کد خبر: 129202
A

کاهش مهارتهای ارتباطی و هیجانی در زنان متقاضی طلاق

حمیده آزاده روانشناس به در یادداشتی کاهش به موضوع " کاهش مهارتهای ارتباطی و هیجانی در زنان متقاضی طلاق" پرداخته است

کاهش  مهارتهای ارتباطی و هیجانی در زنان متقاضی طلاق

دیده بان ایران:حمیده آزاده روانشناس به در یادداشتی کاهش به موضوع " کاهش مهارتهای ارتباطی و هیجانی در زنان متقاضی طلاق" پرداخت و نوشت:

 ازدواج پیچیده ترین شکل رابطه انسانی است که در آن صمیمیت و روابط اجتماعی رشد می یابد .اما گاهی تحولات زندگی  سیستم  زناشویی را چنان بی ثبات می کند که راهی جز طلاق و جدایی برای زن و شوهر باقی نمی گذارد.

یکی از عوامل موفقیت آمیز در زندگی زناشویی، مهارت های ارتباطی بین زوجین می باشد.تحقیقات روانشناختی و زوج درمانی نشان می دهد مشکلات ارتباطی یکی از مهمترین و رایج ترین مشکلاتی است که زوجین بیان می کنند.

مهارت های ارتباطی شامل مهارتهای کلامی،  گوش دادن موثر و بازخورد است.

انسان نیازمند بیان خویشتن است،بیان خواسته ها ،نیازها ،امیال و ترسهای خود است.بدیهی است برای این منظور باید قدرت  برقراری روابط دوستانه و حفظ آن را داشته باشد.

پژوهش های مختلف نشان می دهد مهارت های ارتباطی در رضایت زناشویی نقش موثر و سازنده دارند.ابراز محبت،استفاده از عبارات محبت آمیزو تایید کننده نقش مهمی در تحکیم روابط میان زوجین دارند.

یکی از را ه های تحکیم روابط ،آموزش مهارت های ارتباطی به زوج هاست تا بتوانند تعارضات خود را حل وفصل کنند.

یکی دیگر از عوامل موفقیت در زندگی زناشویی و کاهش طلاق در زوجین  سلامت وبهزیستی روانی آنهاست .

بهزیستی روانی شامل  ،احساس مثبت و رضایت از زندگی در حوزه های مختلف شغلی و خانوادگی می شود.

یکی دیگر از عوامل موفقیت در زندگی زناشویی توانایی  کنترل هیجانات است.

ناتوانی هیجانی و عدم ابراز هیجانات درست و مناسب یکی دیگر از عوامل طلاق در زوج ها می باشد.

با توجه به موارد گفته شده و پژوهش های انجام گرفته توسط زوج درمانگران و محققان حوزه سلامت روان و خانواده ، میتوان گفت رابطه معناداری میان مهارتهای ارتباطی و سلامت روانی و بهزیستی میان زنان متقاضی طلاق و جدایی با دیگر زنان وجود دارد.

فقدان پیوندهای اجتماعی و خویشاوندی و دوستانه در بین زنانی که در شرف جدایی هستند بیشتر نمایان است.

استرس های موجود در این زنان و اضطراب و افسردگی ناشی از جدایی و مراحل سخت و فرسایشی  طلاق زمینه ساز مشکلات متعدد در این افراد است.

در مقایسه با زنان عادی، ناتوانی هیجانی در میان زنان مطلقه یا درحال جدایی بیشتر دیده میشود.به طوریکه توانایی کنترل هیجانات خود را در بسیاری موارد ندارند.

کنترل هیجانات و تحمل توان  تنیدگی و حل مشکلات روزانه ،نقش به سزایی در کاهش تعارض های زناشویی و رضایت از زندگی ایفا می کند.

همسرانی که توانایی درک وپذیرش احساسات و  افکار یکدیگر  را دارند از زندگی خود راضی تر هستند.

با توجه به اینکه خانواده به عنوان  یک کل و نظام در نظر گرفته می شودروابط اعضا بر هم تاثیر میگذارد.

برقراری ارتباط صحیح و موثر ، باعث ایجاد صمیمیت عاطفی بین همسران شده و همراهی عاطفی و حساسیت بالا نسبت به هم را افزایش می دهد.

ارتباط های میان فردی ،مبنای اولیه ارتباط با دیگران است که موجب شکوفایی و بهبود کیفیت زندگی می شود.

بنابراین الگوی های ارتباطی شخصیت، یادگیری،اعتماد به نفس ،قدرت انتخاب و تصمیم گیری منطقی در اعضای خانواده زیربنای خانواده سالم و موفق است. 

با توجه به مطالب گفته شده ، جهت استحکام روابط زوجین و پایه های خانواده وپیشگیری از پدیده رو به افزایش طلاق وآثار مخرب آن ،گسترش فرهنگ مشاوره پیش از ازدواج و ارائه اطلاعات مناسب و کلاسهای آموزشی و مهارت آموزی برای جوانان و حتا نوجوانان در سطوح مختلف تحصیلی امری ضروری می باشد.

 

 

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر