کد خبر: 34799
A

استاندار: توسعه کشاورزی کردستان نیازمند حمایت جدی وزارت جهاد است

استاندار کردستان با بیان اینکه توسعه کشاورزی این استان نیازمند حمایت جدی وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: افزایش سطح اراضی آبی، حمایت از دامپروری و تاسیس شرکت های صادراتی مهمترین نیاز کشاورزی این استان است.

استاندار: توسعه کشاورزی کردستان نیازمند حمایت جدی وزارت جهاد است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، بهمن مرادنیا روز سه شنبه در آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: اگر وزارت جهاد کشاورزی، استان را در سه زمینه افزایش سطح اراضی آبی، توسعه دامپروری و تشکیل شرکت های صادراتی یاری و پشتیبانی کند می توان با تقویت بنیه اقتصادی کشاورزان و روستاییان بسیاری چالش های اقتصادی و اشتغال استان را برطرف کرد.
به گفته وی، از یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کردستان تنها 120 هزار هکتار معادل 10 درصد آبی است که تا میانگین کشوری حدود 37 درصد اختلاف دارد و این مساله یکی از عوامل کاهش درآمدهای اقتصادی استان است.
مرادنیا تاکید کرد: اگر اراضی آبی استان به 37 درصد میانگین کشور حدود 300 هزار هکتار برسد تنها در بخش تولید گندم سالانه 12 هزار میلیارد ریال به در آمد کشاورزان استان افزوده می شود که با تزریق این میزان نقدینگی به داخل بازار شاهد تحرک جدی در اقتصاد کردستان خواهیم بود.
استاندار کردستان یادآور شد: اقتصاد کردستان وابسته به کشاورزی است و اگر درآمد سرانه فعالان و بهره برداران افزایش یابد محرک اصلی اقتصاد استان در بخش های دیگر خواهد بود و نقش بخش خصوصی در توسعه استان نیز پررنگ از قبل می شود.
وی همچنین بر توجه ویژه به بخش دامپروری استان تاکید کرد و گفت: در آخرین سرشماری میزان پرورش دام سبک در کردستان نسبت به دوره سرشماری قبلی خود حدود 40 درصد کاهش را نشان می دهد.
مرادنیا با بیان اینکه این کاهش نشان از کاهش جمعیت روستاییان و افزایش حاشیه نشینی در شهرهاست، اضافه کرد: اگر بتوان تسهیلات کم بهره یا بدون بهره برای توسعه دامپروری استان تزریق کرد می توان در کنار افزایش جمعیت دامی، در توسعه بخش های مختلف اقتصادی وابسته به دامپروری در زمینه تولید و صادرات نیز گام برداشت.
وی افزود: پتانسیل مرزی از دیگر توانایی هایی است که می توان از آن برای توسعه بخش کشاورزی کردستان استفاده کرد و لازم است وزارت جهاد کشاورزی زمینه حمایت از تاسیس شرکت های قدرتمند صادراتی بویژه در عرصه دام، طیور گام های جدی تری بردارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون مرز باشماق مریوان نقش مثمرثمری در اقتصاد استان دارد و بزودی مرز سیف سقز نیز فعال می شود، اظهار کرد: استان کردستان از 221 کیلومتر مرز خود با کشور عراق کمترین بهره وری را داشته اما در عوض برخی کشورهای همسایه از این فرصت بیشترین استفاده را می برند.
مرادنیا گفت: تلاش گسترده ای برای توسعه کشاورزی کردستان انجام گرفته اما تا رسیدن به نقطه رضایت بخش فاصله داریم لذا تعامل و همکاری بیش از گذشته در عرصه های بین بخشی و وزارتی لازمه رسیدن به نقطه ایده آل است.
رئیس جدید سازمان جهادکشاورزی کردستان نیز در این آیین افزود: به ارزش و سرمایه های انسانی این سازمان واقف هستم و با تعاملی که از گذشته در سازمان وجود دارد، می توان به سیاست های شش گانه وزارت جهاد کشاورزی دست یافت.
خالد جعفری تاکید کرد: استفاده از حمایت های جدی وزارتخانه، کمک و همکاری استانداری، نمایندگی ولی فقیه و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی از دیگر برنامه ها برای رسیدن به نقطه ایده آل توسعه در سازمان جهاد کشاورزی کردستان است.
به گزارش ایرنا، در این آیین که با حضور علی‌ اکبر مهرفرد معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد خالد جعفری به عنوان رئیس جدید سازمان جهاد کشاورزی کردستان معرفی و از خدمان 39 ماهه کریم ذوالفقاری در این سمت قدردانی شد.
معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی کردستان از سال 81 تاکنون و مدیر کل پشتیبانی امور دام استان از سال 1376 تا سال 1381 از سوابق مدیریتی خالد جعفری است.
جعفری نماینده دولت و رئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان، عضویت شورای نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان در چهار دوره و عضویت مجمع نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور را در سوابق خود دارد.
این برای اولین بار است که یک نیروی اهل سنت به عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان منصوب می شود.
از سال 92 تاکنون با استفاده از حمایت های دولت تدبیر و امید و اجرای سیاست های شش گانه وزارت جهاد کشاورزی میزان تولیدات محصولات کشاورزی صادراتی از جمله عسل با 85 درصد رشد از 176 هزار تن به 336 هزار تن در سال رسید.
تولیدات زراعی در این استان نیز از یک میلیون و 400 هزار تن با 44 درصد رشد به بیش از 2 میلیون و 400 هزار تن رسیده است و در بخش باغی نیز از 239 هزار تن در سال با 25 درصد به 300 هزار تن رسیده است.
در این مدت میزان تولید مرغ گوشتی از 11 میلیون قطعه با 31 درصد رشد به 14 میلیون و 400 هزار قطعه و پرورش تولید مرغ مادر از 240 هزار قطعه به 330 هزار قطعه و مرغ تخم گذار نیز از 385 هزار قطعه به 550 هزار قطعه در سال رسیده است.
زیر کشت باغات دیم از هشت هکتار با 56 درصد رشد به 12 هزار و 500 هکتار و باغات آبی نیز از 24 هزار با 27 درصد رشد به 30 هزار و 500 هکتار رسید و سطح گلخانه ها نیز 80 درصد رشد داشت و از 10 هکتار به 18 هکتار رسید.
در این مدت تعداد ماشین آلات کشاورزی از 23 هزار و 707 دستکاه به 27 هزار و 600 دستگاه رسید که در نتیجه آن میانگین مکانیزاسون از 1.7 اسب بخار در هر هکتار با 17 درصد رشد به 2 اسب بخار رسیده است.
رشد سیستم های نوین آبیاری از 42 هزار هکتار به 47 هزار هکتار از دیگر اقدامات انجام یافته توسعه ای در حوزه جهاد کشاورزی کردستان در دولت تدبیر و امید است.
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر