کد خبر: 61996
A
دیده بان ایران بررسی می کند:

آیا سازمان برنامه و بودجه کشور مقصر اصلی وقوع سیلاب در استان خوزستان است؟

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان: در طی ۱۰ سال گذشته،توانستیم هفت و نیم میلیون مترمکعب از مساحت رودخانه های استان را لایروبی کنیم که برای لایروبی کامل رودخانه های استان به اعتباری بالغ بر ۴۷۰ میلیارد تومان نیاز داریم که متاسفانه سازمان برنامه و بودجه کشور حاضر به تخصیص این اعتبار نیست.

آیا سازمان برنامه و بودجه کشور مقصر اصلی وقوع سیلاب در استان خوزستان است؟

به گزارش دیده بان ایران؛ با وخیم تر شدم اوضاع در مناطق سیلزده استان خوزشتان برخی فعلان حوزه محیط زیست با دیگر بر عدم توجه دولت به مسئله مهم لایروبی سدها در این مناطق تاکید کردند.

در همین بین، بهمن ماه سال گذشته بود که مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در جلسه بررسی شرایط منابع آبی و اقدامات انجام شده در حوضه های کرخه و کارون، ضمن تقدیر از زحمات همه دستگاه های درگیر در بحران سیل اخیر این را هم اضافه کرد که: در طی ۱۰ سال گذشته، توانستیم هفت و نیم میلیون مترمکعب از مساحت رودخانه های استان را لایروبی کنیم که برای لایروبی کامل رودخانه های استان به اعتباری بالغ بر ۴۷۰ میلیارد تومان نیاز داریم که متاسفانه سازمان برنامه و بودجه کشور حاضر به تخصیص این اعتبار نیست.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اعلام این موضوع که لایروبی رودخانه ها کاری دائمی میباشد،تصریح کرد: کارهای مطالعاتی لازم در مورد لایروبی رودخانه ها انجام شده است و وزارت نیرو نیز موافقت خود را در این زمینه اعلام کرده است اما سازمان برنامه و بودجه کشور این موضوع را فاقد اولویت مطرح میکند و حاضر به تامین اعتبار ان نیست.

شمسایی در ادامه گفت: برخلاف بعضی اظهارات غیرکارشناسانه، اگر سدها وجود نداشتند ما امروز شاهد یک بحران بسیار بزرگ در کشور می بودیم. ورودی سد کرخه شش هزار و ۷۶۳ مترمکعب بر ثانیه بود که اگر سد کرخه این حجم آب را مدیریت نمیکرد،کل شهر دشت آزادگان به زیر آب می رفت.

گفتنی است صبح امروز معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با ابزار نگرانی از میزان خروجی آب از سد کرخه گفت: میزان تراز آب در سد کرخه از تراز نرمال بالاتر است و اکنون با شرایط ریسکی در این سد در حال کار کردن هستیم.

حمیدرضا لشکری با اشاره به آخرین وضعیت سد کرخه اظهار کرد: در حال حاضر میزان ورودی آب به سد کرخه ۲۲۸۷ مترمکعب بر ثانیه و میزان خروجی آب از این سد ۲۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه است.

وی با بیان اینکه شرایط در حوضه کرخه خیلی مطلوب نیست، افزود: با توجه به بارندگی‌هایی که برای آخر هفته پیش بینی شده است باید فضا در سدها خالی شود تا بتوانیم بارندگی‌ها را مدیریت کنیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: علت اینکه اکنون میزان خروجی آب از سد کرخه بالا است به دلیل بارندگی‌هایی است که برای آخر هفته پیش بینی شده و مجبور هستیم تا فضایی را برای ذخیره سازی آب در سد خالی کنیم.

لشکری ادامه داد: میزان تراز آب در سد کرخه از حد نرمال بالاتر است و اکنون با شرایط ریسکی در این سد در حال کار کردن هستیم. تراز نرمال در این سد ۲۲۰ متر است اما اکنون تراز این سد ۲۲۴ متر و ۴ متر بالاتر از تراز نرمال است.

وی با ببان اینکه ریسک را در مدیریت آب مخزن سد کرخه پذیرفته‌ایم، عنوان کرد: در حال مدیریت فضای خالی در مخزن سد کرخه هستیم اما این مدیریت با ریسک در حال انجام است زیرا براساس دستورالعمل سد باید تراز آب در مخزن سد پایین‌تر از وضعیت فعلی باشد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: بالاترین ترازی که می‌توانیم در سد کرخه داشته باشیم، ۲۲۶ متر است و در آن تراز دیگر هیچ کنترلی بر آب موجود در مخزن سد نخواهیم داشت و هر آبی که وارد سد شود از آن خارج خواهد شد.

لشکری با اشاره به میزان ورودی و خروجی دیگر سدهای استان گفت: میزان ورودی آب به سد دز در حال حاضر ۱۵۱۱ متر مکعب بر ثانیه و و میزان خروجی آب از این سد ۲۰۰۰ متر مکعب بر ثانیه است. میزان ورودی در سد گتوند ۳۹۶ متر مکعب بر ثانیه و میزان خروجی آن ۱۴۵۰ متر مکعب بر ثانیه است. در سد مارون نیز میزان خروجی آب ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه و میزان ورودی آب ۲۶۴ متر مکعب بر ثانیه است.

وی با بیان اینکه دبی رودخانه کارون در مقطع اهواز در حال حاضر ۲۹۸۳ متر مکعب بر ثانیه است، ادامه داد: دبی ورودی آب به سدهای استان کاهش پیدا کرده است اما میزان کاهش به شکل چشمگیر نبوده و همانطور که مشخص است میزان ورودی به سدهای بزرگ استان علی رغم کاهش همچنان بالا است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر