کد خبر: 99207
A

آیا بین آلودگی هوا و استخراج دولتی بیت‌کوین رابطه‌ای وجود دارد؟

آلودگی هوا و قطعی برق در برخی شهرها دو موضوع مورد اعتراض شهروندان است و بعضی معتقدند ممکن است دلیل هر دو مشکل، استخراج بیت‌کوین توسط دولت باشد. نایب‌‌رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت برق، این احتمال را رد می‌کند اما یک فعال صنعت ماینینگ، صحت چنین موضوعی را امکان‌پذیر می‌داند.

آیا بین آلودگی هوا و استخراج دولتی بیت‌کوین رابطه‌ای وجود دارد؟

به گزارش دیده بان ایران؛ این روزها که آلودگی هوای تهران و البته برخی دیگر از کلان‌شهرها، نفس کشیدن را برای شهروندان سخت کرده، یک کلیدواژه به ترند شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است؛ مازوت.

برخی مقامات دولتی می‌گویند افزایش مصرف گاز خانگی، باعث شده گاز برخی نیروگاه‌ها قطع شود و آنها هم برای تولید برق، مازوت بسوزانند.

این مسئولان قطعی برق در برخی شهرها را نیز به همین موضوع نسبت می‌دهند و به صورت خلاصه می‌گویند: مردم گاز کمتری مصرف کنند تا هم ناچار به تنفس مازوت نشوند و هم برق آنها قطع نشود.

اما این روزها برخی کاربران در شبکه‌های اجتماعی، احتمال دیگری را برای شرایط موجود مطرح می‌‌کنند؛ ماینیگ رمزارز به ویژه بیت‌کوین از سوی نهادهای دولتی.

بر اساس این شائبه، دولت با توجه به افزایش قیمت بیت‌کوین در حال استفاده از ظرفیت شبکه برق کشور برای تولید این رمزارز است؛ در نتیجه ناچار است برای تولید برق بیشتر، گاز و مازوت استفاده کند. آیا این احتمال می‌تواند درست باشد؟ پیام باقری، نائب‌رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت برق آن را رد می‌کند اما امیر بیات، فعال صنعت ماینینگ، چنین احتمالی را منطقی می‌داند.

فعال صنعت برق: ماینینگ فشاری برای شبکه نیست

باقری، در پاسخ به پرسش تجارت‌نیوز می‌گوید که اطلاع رسمی در این مورد ندارد ولی وجود چنین ارتباطی بعید است.

به گفته او، صنعت ماینینگ در ایران گسترش چندانی نیافته است و فشار قابل توجهی به شبکه برق کشور وارد ‌نمی‌کند؛ آن هم در زمستان.

این فعال صنعت برق توضیح می‌دهد: استخراج رمزارز در تابستان و شرایط پیک مصرف، ممکن است مشکلاتی را برای شبکه ایجاد کند اما در زمستان که مصرف برق کاهش می‌یابد و ۲۰ هزار مگاوات از تولیدات صنعت برق نسبت به تابستان آزاد می‌شود، ماینینگ نمی تواند فشاری برای شبکه باشد.

فعال صنعت ماینینگ: یا دولت است یا افراد وابسته

در مقابل اما امیر بیات، فعال صنعت ماینینگ معتقد است این موضوع می‌تواند کاملا منطقی باشد.

به گفته او، بر اساس آمارها حداقل هشت درصد از ماینینگ دنیا در ایران انجام می‌شود و بسیار بعید است که این حجم از استخراج با روش‌های غیرقانونی و خانگی صورت بگیرد؛ بنابراین به احتمال قوی برخی نهادهای دولتی که به برق پرقدرت دسترسی دارند در حال انجام ماینینگ صنعتی هستند.

بیات می‌گوید: ماینرهای معمولی به منابعی مثل برق پنج مگاواتی دسترسی ندارند و چنین امکانی در کارخانه‌های بزرگ، نهادهای دولتی یا در جوار نیروگاه‌ها یافت می‌شود.

به گفته او، در این شرایط می‌توان نتیجه گرفت یا مراکز دولتی به صورت مستقیم در حال ماینینگ هستند یا این امکان را در اختیار افرادی قرار داده‌اند که از روابط ویژه‌ای برخوردارند.

آخرین اخبار و گزارش‌ها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارت‌نیوز دنبال کنید.

منبع: تجارت نیوز

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر