کد خبر: 52544
A
نایب رئیس شورای ملی زیتون:

با تخصیص ارز 4200 تومانی به واردات زیتون تولید ملی این محصول ضربه خورد

نایب رئیس شورای ملی زیتون کشور گفت: با تخصیص ارز 4 هزار و 200 تومانی به فرآورده‎های زیتون به‎بهانه مصرف‎کننده تنها از واردکننده حمایت می‎شود.

با تخصیص ارز 4200 تومانی به واردات زیتون تولید ملی این محصول ضربه خورد

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ مهدی صفری‎پور امروز در گفت‎وگو با خبرنگار ان  با اشاره به تخصیص ارز 4 هزار و 200 تومانی به فرآورده‎های زیتون اظهار کرد: اگر بنا باشد ارز 4 هزار و 200 تومانی به واردات فرآورده‎های زیتون اختصاص یابد قیمت روغن زیتون به حدود 25 هزار تومان می‎رسد.

وی با بیان اینکه این مقطع، زمان مناسبی برای اعلام این خبر نبود، گفت: اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی به واردات فرآورده‎های زیتون به معنای کنارگذاشتن تولید و حمایت از واردات است.

نایب رئیس شورای ملی زیتون کشور از مصرف 13 هزار تن روغن زیتون در کشور خبر داد و افزود: از این میزان حدود 6 هزار تن تولید داخل و حدود 7 هزار تن از محل واردات تأمین می‎شود.

صفری‎پور با تأکید بر اینکه واردات روغن زیتون نباید به‎گونه‎ای باشد که به تولیدات داخل صدمه بزند، تصریح کرد: مقام معظم رهبری امسال را سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری کردند اما متأسفانه در ابتدای فصل برداشت زیتون اعلام می‎شود که به روغن زیتون ارز 4 و 200 تومانی اختصاص یافت، حال چگونه و براساس کدام قیمت‎گذاری باید از باغدار زیتون خریداری شود؟

وی با بیان اینکه واردات فرآورده‎های زیتون باید به کارخانجات فعال در این حوزه اختصاص یابد، متذکر شد: بازرگان اگر می‎خواهد فعالیت کند باید در صادرات فعالیت کند نه واردات؛ چراکه با واردات، تولید داخل آسیب می‎بیند.

نایب رئیس شورای ملی زیتون کشور با بیان اینکه تولیدکنندگان و کارخانه‎داران زیتون از واردات فرآورده‎های زیتون بهره‎ای نمی‎برند، افزود: اگر قرار است چتر حمایتی باشد باید به این دسته از فعالان حوزه زیتون اختصاص یابد.

صفری‎پور با بیان اینکه متأسفانه برای تخصیص ارز 4 هزار و 200 تومانی هیچ رایزنی با شورای ملی زیتون صورت نگرفته است، بیان کرد: این کار باید کارشناسی باشد، ما معتقدیم این مسأله نیاز به زمان بیشتری داشت و باید بعد از خریداری زیتونِ باغداران، برآورد تولید داخل و بررسی میزان نیاز به واردات در دستور کار قرار می‎گرفت سپس به کارخانجات فعال در این بخش تخصیص می‎یافت تا همه کارخانجات تولیدکننده فرآورده‎های زیتون حمایت شوند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی تخصیص ارز 4 هزار و 200 تومانی به زیتون بدون هیچ برنامه‎ای به‎معنای آن است که تولید در اولویت نیست و به ‎بهانه مصرف‎کننده تنها از واردکننده حمایت می‎شود.

رئیس انجمن زیتون گلستان با بیان اینکه با تصویب ارز 4 هزار و 200 تومانی به فرآورده‎های زیتون چیزی عاید باغدار نمی‌شود و درآمد باغدار به نصف می‎رسد، بیان کرد: چرا واردکننده تا این میزان باید مورد حمایت باشد و تخلفات آن نادیده گرفته شود در حالی که کارخانجات داخلی با اشتباهات جزیی مورد مواخذه قرار می‎گیرند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر