کد خبر: 100266
A

روزنامه اصولگرا: کودکان نیجریه‌ای بر اثر استفاده از واکسن های فایزر جان خود را از دست داده اند

روزنامه تحت مدیریت مهرداد بذرپاش نوشت: یک گزارش محرمانه در سال 2006 توسط دولت نیجریه به دادگاه این کشور ارسال شد که در آن از آزمایش غیرقانونی ۲ داروی آنتی‌بیوتیک توسط شرکت فایزر روی کودکان نیجریه‌ای صحبت شده بود.

روزنامه اصولگرا: کودکان نیجریه‌ای بر اثر استفاده از واکسن های فایزر جان خود را از دست داده اند

به گزارش دیده بان ایران؛ روزنامه وطن امروز در گزارش خود مدعی شد: شرکت فایزر یک شرکت بدنام داروسازی محسوب می‌شود، چرا که این شرکت در سال‌های فعالیت خود برخی آزمایش‌ها و فعالیت‌های غیرقانونی را انجام داده که جان بسیاری از مردم را تحت تاثیر قرار داده و بعد از آشکار شدن آزمایش‌های غیرمجاز، به جریمه‌های سنگینی محکوم شده است. یکی از آزمایش‌های غیرمجاز این شرکت که زندگی صدها کودک در نیجریه را به خطر انداخت و همچنین ده‌ها نفر جان خود را از دست دادند، آزمایش یک داروی ضدمننژیت غیرتایید شده بود که در سال 1996 توسط شرکت فایزر انجام شد. یک گزارش محرمانه در سال 2006 توسط دولت نیجریه به دادگاه این کشور ارسال شد که در آن از آزمایش غیرقانونی ۲ داروی آنتی‌بیوتیک توسط شرکت فایزر روی کودکان نیجریه‌ای صحبت شده بود. 

اصل ماجرا آنجاست که این شرکت سال 1996، زمانی که اپیدمی مننژیت در نیجریه شروع شد، 2 آنتی‌بیوتیک ثبت نشده به نام‌های «trovafloxacin» و «ceftriaxone» را روی کودکان نیجریه بدون اجازه خانواده‌های آنان آزمایش کرد؛ پس از این کارآزمایی بالینی، 5 کودک در اثر استفاده داروی «تروافلوکساسین» و 6 کودک در اثر مصرف داروی «سفتریاکسون» جان خود را از دست دادند.  همچنین در طرح دعاوی خانواده‌های کودکان مطرح شده بود که برخی از آنها دوز کمتری از حد توصیه شده دریافت کرده‌اند و در نتیجه بسیاری از کودکان دچار آسیب مغزی، فلج یا اختلال گفتار شده‌اند. 
شرکت فایزر در ابتدا استدلال می‌کرد که کودکان در اثر بیماری مننژیت جان خود را از دست داده‌اند و نه مصرف آنتی‌بیوتیک‌های این شرکت؛ همچنین سال 2009 شرکت فایزر با دولت «ایالت کانو» به توافق خارج از دادگاه به ارزش 75 میلیون دلار رسید. 
با این وجود خانواده‌های 4 کودک فوت شده با ارائه آزمایش‌های DNA فرزندان خود بعد از 15 سال ثابت کردند که آنها در اثر استفاده داروی فایزر جان خود را از دست دادند. 
همچنین شاکیان با استناد به افشاگری توسط «خوان والترسپیل» دستیار پزشکی سابق بخش تحقیقات مرکزی فایزر که مسؤول تهیه پروتکل بین‌المللی بود، دادخواست خود را مطرح کردند؛ والترسپیل ادعا کرد فایزر پس از اخطار وی به شرکت نسبت به نادرست و ناامن بودن آزمایش دارو، او را اخراج کرده و به آزمایش خود ادامه داده است! 
طبق مستندات ارائه شده در دادگاه، بالاخره سال 2011 شرکت فایزر به دلیل آزمایش غیرقانونی و بدون اجازه کودکان، مجرم شاخته شد و به پرداخت 175000 دلار به هر خانواده نیجریه‌ای محکوم شد؛ این غرامت نخستین‌بار توسط «صندوق بهداشت و درمان مننژیت» پرداخت شد. 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر