کد خبر: 18269
A
معاون وزیرراه و شهرسازی:

مردم ایران حداقل های ایمنی را در برابر حوادث رعایت نمی کنند

معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی گفت: مردم ایران حوادث را جدی نمی گیرند و حداقل های ایمنی را در برابر حوادث رعایت نمی کنند.

مردم ایران حداقل های ایمنی را در برابر حوادث رعایت نمی کنند

دیده بان ایران - حامد مظاهریان روز جمعه در جریان بازدید از مناطق زلزله زده خراسان رضوی افزود: پس از وقوع یک حادثه مردم بدون بررسی دلایل و مولفه های ایمنی، فقط درباره حادثه صحبت می کنند لذا باید انگاره ای که در ذهن مردم در خصوص ایمنی در برابر زلزله، آتش سوزی و رانندگی وجود دارد، تغییر کند.
وی بیان کرد: برای نمونه در گزارشی که از حادثه پلاسکو بدست آمد، به وضوع گفته شده است که 64 درصد از خانه های مردم ایران فاقد هر گونه وسیله اطفا حریق است.
وی تاکید کرد: در مرحله نخست باید آگاهی مردم نسبت به ایمنی در برابر حوادث تقویت شود تا در زمان وقوع آن مردم همیاران اصلی در کاهش آسیب ناشی از حوادث باشند.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره زلزله اخیر در خراسان رضوی گفت: هیات اعزامی از این وزارت بازدید جامعی از روستاهایی که در زلزله اخیر آسیب دیده بودند، داشت و برآورد اولیه از میزان خسارت زلزله به واحدهای مسکونی انجام شد.
مظاهریان افزود: اکنون گروه های علمی، تخصصی، امدادی و بازسازی در منطقه زلزله زده حضور دارند و مردم و مسئولان با روحیه و عزم راسخ درصدد جبران خسارت ها برآمده اند.
وی بیان کرد: خوشبختانه به دلیل زمان وقوع زلزله که در بین روز بوده و همچنین شتاب پایین آن، خسارت زیادی به روستاها وارد نشده است.
وی اظهار کرد: در این زلزله خانه هایی که منطبق بر اصول ساختمانی ساخته نشده بودند، بیشترین آسیب را متحمل شدند و ساختمان هایی که حداقل های اصول مهندسی را رعایت کرده بودند از آسیب زلزله مصون ماندند.
معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: مجری بازسازی در روستاهای زلزله زده، بنیاد مسکن است و از طریق پرداخت تسهیلات و کمکهای فنی دستگاه های اجرایی و همیاری مردم خانه های ایمن تری ساخته می شود.
مظاهریان دو گروه از ساختمان ها را در شهرها آسیب پذیرترین نقاط در برابر زلزله دانست و گفت: گروه اول، ساختمان های واقع در بافت های فرسوده هستند که کوچک مقیاس، ناپایدار و نفوذناپذیر بوده و گروه دوم ساختمان هایی واقع در مجاورت گسل ها هستند که برای هر دو گروه قانون گذار تکالیفی را مشخص کرده که باید آن را دنبال کرد. 
وی ادامه داد: در مورد بافت های فرسوده هدف قانون این است که ساختمانها در این بافت طبق مقررات ملی ساختمان نوسازی شوند و این مقررات متضمن رعایت حداقل هایی است که می تواند ایمنی، سلامت و بهداشت را برای افراد ساکن فراهم کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در گام نخست برای بازسازی بافت فرسوده نباید اجازه داد افراد غیر ذیصلاح در کار بازسازی ساختمان مداخله کنند و اگر این ساختمان ها توسط مهندسان ساختمان و منطبق بر مقررات بازسازی شوند، می توان امیدوار بود که بافت نوسازی شده در برابر زلزله ایمن خواهد بود.
وی اظهار کرد: فرآیند نوسازی ساختمانها بر طبق اصول مهندسی طولانی مدت است اما به تدریج با فرهنگ سازی و نظارت بیشتر می توان ایمنی ساختمانها را افزایش داد.
وی گفت: در مشهد مقدس، حرم مطهر رضوی دارای پایداری مناسب در برابر زلزله است اما حریم حرم مطهر که شامل بافت فرسوده و تاریخی است، آسیب پذیر بوده و باید در اولویت نخست فرآیند بازسازی در این شهر قرار گیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در مورد بازسازی ساختمان هایی که در مجاورت گسل ها قرار دارند، شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ابلاغیه جدیدی صادر کرده است.
مظاهریان افزود: طبق این ابلاغیه باید پهنه ها و حریم های گسل ها در مشهد که خطرناک ترین بخشهای شهر در برابر زلزله به شمار می روند، مشخص شود و طبق آیین نامه 2 هزار و 800 در آن نقاط ساخت و ساز انجام گیرد.
مظاهریان اظهار کرد: براساس این آیین نامه ساختمان های مهم و حیاتی مانند بیمارستان، مدرسه و همچنین برج ها در محدوده های مشخصی از گسل ها نباید ساخته و سایر ساختمان های در این محدوده باید با رعایت استانداردها احداث شوند.
وی بیان کرد: استاندار خراسان رضوی دستورات لازم را برای اجرای مفاد این ابلاغیه صادر کرده تا هر چه سریعتر نقشه ها در اطراف گسل های مشهد تهیه و اطلاع رسانی لازم انجام شود و اقدامات برای کاهش آسیب ناشی از زلزله در دستور کار قرار گیرد.
زلزله 16 فروردین ماه خراسان رضوی در پنج شهرستان این استان به 67 روستا آسیب وارد کرد و بیش از هزار و 858 خانه روستایی صدمه دیدند و یا تخریب شدند.

 

 

منبع: ایرنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر