کد خبر: 77413
A

عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه گنجانده شده است

معصومه ابتکار گفت: برنامه ششم توسعه بر اساس عدالت جنسیتی طراحی و تدوین شده و یکی از مهمترین شاخص های دولت نیز توجه ویژه به موضوع بر اساس موازین شرعی و دستورات قرآنی است.

عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه گنجانده شده است

به گزارش سایت خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ به نقل سایت معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری(اینجا) معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در دیدار با نمایندگان جمعی از تشکل های مردم نهاد، ورزشکاران، نخبگان و کارآفرینان استان ایلام اظهار داشت: سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده که بیستمین سند آن امروز در استان ایلام به امضا رسید بر پایه عدالت جنسیتی طراحی شده و در هر استان بر اساس شرایط و بافت آن استان اساسنامه سند متفاوت است.

وی افزود: برنامه های این سند در محورهای اصلی آموزشی، ورزشی، اجتماعی، اقتصاد، حقوق، سیاسی، امنیتی در ۱۷۶ زیر شاخه حوزه زنان و دختران برای بخش های دولتی، خصوصی و تشکل های مردم نهاد تدوین شده و جوامع محلی و عامه مردم را در برمی گیرد.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه این سند یک طرح تحول زا و بنیادی در حوزه زنان و دختران است، یادآور شد: دولت ۲ نوع حمایت از جامعه زنان دارد که یک نوع حمایت عمومی است که در قالب نشست های منطقه و با حضور تشکل های مردم نهاد فعال در حوزه های مختلف است و نوع دوم نیز حمایت از پروژه های راهبردی و بر اساس سند توسعه استان است.

ابتکار توضیح داد: در نشست های منطقه ای تاکنون یک هزار انجمن مردم نهاد در هفت نشست منطقه ای پروژه ها و طرح های خود را عرضه کرده اند و دولت حمایت های ویژه ای را از پروژه های مشترک دارد و تا پایان سال جاری تعداد یک هزار و ۵۰۰ تشکل در نشست های منطقه ای به تبادل نظر و عرصه طرح می پردازند.

وی افزایش و ارتقای تاب آوری جوامع محلی در برابر مشکلات و حوادث، بهبود مشارکت اجتماعی زنان و توان افزایی آنها را از مهمترین اولویت ها و برنامه های دولت برشمرد و گفت: استان ها از جمله ایلام باید نقشه راهی در این زمینه داشته باشند و از ظرفیت تشکل های مردم نهاد استفاده کنند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در مورد اشتغال زنان بی سرپرست و دختران جویای کار اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد برای ایجاد شغل پایدار در بین کارجویان اقدام به ایجاد کسب و کارهای نوین و خلاقانه، با مهارت آموزی در کسب و کار موفق همراه با بازار فروش می کنند که در واقع این مراکز و شرکت ها صفر تا ۱۰۰ داشتن یک اشتغال پایدار را آموزش می دهند و دولت نیز از این شرکت ها و استارتاپ های کسب کار حمایت می کند.

وی افزود: همچین حمایت از صندوق های خرد و تعاونی های روستایی برای ایجاد کسب و کارهای پایدار و زودبازده در دستور کار دولت است ، در کنار حمایت از کارآفرینی، انسجام خانوادگی در برابر تهدیدات و آسیب های اجتماعی از دیگر برنامه های دولت در زمینه خانواده است.

ابتکار با بیان اینکه کشور ما اکنون در جنگ سخت اقتصادی و تحریم قرار دارد، گفت: دشواری های تحمیلی با همدلی، هم افزایی و همراهی بخش خصوصی، سرمایه گذاران و انجمن های مردم نهاد با بخش دولتی بی اثر یا کم اثر می شود.

به گفته معاون رییس جمهور میزان همدلی و اتحاد مردم و مسوولان ایران اسلامی بیشتر از گذشته است و شهادت سردار سلیمانی و تشییع باشکوه پیکر ایشان نیز در افزایش این اتحاد با وجود حوداث تلخ کرمان و سقوط هواپیما تاثیرگذار بود.

وی افزود: کشور ایران همه پرسی انتخابات را طی ماه های آتی در پیش دارد که باید در قالب مشارکت گسترده و پرشور، مجلسی در شان اقتدار و جایگاه ایران اسلامی با انتخاب نمایندگانی دلسوز، کارآمد و جسور از همه طیف ها و گرایش های سیاسی داشته باشیم.

استاندار: درآمد مردم ایلام با ظرفیت های موجود تناسب ندارد

استاندار ایلام نیز در این نشت با بیان اینکه فقر و معیشت پایین خانواده ها یک عارضه جدی است، گفت: میزان درآمد مردم این استان با ظرفیت های متنوعی چون گاز، نفت، صادارت، مرز، اربعین و زیرساخت های آن، گردشگری، کشاورزی و طبیعت بکر تناسب ندارد.

قاسم سلیمانی دشتکی اظهار داشت: با وجود درآمد پایین، ایلام از لحاظ میزان جرم، جنایت، نزاع و بزهکاری در زمره امن ترین استان های کشور و در رده های پایین جدول قرار دارد هرچند در موضوعات خودکشی منجر به مرگ و اقدام به خودکشی وضعیت نامطلوب است.

وی با بیان اینکه افراد جویای شغل یا شاغلان دارای درآمد پایین در استان ایلام باید به خودکفایی و اشتغال پایدار دست یابند، افزود: جویندگان کار باید به جای اشتغال خانگی سنتی که بازار کار آنها اشباع شده است به سمت طرح های زودبازده اما نوین با درآمد پایدار بروند.

سلیمانی دشتکی یادآور شد: استانداری اعتبارهای حمایتی را برای کسب و کارهای نوین و استارتاپ هایی با ویژگی های درآمد پایدار و بازار فروش محصول در نظر گرفته است تا با ایده های نوین درآمدزا میزان بیکاری و فقر در استان کاهش یابد.

وی اضافه کرد: گیاهان دارویی و گل های زینتی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و بسته بندی محصول با توجه به شرایط مثبت اقتصادی که دارد می تواند برای جویندگان کار یا کارآفرینان موثر و درآمدزا باشد.

وی از نخبگان پژوهشگران، صاحبان فکر و ایده، انجمن های مردم نهاد، کارآفرینان و صاحب نظران اقتصادی خواست: ضمن بیان مشکلات و انتقادات در زمینه اشتغال و کارآفرینی، راهکارها و ایده های نو را برای افزایش شرایط اشتغال پایدار و کاهش معضل بیکاری ارائه دهند.

در این دیدار برخی از نمایندگان تشکل ها، ورزشکاران، کارآفرینان به بیان خواسته ها و دغدغه های خود پرداختند

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر