کد خبر: 57750
A

ابتکار تاکید کرد: ضرورت تقویت و ارتقای تعاونی‌های زنان

اعلام آمادگی معاونت رییس جمهور در امور زنان و خانواده برای اقدام مشترک با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تقویت، ارتقاء و هم افزایی تعاونی‌های زنان جلسه بررسی تقویت و توسعه تعاونی‌های زنان با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونین این دو دستگاه، همچنین نمایندگان دستگاه‌های ذی ربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد. معصومه ابتکار با تاکید بر ضرورت هماهنگی و هم افزایی در حوزه تعاونی‌ها گفت: در حالی که دستگاه‌های مختلفی با موضوع تعاونی‌های زنان سر و کار دارند، مهم است بتوانند هماهنگ شوند و اهداف مشترک خود را پیش ببرند. ابتکار با بیان این مسئله که در بحث تعاونی‌ها چه در حوزه زنان و چه در دیگر حوزه‌ها، فراز و نشیب‌هایی وجود داشته، افزود: باید فراز و نشیب‌ها را آسیب شناسی و مشکلات را احصاء کنیم؛ مثلا در یک مقطع ارزیابی ما این بود که صندوق‌های خُرد بهتر از تعاونی‌ها جواب ‌می‌دهند. حرفم این است که گذشته راببینیم و توجه کنیم که الان ‌می‌خواهیم برای آینده نقشه راه مشترکی را تعریف کنیم.

ابتکار تاکید کرد: ضرورت تقویت و ارتقای تعاونی‌های زنان

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران  به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، جلسه بررسی تقویت و توسعه تعاونی‌های زنان با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونین این دو دستگاه، همچنین نمایندگان دستگاه‌های ذی ربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.

معصومه ابتکار با تاکید بر ضرورت هماهنگی و هم افزایی در حوزه تعاونی‌ها گفت: در حالی که دستگاه‌های مختلفی با موضوع تعاونی‌های زنان سر و کار دارند، مهم است بتوانند هماهنگ شوند و اهداف مشترک خود را پیش ببرند.

ابتکار با بیان این مسئله که در بحث تعاونی‌ها چه در حوزه زنان و چه در دیگر حوزه‌ها،  فراز و نشیب‌هایی وجود داشته، افزود: باید فراز و نشیب‌ها را آسیب شناسی و مشکلات را احصاء کنیم؛ مثلا در یک مقطع ارزیابی ما این بود که صندوق‌های خُرد  بهتر از تعاونی‌ها جواب ‌می‌دهند. حرفم این است که گذشته راببینیم و توجه کنیم که الان ‌می‌خواهیم برای آینده نقشه راه مشترکی را تعریف کنیم.

وی افزود: بی شک ضرورت تقویت تعاونی‌های موجود زنان و ارتقا آن با فناوری‌ها و رویکردهای نوین از طریق کمک به ایجاد تعاونی‌های جدید، با توجه به ظرفیت نیروی تحصیل کرده کشور و ایجاد اشتغال از طریق تعاونی‌ها امکان پذیر است.

 ابتکار با انتقاد از برخی آموزش‌های بی سرانجام در این حوزه گفت: چه در حوزه زنان روستایی، چه زنان تحصیل کرده و چه زنان سرپرست خانوار آموزش فراوانی ارائه شده ولی درصد کمی به اشتغال منتهی شده است.

معاون رییس جمهور  افزود: با همین نگاه، موافقت نامه‌ای با سازمان فنی حرفه ای کشور امضا کرده ایم و امیدواریم به جای آموزش غیرکاربردی، مهارت کسب وکار از مراحل ابتدایی تا بنگاه‌داری، مالیات، بیمه و... فرا گرفته شود.

ابتکار تاکید کرد: بخشی از این دوره‌ها باید برای ایجاد صندوق‌های جدید باشد و اینکه چه مهارت‌هایی را لازم دارند.

ابتکار با اشاره به بحث بازاریابی و نیز حوزه فناوری‌های نوین گفت: از سال گذشته همکاری خوبی در حوزه توان افزایی برای استفاده از آی تی و آی سی تی با وزارت ارتباطات آغاز کرده ایم  و این آمادگی وجود دارد که کمک کنند تا تعاونی‌ها نیز این دوره‌ها را بگذرانند.

وی  با بیان اینکه به مکانیزم‌هایی نیاز داریم تا از ایجاد بنگاه و سودآوری آن مطمئن شویم، افزود: با وجودتسهیلات موجود، زمینه بسیار خوبی برای شکل گیری تعاونی‌های جدید وجود دارد.

ابتکار هم چنین تاکید کرد: شبکه سازی، تقویت شبکه‌هایا هم افزایی‌هایی که ‌می‌تواند بین همه شبکه‌ها وجودداشته باشند بسیار مهم است.

در این نشست محمد جعفر کبیری معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  با بیان اینکه در زمینه جذب سرمایه گذاری داخلی برنامه‌های مفصلی مد نظر است، گفت: در شرایط فعلی کشورکه امکان جذب سرمایه گذاری‌های کلان خارجی نیست، باید به توانمندی‌های داخلی به خصوص جذب سرمایه گذاری خرد و معطل مانده ایرانیان داخل یا خارج از کشور توجه داشته باشیم.

 کبیری با اشاره به مشکلاتی که به خاطر محدودیت‌های بودجه سال ۹۸ برای همه دستگاه‌ها وجود دارد، گفت: رویکرد کلی این است که  بتوانیم در قالب تسهیلاتی که از دولت میگیریم، بتوانیم این تعاونی‌ها را در کشور گسترش بدهیم.

 وی افزود: امسال و سال آینده، مدت زمان سخت و دشواری برای صنایع است. به همین خاطر باید حمایت از تعاونی‌ها، رویکرد جدی دولت در سال ۹۸ باشد

کبیری گفت: ما برنامه‌ریزی‌های جدی داشته ایم که در معاونت تعاون وزارت کار با اساتید دانشگاه آنها را دنبال می کنیم و با دوستانی که در زمینه کارآفرینی فعالیت خوبی داشته اند در حال مشورت هستیم.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: به صورت خاص خواهان فعال تر شدن تعاونی‌های بانوان هستیم و چند برنامه مشخص هم در این زمینه داریم.

محمد جعفر کبیری با بیان اینکه ده هزار تعاونی بانوان که یازده درصد از تعاونی‌های فعال را تشکیل ‌می‌دهند عدد مطلق خوبی است، گفت: این نسبت باید افزایش یابد و این مهم مستلزم همکاری متقابل وزارت خانه‌ها و معاونت محترم زنان و خانواده است که ‌می‌تواند به صورت جدی تر در سال ۹۸ دنبال بشود.

کبیری  با بیان اینکه برنامه ریزی‌های معاونت تعاون وزارت کرا در دو سطح کلان و کوتاه مدت است، افزود: حوزه کلان کاری ما اینگونه است که با دانشکده‌های اقتصاد علامه، بهشتی، شریف و تهران طرحی را در قالب اینکه به چه کسی تسهیلات دهیم آماده کنیم و این شامل آنهایی ‌می‌شود که در زنجیره ارزش حضور داشته باشد. یعنی خوشه سازی شده باشد، آموزش دیده باشد، استاندارد شده باشد، برندسازی شده باشد و برای توسعه بازار آن قبلا فکری شده باشد.

وی ادامه داد: طرح‌های کوتاه مدت هم بدین صورت است که با فروشگاه‌های زنجیره ای از جمله شهروند، رفاه و تعاونی‌های مصرف خودمان در سطح گسترده مذاکره ‌می‌کنیم تا محصولاتی که در روستاها تولید ‌می‌شوند بازاریابی شود.

وی با اعلام خبر سفر آتی‌اش به کرمانشاه گفت: تفاهم نامه ای بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و استانداری کرمانشاه و بانک توسعه تعاون، برای تشکیل و تقویت تعاونی زنان سرپرست خانوار کرمانشاه امضا خواهد شد.

کبیری تاکید کرد: این طرح ابتدا به صورت پایلوت اجرا خواهد شد و بعد با کمک معاونت امور زنان و خانواده طرح گسترش پیدا می‌کند.

منبع : پایگاه اطلاع رسانی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر