کد خبر: 31819
A

تولید روزانه گاز از پارس جنوبی به بیش از 570 میلیون مترمکعب می رسد

معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس گفت: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته میزان تولید روزانه گاز پارس جنوبی تا پایان امسال به 570 میلیون و 500 هزار متر مکعب می رسد.

تولید روزانه گاز از پارس جنوبی به بیش از 570 میلیون مترمکعب می رسد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس به نقل از یحیی رشیدی افزود: این میزان تولید با توجه به پیش بینی های انجام شده در بخش عملیات تولید و پشتیبانی هوایی و دریایی محقق خواهد شد.
وی با اشاره به تولید 85،40 میلیارد مترمکعب گاز ترش غنی در نیمه نخست امسال از میدان پارس جنوبی یادآورشد: تولید تجمعی گاز از میدان پارس جنوبی در سال گذشته به 155،23 میلیارد متر مکعب رسید.
رشیدی ادامه داد: با افزوده شدن هشت فاز جدید گازی به طرح های اولیه پارس جنوبی در دولت یازدهم، تولید گاز ایران از این میدان به 64 درصد رسیده که از این میزان، 53 درصد مربوط به بهره برداری از سکوهای جدید در دولت یازدهم است.
وی به بهره برداری از 14 سکوی گازی ( فازهای 12، 15 و 16، 17 و 18، 19 ، 20 و 21) در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: مجموع گاز ترش غنی تولید شده از این سکوها تاکنون 135،60 میلیارد متر مکعب بوده است.
رشیدی اضافه کرد: بر اساس برنامه مصوب، توان افزایش تولید فازهای جدید در زمستان امسال، 272،9 میلیون متر مکعب در روز خواهد بود.
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه تاکنون 25 سکوی گازی درپارس جنوبی به بهره برداری رسیده است، افزود: با توجه به پایان عملیات تعمیرات اساسی، این سکوها تا پیش از زمستان به آمادگی تولید با ظرفیت کامل می رسند.
رشیدی، تولید ایمن و پایدار گاز از پارس جنوبی و ایجاد ظرفیت های جدید توسعه را اولویت اصلی شرکت نفت و گاز پارس عنوان کرد و گفت: تولید تجمعی گاز پارس جنوبی از آغاز بهره برداری از این میدان تا پایان شهریور ماه امسال 1147 میلیارد متر مکعب است.
وی با اشاره به تکمیل طرح های درحال توسعه پارس جنوبی در مدت 2 سال آینده گفت: بر همین اساس و با افزایش تولید از میدان پارس جنوبی، میزان تولید تجمعی گاز کشور از این میدان در سال های آینده بطور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
رشیدی اظهار کرد: با اتمام توسعه بخش فراساحل فازهای پارس جنوبی، سهم شرکت نفت و گاز پارس از تولید گاز کشور به 75 درصد خواهد رسد.
معاون عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر تقویت توان نیروی انسانی شاغل در بخش مدیریت عملیات و تولید این شرکت، وجود نیروی انسانی متخصص را رکن اصلی پیشبرد اولویت ها و تحقق برنامه های راهبردی عنوان کرد.
وی افزود: مدیریت منابع انسانی بر اساس اصول بنیادی این شرکت در حوزه های تولید و توسعه، از سال های گذشته به جذب نیروهای متخصص اقدام کرده و با برگزاری دوره های آموزشی و حرفه ای، سطوح تخصص کارکنان را در حین خدمت ارتقا داده است.
وی کیفیت، سرعت و دقت فعالیت های نظارتی و اجرایی در بخش فراساحل را مطلوب ارزیابی و اظهار کرد: با توجه به رفع محدودیت ها و توسعه فضای بین المللی در عرصه صنعت نفت و گاز، ضمن افزایش علاقمندی شرکت های خارجی برای همکاری در طرح های پارس جنوبی، کیفیت و سرعت فعالیت ها، نصب تجهیزات و قطعات یدکی افزایش یافته که این امر اثر مطلوب و مستقیمی بر افزایش و استمرار تولید داشته است.
میدان عظیم پارس جنوبی شامل ١٣ پالایشگاه بزرگ گازی و ٤٠ سکوی تولیدی است که از این شمار تاکنون ١٠ پالایشگاه در بخش خشکی و ٢٥ سکو در دریا تکمیل و به بهره برداری رسیده است.
در مجموع، کار ساخت سه پالایشگاه دیگر در دست اجراست و از ١٥ سکوی فازهایی که باید تکمیل و آماده راه اندازی شوند، هم اکنون ١٢ سکو در کارخانه شرکت های سازنده در دست ساخت است و 2 سکو نیز از طرح توسعه فاز ١١ در مدت ٢ سال آینده و پس از نهایی شدن قرار داد توسعه این طرح ساخته خواهد شد.
از سال 1374 عملیات اجرایی طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در شهرستان های عسلویه و کنگان استان بوشهر آغاز شده و تاکنون از مجموع 24 فاز توسعه ای میدان گازی پارس جنوبی 18 فاز به بهره برداری رسیده و 6 فاز دیگر در دست اجراست که تا پایان سال 1397 باید همه این طرح ها به بهره برداری برسد.
هم اکنون از 18 فاز در بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه 540 میلیون مترمکعب گاز تولید می شود.
شرکت نفت و گاز پارس مسئولیت اجرا و تکمیل فازهای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی (احداث پالایشگاهها، سکوهای دریایی، حفرچاه ها، احداث خطوط لوله و دیگر تاسیسات جانبی ) در دریا و خشکی را برعهده دارد.
6043**
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر