کد خبر: 59964
A

بررسی دلایل افزایش نرخ دلار با وجود افزایش عرضه ارز از سوی بانک مرکزی / چرا با وجود عرضه چرا بازار خریدوفروش ارز داغتر از روزهای قبل شده است ؟

حجم معاملات در دو روز اخیر در دو بازار سکه و ارز بیشتر شده. یکی از نشانه‌های افزایش حجم معاملات، افزایش قیمت دلار با وجود تقویت از سمت عرضه بازار بود.

بررسی دلایل افزایش نرخ دلار با وجود افزایش عرضه ارز از سوی بانک مرکزی / چرا با وجود عرضه چرا بازار خریدوفروش ارز داغتر از روزهای قبل شده است ؟

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ نشانه تقویت سمت عرضه بازار، افزایش صرافی‌های عرضه‌کننده دلار بود. دیروز چند صرافی خصوصی و دولتی که متعلق به بانک‌ها بودند، به متقاضیان ارز می‌فروختند. البته با وجود تقویت سمت عرضه، قیمت شاخص ارزی به حرکت افزایشی خود ادامه داد؛ عاملی که نشان‌دهنده آن بود که با وجود تقویت سمت عرضه، طرف تقاضا نیز قدرت بیشتری پیدا کرده است.

در مورد جنس تقاضای بازار دیدگاه‌های متفاوتی وجود داشت. برخی از بازیگران عنوان کردند، تعدادی از نوسان‌گیران که در مرز ۱۳ هزار تومانی شناسایی سود کرده بودند، با پایین نیامدن قیمت از مرز یادشده یک بار دیگر در موقعیت خرید قرار گرفتند. از نظر آنها، حفظ مرز ۱۳ هزار تومانی به معنای پایه حمایتی برای امکان رشد بیشتر قیمت بود. در کنار این، عده‌ای از معامله‌گران عنوان می‌کنند، افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر موجب شده است که تقاضای احتیاطی بیشتری وارد بازار شود و برخی از افراد از هراس احتمال افزایش بیشتر قیمت، ریال خود را به دلار یا سایر ارزها تبدیل کنند. البته عده‌ای از فعالان اعتقاد دارند، سررسید شدن گواهی‌های سپرده یک‌ساله نیز در ورود این تقاضای احتیاطی به بازار اثر داشته است. از نظر یکی از بازیگران باتجربه بازار عرضه ارز در یک ماه اخیر از سمت معامله‌گران کاهش یافته است و مردم عادی نیز چندان فروشنده ارز نبودند.

در این فضا می‌توان گفت تنها عرضه‌کننده بازار، بازیگران بازارساز بوده‌اند؛ در چنین فضایی به نظر می‌رسد طبیعی بود که با ورود تقاضای جدید قیمت مقداری به سطوح بالاتر قدم بگذارد؛ ولی آنچه از این پس اهمیت دارد این است که از چه زمانی معامله‌گران و افراد عادی در موقعیت فروش قرار خواهند گرفت. مسلما معامله‌گران از تجربه افت شدید دلار در مهرماه درس گرفته‌اند و این بار با احتیاط بیشتری خریدهای خود را ادامه خواهند داد. در کنار این، برخی فعالان ادعا می‌کنند، بازارساز در روزهای اخیر متوجه افزایش تقاضا در بازار شد و سعی کرد برخلاف سال گذشته عرضه خود را به شکل شدیدی برای مقابله با قیمت بالا نبرد.

در عوض از نظر این عده بازارساز به دنبال این است که نقدینگی در قیمت‌های بالاتر تبدیل به ارز شود و با خروج تقاضا، با عرضه ارز بیشتر در نرخ‌های بالاتر بار دیگر در بازار قدرت‌نمایی کند. از نظر آنها، شرایط بنیادی بازار نیز می‌تواند به آنها در این امر کمک کند؛ خصوصا آنکه اسفندماه بیشتر از آنکه ماهی برای متقاضیان باشد، در سال‌های اخیر ماهی برای عرضه کنندگان دلار بوده است. شرکت‌های پتروشیمی و سایر شرکت‌های تجاری در ماه انتهایی سال بخشی از ارزخود را به فروش می‌رسانند تا تعهدات ریالی خود را مرتفع کنند. البته در این میان، عده‌ای از فعالان باور دارند، بازارساز باید در مرز ۱۴ هزار تومانی مقاومت زیادی را از خود نشان دهد؛ چراکه شکست این مرز و خصوصا نقطه ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومانی می‌تواند تقاضای فنی زیادی را به بازار وارد کند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر