کد خبر: 42399
A

آیت الله مکارم شیرازی: موقعیت قم نسبت به سایر شهرها متفاوت است/ اگر مسؤولان به قم اهمیت دهند نتایج ملی و جهانی آن را خواهند دید

آیت‌الله مکارم شیرازی عنوان کرد: قم ظرفیت زیادی دارد و اگر از این ظرفیت استفاده شود به نفع اسلام، مسلمین، شیعه، نظام و کشور و به نفع همه خواهد بود؛ اگر مسئولان به قم اهمیت دهند نتایج ملی و جهانی آن را خواهند دید.

آیت الله مکارم شیرازی: موقعیت قم نسبت به سایر شهرها متفاوت است/ اگر مسؤولان به قم اهمیت دهند نتایج ملی و جهانی آن را خواهند دید

‌به گزارش سایت دیده بان ایران به نقل از روابط عمومی دفتر آیت الله مکارم شیرازی، این مرجع تقلید در دیدار مدیرکل ارشاد استان قم با بیان این که موقعیت قم نسبت به سایر شهرها متفاوت است، گفت: قم خاستگاه انقلاب محسوب می شود که از زمان ائمه اطهار(ع) مورد توجه بوده است. 


وی افزود: بزرگان حوزه علمیه در دنیای اسلام در قم هستند و علوم اسلامی از این شهر مقدس به دنیا منتشر می‌شود، بنابراین برنامه ریزی ها باید متناسب با جایگاه شهر قم باشد.

این مرجع تقلید با اشاره به اهمیت فعالیت های اداره کل فرهنگ و ارشاد در کشور اظهار کرد: همانگونه که از نام ارشاد اسلامی پیداست این نهاد باید نسبت به مسائل اسلامی و دینی سرمایه گذاری کند.

دولتمردان آنگونه که باید به قم توجه ندارند

وی گفت: دولت باید نسبت به امور دینی و فرهنگی توجهات لازم را داشته باشد، باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که در تمام کشور تأثیرگذار باشد؛ متأسفانه هنوز دولتمردان آنگونه که باید به قم توجه ندارند و به بهانه های مختلف شانه خالی می‌کنند؛ اگر این موارد در قم تزلزل پیدا کند در همه جا اثر می‌گذارد، از این رو حوزه علمیه، مراجع، ارشاد، آموزش و پرورش و صداوسیما و سایر دستگاه‌ها وظایف مهمی دارند.

آیت الله مکارم شیرازی عنوان کرد: همه باید دست به دست هم بدهند که هویت دینی، مذهبی و اسلامی قم همچنان محفوظ باشد و بدرخشد و واقعا پیشرفت کند، وقتی می بینیم بیش از صد کشور در قم طلبه دارند، در جامعة المصطفی و در حوزه علمیه قم بیش از 50 هزار نفر طلاب و فضلا و اساتید حضور دارند، نشان از جایگاه مهم این شهر دارد.

گرانی عامل افت وضعیت کتاب خوانی

این مرجع تقلید در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به وضعیت بازار کتاب و نشر خاطرنشان کرد: متأسفانه وضع کتاب نسبت به سابق افت بسیار پیدا کرده است، از مهم ترین دلایل این موضوع گرانی کتاب و کاغذ است که بیش از 50 درصد به قیمت کاغذ اضافه شده است.

وی اضافه کرد: در روزنامه ها نوشتند که دولت برنامه هایی برای کاغذ دارد، باید دید که در حد شعار است یا به عمل هم می‌رسد، کتاب ها به ویژه کتب دینی گران شده که باید فکر اساسی کرد.

پول پست کتاب گاه از قیمت خود کتاب بیشتر است

وی خاطرنشان کرد: حتی در نظام گذشته، در مباحث مربوط به کتاب خوانی اهتمام بیشتری داشتند، و برای انتقال و جابجایی کتاب اداره پست پولی نمی گرفت ولی امروزه پول پست کتاب گاه از قیمت خود کتاب بیشتر است که باید اداره پست برای این مسأله فکری کند و دولت نیز در مورد کاغذ فکر اساسی کند.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به فعالیت های شبکه جهانی ولایت، این فعالیت‌ها را در نوع خود بی نظیر دانست و گفت: این شبکه مناطق عمده ای از دنیا را تحت پوشش و به چهار زبان برنامه دارد.

وی افزود: اگر بناست که قم مرکزی باشد که علم از آن صادر شود  باید توجهات لازم صورت گیرد و برنامه ریزی دقیق شود اما توجهی به این مسائل نیست که جای تأسف زیاد دارد چون مسؤولان از اهمیت قم به ویژه از منظر سیاسی و اجتماعی غافل هستند.

برگزاری کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی

این مفسر قرآن کریم از برگزاری کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی در 20 اردیبهشت ماه در شهر مقدس قم خبر داد و اظهار کرد: این کنگره در حال پیگیری و اجرا است و تا کنون حدود 40 کتاب بوسیله پژوهشگران تولید شده که در کنگره رونمایی خواهد شد؛ مهم این است که دولت برای اینگونه مباحث اهمیت قائل شود چرا که این سبب تقویت سیاست کشور و نظام می شود.

مسؤولان به قم به صورت یک شهر معمولی نگاه نکنند

وی با بیان این‌که مسؤولان به قم به صورت یک شهر معمولی نگاه می‌کنند، ابراز داشت: هنوز نتوانستیم به دولتمردان توجه بدهیم که اگر فرودگاه قم زودتر ایجاد شود چهره این شهر را در بعضی جهات تغییر می دهد.

وی عنوان کرد: قم ظرفیت زیادی دارد و اگر از این ظرفیت استفاده شود به نفع اسلام، مسلمین، شیعه، نظام و کشور و به نفع همه خواهد بود؛ اگر مسؤولان به قم اهمیت دهند نتایج ملی و جهانی آن را خواهند دید.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به معضلات شبکه های اجتماعی خارجی خاطرنشان کرد: هنوز برخورد قاطعی با این فضاهای مسموم مجازی نشده، باید جانشین مناسبی برای شبکه های آلوده وجود داشته باشد که نیازمند دلسوزی و عزم جدی مسئولان است اما هنوز عزم جدی را برای این کار نمی بینیم.

وی همچنین خواستار توجه ویژۀ ارشاد به محتوای کتاب ها و بررسی آن‌ها شد و اضافه کرد: درباره کتاب‌ها نیز باید دقت جدی شود تا در قالب آن سم مهلک به جامعه منتقل نشود بلکه کتب به عنوان نوشدارو باشد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر