کد خبر: 129200
A

سه نقطه عطف تاریخی شرکت های دانش بنیان در ایران

تاکنون ۶۶۰۰ شرکت دانش بنیان (۴۳۰۰ شرکت تولیدی و ۲۳۰۰ شرکت دانش بنیان نوپا ) تاسیس گردیده است. این شرکت ها در حوزه های مختلف صنعت ، فناوری اطلاعات ، مواد شیمیایی ، اتوماسیون ، دارو و تجهیزات پزشکی ، کشاورزی و… فعال هستند. در حال حاضر بسیاری از این شرکت ها وارد زنجیره ارزش صنایع مختلفی مانند نفت و گاز و پتروشیمی، اینورتر و اتوماسیون صنعتی ،بانک و بیمه ، معدن، لوازم خانگی ، بهداشت و کشاورزی شده اند. فعالیت هدفمند این شرکت ها نه تنها از خروج مبالغ قابل توجهی ارز جلوگیری می کند بلکه با ایجاد اشتغال برای دانش آموختگان دانشگاه ها به ایجاد ثروت اجتماعی نیز کمک کرده است

سه نقطه عطف تاریخی شرکت های دانش بنیان در ایران

دیده بان ایران: بدون تردید نقطه آغاز اعتلاء و پیشرفت تمامی کشورهای پیشرو در اقتصاد، تولید مبتنی بر رویکرد پیوند علم و دانش روز با تجربه و دانش بومی بوده است.

در جمهوری اسلامی ایران نیز نقطه عطف آغازین شرکت های دانش بنیان با تدوین و تصویب قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان در سال ۱۳۸۹ در مجلس شورای اسلامی ، مهر تاییدی بر  توجه به سیاست های توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشورمان بود.

دومین نقطه عطف « تصویب قانون  جهش تولید» در سال «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی» در مجلس محترم مبتنی بر تجربیات و آموخته های ده ساله اجرای قانون دانش بنیان بود.در راستای این قانون صندوق نوآوری و شکوفایی وظیفه تامین مالی این شرکت ها را عهده دار گردید.

این صندوق به عنوان یک نهاد مالی در چند سال گذشته با همکاری سایر بازیگران رسالت طراحی و عملیاتی سازی پارک های فناوری، مراکز رشد و شتاب دهنده ها و موسسات پژوهش و فناوری را عهده دار گردیده است.

سومین و مهم‌ترین نقطه عطف شرکت های دانش بنیان،  سخنان رهبر فرزانه انقلاب در بیانات نوروزی سال ۱۴۰۱ و تایید و حمایت ایشان از فعالیت های هدفمند این شرکت ها است.

تاکید رهبر معظم انقلاب بیانگر نگاه دقیق و توسعه ای ایشان پیرامون پیوند دانشگاه و اقتصاد است.

فرمایشات رهبر معظم انقلاب بار دیگر عزم حاکمیت جمهوری اسلامی ایران را برای توسعه اقتصاد دانش بنیان نشان داد و روح و انرژی تازه ای را در کالبد زیست بوم  نو آوری دمید.

امید می رود فعالان اقتصادی و اصناف محترم در سال جدید پیش روی از شرایط مطلوب ایجاد شده در جهت تمرکز بر استفاده از خلاقیت و نو آوری های فناورانه شرکت های دانش بنیان و در راستای ایجاد اشتغال، افزایش بهره وری، تولید با کیفیت،صادرات و دسترسی به بازارهای بین المللی و حرکت به سوی خودکفایی استفاده مطلوب را بنمایند.

*دکتر علی توسطی *

رییس اتحادیه ماشین آلات کشاورزی ، صنعتی و ساختمانی

و

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ارتباطات اتاق اصناف تهران

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر