین‌المللی و توسعه دیپلماسی تمرکز کرده است و تحقق بسیاری از اهداف خود و برنامه‌هایش را به توافق و مذاکره و تعامل جهانی گره زده بود، در حالی که در مقابل باغ مملو از بدعهدی نصیب کشور کرد و امروز بی‌اعتمادی جامعه تضمین رنگ بنفش آرای انتخابات اردیبهشت آینده را به خطر انداخته است. بنابراین سعی می‌کند با انجام اقداماتی در جهت جلب رضایت طرف‌های مذاکرات و نشان دادن حسن نیت خود به جامعه جهانی کمی این فضا را به نفع نتیجه انتخابات آینده ریاست جمهوری تلطیف کند. در این میدان به جز بتن‌ریزی در قلب رآکتورهای هسته‌ای، کاهش دادن شتاب رشد علمی و توقف و کند کردن قابل ملاحظه برنامه‌های علمی و تحقیقاتی به ویژه در حوزه هوافضا و باز کردن بازار برای تولیدات غربی ( اعم از فرهنگی و غیرفرهنگی)، حوزه زنان نیز به کمک دولت آمده است. در این راستا معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تن دادن به برنامه‌های مختلف و چند وجهی سازمان‌های بین‌المللی در قالب انعقاد قراردادها و تفاهمنامه‌ها به تدریج تغییر کاربرد می‌دهد. نتیجه این سناریو را روز گذشته فرشته روح افزا، معاون شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و مینو اصلانی، رئیس بسیج جامعه زنان کشور در نشست بررسی خشونت علیه زنان در غرب بیان کردند.  در این نشست روح افزا با اشاره به برگزاری همایش زنان تن‌فروش توسط معاونت امور زنان ریاست جمهوری گفت: همایش‌هایی برگزار می‌کنند که در آن از زنان تن‌فروش حمایت می‌شود و این نمونه بارز خشونت علیه زنان است. ما به جرئت اعلام می‌کنیم نباید به زنان خیابانی و تن‌فروش کارت سلامت داده شود که با خیال راحت در جامعه تردد کنند و بحران خانواده را رقم بزنند، این خشونت علیه تمام زنان نجیب و تمام زنان خانه‌دار است. با این اقدامات ذهن زنان را آشفته نکنید. چرا به جای مداوای آنها به سمت به رسمیت شناخته شدن آنها می‌روند.
 
تهرانی‌ها به سیاه‌ششی گرفتار شدند
شیما لالمی در گزارش تکان‌دهنده‌ای در شماره امروز روزنامه شهروند به بررسی عواقب خطرناک آلودگی هوا میان تهرانی‌ها پرداخته و می‌نویسد:«درشهری که حتی یک معدن زغال سنگ هم ندارد تهرانی‌ها به بیماری آنتراکوز یا سیاه ششی گرفتار شده اند که تنها در میان کارگران معدن گزارش شده است. آنتراکوز یا همان سیاه ششی که برخی پزشکان به آن می‌گویند بیماری ریه سیاه، بیماری رایج در میان کارگران معدن‌های زغال‌سنگ بوده و سال‌هاست مواردی از ابتلا به این بیماری در جهان گزارش نمی‌شود. به همین دلیل هم در کشورهای پیشرفته، مراکز علمی و بیمارستان‌هایی که به‌طور تخصصی در زمینه بیماری‌های ریوی و تنفسی تحقیق می‌کنند، بررسی‌های جدید درباره این بیماری را سال‌هاست که متوقف کرده‌اند. درحالی‌که دنیا سیاه ششی را به فراموشی سپرده است در تهران، شهری که هیچ معدن زغال‌سنگی ندارد، پزشکان حالا درگیر بررسی پرونده‌هایی شده‌اند که نشان می‌دهد تهرانی‌ها بیماری کارگران معدن زغال‌سنگ را گرفته‌اند.»
 
اعتراض کیهان به وضعیت آزادی بیان در کشور
روزنامه کیهان در صفحه سیاسی خود با اشاره به یازدهمین حضور حسین شریعتمداری در دادگاه در یک سال گذشته نوشت: حسین شریعتمداری روز گذشته برای یازدهمین بار در سال جاری به دادسرای فرهنگ و رسانه مراجعه کرد تا پاسخگوی شکایات متعدد واصله از دستگاه‌های دولتی و برخی شخصیت‌های سیاسی باشد.   این روزها با اینکه از جانب دولت، شعار آزادی مطبوعات و احترام به مخالف و منتقد فراوان شنیده می‌شود، اما فهرست پر و پیمان شاکیان دولتی، گویای خبرهای دیگری است!
مدیر مسئول کیهان که در ماه‌های اخیر به‌دلیل کثرت مراجعه به دادسرا، عملا به یکی از چهره‌های آشنای دادسرای فرهنگ و رسانه تبدیل شده، همزمان مورد کنایه مدعیان حقوق و آزادی مطبوعات به دلیل عدم مراجعه به دادگاه است. اخبار دقیق حکایت از آن دارد که شاکیان زنجیره‌ای، با استفاده از برخی چهره‌های معلوم‌الحال و بدسابقه، در پی دامن زدن به ادعای کذب عدم مراجعه مدیر مسئول کیهان به دادسرا هستند تا از طریق این فضا‌سازی و غوغا‌سالاری، مرجع قضایی را تحت فشار قرار دهند! 
گفتنی است برخی از شاکیان کیهان اصرار دارند که پرونده در همان محدوده بازپرسی و تفهیم اتهام باقی مانده و به دادگاه ارجاع نشود، چرا که می‌دانند کیهان برای اثبات آنچه درباره قانون‌شکنی‌ها و سوءاستفاده‌های آنان نوشته است، دلایل و اسناد محکمی دارد که طبعاً در جلسات علنی دادگاه به آنها اشاره خواهد کرد.
اما در این میان، دروغگویی‌های پی‌درپی مدعیان اصلاحات و کارگزارانی‌ها بیشتر از آن که تعجب‌آور باشد، مضحک است دو روز قبل علیزاده طباطبائی در مصاحبه‌ای گفته بود، مدیر مسئول کیهان از حضور در دادگاه خودداری کرده است! و یا یک سایت ضدانقلاب نزدیک به بهائی‌ها مدعی شده بود حسین شریعتمداری به بهانه ماه محرم از حضور در دادگاه برای تفهیم اتهام خودداری کرده است! و ابراز تعجب کرده بود که چرا دستگاه قضایی برای او حکم جلب صادر نکرده است! این در حالی است که شریعتمداری طی دو ماه محرم و صفر امسال سه بار برای تفهیم اتهام به دادگاه رفته است و فقط یک بار به علت درگذشت برادر عزیزمان مرحوم شایان‌فر تقاضای استمهال کرد و دیروز به دادگاه مراجعه کرد.
 
روزهای خوش نفت
فیروزه مظفری، در تیتر مصور امروز صفحه آخر روزنامه اعتماد «روزهای خوش نفت» را چنین تصویر کرده است:

منبع: تابناک

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر