کد خبر: 86601
A

الهاشمی که بود و چه کسی او را ترور کرد؟

برادر «هشام الهاشمی» تحلیلگر مسائل امنیتی و راهبردی عراق که شامگاه دوشنبه توسط افراد ناشناس کشته شد، اعلام کرد که برادرش بارها از سوی داعش به ترور تهدید شده بود.

الهاشمی که بود و چه کسی او را ترور کرد؟

به گزارش دیده بان ایران؛ به گزارش منابع عراقی، وی امروز سه شنبه در آیین ترحیم برادرش گفت: داعش برادرم را ترور کرده است.

در همین حال، شب گذشته ساعتی پس از کشته شدن الهاشمی برخی منابع عراقی اعلام کردند که گروه داعش مسئولیت ترور وی را برعهده گرفته است.

الهاشمی از پژوهشگران و تحلیلگران برجسته امنیتی در حوزه تحرکات و فعالیت های گروه تروریستی داعش بود.

«مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق نیز دوشنبه شب در پیام تسلیت و محکومیت ترور الهاشمی به نقش و تحلیل های او درباره گروه تروریستی اشاره کرد و گفت که وی از سازندگان رای و نظر در عرصه ملی و صدای حمایت از نیروهای قهرمان ما در جنگ علیه گروه تروریستی داعش بود.

الهاشمی شامگاه دوشنبه در حالی که از مصاحبه با یکی از شبکه های عراقی باز می گشت، مقابل خانه اش در منطقه «زیونه» بغداد هدف حمله مسلحانه قرار گرفت و ترور شد.  

هشام الهاشمی، یکی از مشهورترین کارشناسان و تحلیلگران امنیتی و استراتژیک عراق که اشراف کمک‌نظیری بر حوزه تروریسم و به ویژه گروه تروریستی داعش داشت، دوشنبه شب در برابر خانه خود توسط افراد مسلح ناشناس کشته شد! ترور وی، واکنش گسترده طیف‌ای مختلف جامعه عراق را به دنبال داشت و می‌تواند زمینه‌ای برای تحولات امنیتی در آینده نزدیک باشد.

هشام الهاشمی در سال ۱۹۷۳ در خانواده سرشناسی در بغداد به دنیا آمد. او در سال ۱۹۹۷ از دانشگاه بغداد فارغ التحصیل شد و پژوهش در حوزه گروه‌های اسلامگرای شیعه و سنی را آغاز کرد. طی دو سال اخیر این شایعه مطرح شده که او در سال ۱۹۹۷ به استخدام سازمان استخبارات رژیم بعث درآمده بود و در پوشش پژوهشگر مستقل، تحقیق بر گروه‌های اسلامگرا را به سفارش سازمان استخبارات انجام می‌داد.

الهاشمی که در خانواده‌ای از اهل تسنن به دنیا آمده بود در ادامه تحقیقات خود بر روی گروه‌های اسلامگرا، به مطالعات عمیق دینی روی آورد و حتی اجازه نقل حدیث را پیدا کرد. در همین اثنا، رژیم صدام حسین او را به زندان انداخت؛ زیرا به ارتباط‌ گرفتن وی با گروه‌های اسلامگرا بدبین بود. البته همان طور که گفته شد، عده‌ای اعتقاد دارند این دوره بازداشت و زندان، صرفا پوششی بود تا الهاشمی به همکاری تمام‌وقت با سازمان استخبارات روی آورد!

او یک سال پیش از سقوط رژیم صدام از زندان آزاد شد و در ظاهر به تحقیقات کتابخانه‌ای بسنده کرد. در سال ۲۰۰۳ با تغییر رژیم حاکم بر عراق، الهاشمی به رسانه و ژورنالیسم روی آورد و علاوه بر همکاری با رسانه‌های داخلی و خارجی، یک وبلاگ اختصاصی برای معرفی گروه‌های افراطی اهل تسنن مانند «انصار الاسلام» و «القاعده» راه‌اندازی کرد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر