کد خبر: 42309
A

گزارشی درباره بلاتکلیفی بازار لوازم خانگی در پی نوسان قیمت ارز / راسته امین حضور در سکوت

بازار ٩٧ بلاتکلیف قیمت‌هاست. حالا راسته امین حضور سوت و کور است و فروشندگان لوازم خانگی خریدوفروش‌هایشان را تقریبا تعطیل کرده‌اند. آنها برچسب قیمت لوازم خانگی را برداشته‌اند و تعداد کالاهایی که به مشتری‌ها عرضه می‌کنند، به حداقل رسانده‌اند. «این مدل را نداریم... بعدا سر بزنید... انبار موجودی کافی ندارد...» اینها همه پاسخ‌هایی است که فروشندگان لوازم خانگی در راسته امین حضور می‌شنوید.

گزارشی درباره بلاتکلیفی بازار لوازم خانگی در پی نوسان قیمت ارز / راسته امین حضور در سکوت

 دیده بان ایران : بازار ٩٧ بلاتکلیف قیمت‌هاست. حالا راسته امین حضور سوت و کور است و فروشندگان لوازم خانگی خریدوفروش‌هایشان را تقریبا تعطیل کرده‌اند. آنها برچسب قیمت لوازم خانگی را برداشته‌اند و تعداد کالاهایی که به مشتری‌ها عرضه می‌کنند، به حداقل رسانده‌اند. «این مدل را نداریم... بعدا سر بزنید... انبار موجودی کافی ندارد...» اینها همه پاسخ‌هایی است که فروشندگان لوازم خانگی در راسته امین حضور می‌شنوید. در پاساژ پایتخت هم تقریبا خریدوفروش لپ‌تاپ و کالاهای دیجیتال وضع مشابهی دارد. هیچ‌کس نمی‌داند با مشکلات بازار ارز، تکلیف واردات چه می‌شود؟ بعضی فروشندگان پایتخت می‌گویند، ثبت‌سفارش برای کالاهای دیجیتال تقریبا انجام نمی‌شود و واردکنندگان هم بلاتکلیفند. بازار خودرو وضع مشابهی را پشت سر می‌گذارد. خریدوفروش خودروهای وارداتی تقریبا به صفر رسیده است و فروشندگان درباره خودروهای داخلی می‌گویند معطل قیمت‌گذاری شورای رقابت هستند اما قطعه‌سازان از افزایش ٣٠‌درصدی قیمت مواد اولیه قطعات خودرو می‌گویند و معتقدند؛ درصورتی که خودروهای داخلی کمتر از ١٩‌درصد افزایش قیمت نداشته باشد، زمینگیر می‌شوند. در بازار موادغذایی هم قیمت‌ها به یکباره رشد کرده‌اند! در مولوی همه جا «دلار» ورد زبان فروشندگان شده است. با این حال، آنها محدودیت بیشتری برای انبارکردن موادغذایی فاسدشدنی دارند و ناچارند بیشتر با مشتریان راه بیایند.

بازارگردانی یا سودجویی فروشندگان لوازم خانگی 

نوسانات نرخ ارز بازار امین حضور را این روزها حسابی سوت و کور کرده است. بازاری که روزگاری خودرو‌ها کنار هم دوبله پارک می‌کردند، حالا انبارهایش هم خالی از جنس شده است. این را می‌توان از لابه‌لای جملات فروشندگان به خوبی فهمید. آن‌گونه که کسبه قطب فروش لوازم خانگی می‌گویند، بسیاری از شرکت‌های لوازم خانگی محصولات خود را عرضه نمی‌کنند و منتظر هستند تا در اردیبهشت با افزایش قیمت کالاهای خود را به بازار بفرستند. این درحالی است که محمد طحان‌پور، رئیس اتحادیه لوازم‌خانگی تهران معتقد است ؛بازارگردانی شرکت‌ها علت عدم عرضه لوازم‌ خانگی به بازار است.

او به «شهروند» توضیح می‌دهد: با اتمام این کار و بستن حساب‌های سالانه، شرکت‌ها از ابتدای اردیبهشت کالای خود را به بازار عرضه می‌کنند‌‌. محمد طحان‌پور درخصوص کمبود کالا در بازار و تعطیلی واحدهای صنفی بر اثر جهش ارز گفت: تا ٢٠ فروردین همواره شرکت‌ها مشغول انبارگردانی هستند و بعد از عرضه کالا شروع می‌شود، اما امسال بلاتکلیفی تولیدکنندگان در رابطه با نوسانات نرخ ارز حدود ١٠روز مدت زمان عرضه را به عقب انداخت که با تصمیم بانک مرکزی در رابطه با افزایش بهای دلار به ٤٢٠٠ تومان حالا هر تولیدکننده‌ای می‌داند که قرار است محصول خود را با چند‌درصد افزایش قیمت عرضه کند.

این فعال بازار که معتقد است هیچ جای نگرانی وجود ندارد، توضیح می‌دهد: رکود بخشی از بازار فروردین‌ماه به دلیل تعطیلات نوروز است و شرکت‌های لوازم خانگی در این ماه کالا به بازار عرضه نمی‌کنند، درحالی ‌که اگر جهش ارزی در خردادماه صورت می‌گرفت، قطعا تاثیرات بسیار بیشتری بر بازار لوازم خانگی داشت.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر