کد خبر: 79780
A

«سیامند رحمان» به کرونا باخت یا به قلبش؟

مرگ ناگهانی سیامند رحمان، قوی‌ترین وزنه‌بردار معلول جهان، در حالی جامعه را با شوک بزرگی مواجه کرده که تردید‌ها و پرسش‌های زیادی را به دنبال داشته است. اگرچه اورژانس بیمارستان نبی اکرم اشنویه، علت مرگ این وزنه‌بردار بلندآوازه را ایست قلبی اعلام کرده‌اند، اما صحبت‌های دیگری در این خصوص مطرح است که بی‌ارتباط با اوضاع‌واحوال بحرانی این روز‌های ایران نیست.

«سیامند رحمان» به کرونا باخت یا به قلبش؟

به گزارش دیده بان ایران، مرگ ناگهانی سیامند رحمان، قوی‌ترین وزنه‌بردار معلول جهان، در حالی جامعه را با شوک بزرگی مواجه کرده که تردید‌ها و پرسش‌های زیادی را به دنبال داشته است. اگرچه اورژانس بیمارستان نبی اکرم اشنویه، علت مرگ این وزنه‌بردار بلندآوازه را ایست قلبی اعلام کرده‌اند، اما صحبت‌های دیگری در این خصوص مطرح است که بی‌ارتباط با اوضاع‌واحوال بحرانی این روز‌های ایران نیست.

کرونا و ابتلا به این ویروس خطرناک مسئله‌ای است که برخی‌ها دلیل فوت سیامند را با آن مرتبط می‌دانند؛ دلیلی که تا به این لحظه از سوی هیچ‌یک از نهاد‌های پزشکی و ورزشی اشنویه تأیید نشده و همه مسئولان این حوزه به اتفاق، ابتلای رحمان به کرونا را رد کرده‌اند.

شائبه کرونایی‌بودن قهرمان بازی‌های پارالمپیک زمانی قوت گرفت که یکشنبه‌شب، بلافاصله بعد از فوت او، خبری آمد که می‌خواهند مراسم تشییع سیامند را شبانه و بدون تجمع مردم برگزار کنند. انتشار این خبر باز هم بی‌ربط به کرونا نبود و دلیلی که مسئولان شهرستان اشنویه برای آن عنوان کرده بودند، پیشگیری از ابتلای مردم به این ویروس بود. واکنش‌ها، اما به نوع تدفین این وزنه‌بردار سرشناس دنیا در شبکه‌های مجازی آن‌قدر منفی بود که مردم در پیام‌های مختلف خواستار این شدند تا درباره علت مرگ سیامند شفاف و صادقانه‌تر برخورد کنند، نه‌اینکه آن‌ها را با بهانه جلوگیری از ازدحام جمعیت قانع کنند.

همین عکس‌العمل‌ها کافی بود تا تصمیم‌گیرندگان مراسم تشییع سیامند از موضع خود عقب‌نشینی کنند و مراسم را به صبح روز بعد بیندازند. پیکر قوی‌ترین مرد جهان دیروز در حضور صد‌ها نفر از همشهریان کُردزبانش در آرامستان ساطان مصطفی به خاک سپرده شد، اما همچنان برای همین مردم و خیلی از هواداران او در سراسر دنیا این سؤال مطرح است که او بر اثر ایست قلبی درگذشته یا ابتلا به کرونا؟

سیامند اگر به کرونا هم مبتلا نبوده باشد، حرف‌وحدیث‌ها در مورد وضعیت جسمانی‌اش آن‌قدر بر سر زبان‌ها هست که مسئولان ورزش کشور را به‌خاطر این موضوع درگیر کند و انگشت اتهام به سمت آن‌ها برود. شنیده‌ها حاکی از این است که رحمان طی ماه‌های اخیر با مشکلات قلبی دست‌وپنجه نرم می‌کرده و مسئولان کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون جانبازان و معلولان با وجود اطلاع از این قضیه نظارتی بر وزنه‌بردار معلول افسانه‌ای جهان نداشته‌اند.

حتی یکی از اعضای هیئت‌رئیسه کمیته ملی پارالمپیک هم در محفلی خصوصی صراحتا این موضوع را گفته بود این احتمال وجود دارد که سیامند به‌خاطر اضافه‌وزن بالا و مشکلات قلبی نتواند خودش را به پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو برساند. سیامند ورزشکاری نبود که مستقیم در رسانه‌ها گله و شکایت کند، اما نزدیکانش در تیم ملی می‌گویند بی‌توجهی کمیته پارالمپیک و فدراسیون این اواخر او را خیلی رنجور کرده بود؛ اینکه شاید به پارالمپیک توکیو نرسد.

بااین‌حال زهرا چابکی، رئیس کمیته پزشکی کمیته ملی پارالمپیک دراین‌باره می‌گوید: «مرحوم سیامند رحمان جزء ورزشکارانی بود که به‌خاطر کسب سهمیه پارالمپیک به لحاظ پزشکی و سلامت تحت نظر ویژه بود. موضوع در رابطه با پارالمپین‌هایی که برای پارالمپیک کسب سهمیه می‌کنند، دقیق‌تر و بابرنامه‌تر دنبال می‌شود، طوری که در فواصل زمانی مشخص، معاینات پزشکی لازم در مورد آن‌ها انجام می‌شود.

مرحوم رحمان هم جزء ورزشکارانی بود که تحت نظارت کامل پزشکی کمیته ملی پارالمپیک قرار داشت، حتی با وجودی که وی خارج از تهران سکونت داشت و تمریناتش را هم به صورت غیرمتمرکز همان‌جا دنبال می‌کرد. آخرین معاینه پزشکی مرحوم رحمان همین دو ماه پیش در بیمارستان تخصصی سیدالشهدای اشنویه و با حضور تیم پزشکی اعزامی کمیته ملی پارالمپیک انجام شد.

در این مرحله از معاینات، معاینه کامل قلبی از سیامند رحمان انجام شد. حتی نوار قلب هم گرفته شد و اکوردیوگرافی هم انجام شد. ابتلا به ویروس کرونا هم به شرایط فضا و خود فرد بستگی دارد. در مورد اینکه مرحوم رحمان علائمی از ابتلا به ویروس کرونا داشته یا اینکه مراجعه‌ای به این دلیل داشته است، من هیچ اطلاعی ندارم. موضوعی هم در این زمینه به ما گزارش نشده است. در گزارش مربوطه دلیل فوت این قهرمان ایست قلبی عنوان شده و اینکه تلاش برای احیا هم نتیجه‌ای نداشته است. در مورد افرادی که به ورزش سنگین و حرفه‌ای مشغولند و جثه بزرگی هم دارند، احتمال «مرگ ناگهانی» وجود دارد. کمااینکه خیلی از ورزشکاران و به‌خصوص فوتبالیست‌ها در جریان بازی به همین دلیل جان خود را از دست داده‌اند. این افراد درواقع بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای و به دلیل تأثیراتی که ورزش سنگین روی وضعیت قلبی آن‌ها می‌گذارد، جان خود را از دست می‌دهند».

اظهارنظر دیگر در این مورد مربوط به احمد دل‌جوان، سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری معلولان است که در نوع خود جالب است. او در حالی همه این سؤالات و ابهامات را رد می‌کند که صراحتا می‌گوید اطلاعی از نحوه تمرینات سیامند نداشته است: «من مدت دو ماه است که هدایت تیم وزنه‌برداری معلولان را برعهده گرفته‌ام و طی سه اردویی که در خدمت تیم ملی وزنه‌برداری بودم، برنامه‌های تمرینی سیامند را ارائه می‌دادم تا در شهرستان خود به صورت غیرمتمرکز تمرینات آماده‌سازی خود را پیگیری کند. تا جایی که اطلاع دارم، مشکل خاصی از نظر قلبی نداشت. البته درباره اینکه چقدر تمرینات خود را به صورت جدی در شهرستان پیگیری می‌کرد اطلاع چندانی ندارم».

بی‌رقیب‌ترین ورزشکار معلول تاریخ از دنیا رفت. با ۳۱۰ کیلوگرم قهرمان پارالمپیک ۲۰۱۶ شد، درحالی‌که نفر دومش ۲۳۵ کیلو زد! او وزنه‌هایی را بالای سر برد که هیچ وزنه‌بردار سالمی هم موفق به مهار آن‌ها نشد./روزنامه شرق

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر