کد خبر: 21530
A

تأثیر پروتئین‌های گیاهی در افزایش امید به زندگی

مطالعات و تحقیقات جدید نشان می‌دهند که گنجاندن منظم پروتئین‌‌های گیاهی در برنامه غذایی، خطر مرگ زودهنگام را به خصوص در افراد دارای زمینه خطر کاهش می‌دهد.

تأثیر پروتئین‌های گیاهی در افزایش امید به زندگی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، محققان آمریکایی به تازگی دریافتند مصرف منظم پروتئین‌‌های گیاهی خطر فوت زودهنگام را به خصوص در افراد دارای زمینه خطر مانند اضافه وزن، مصرف الکل، دخانیات و بی تحرکی کاهش می‌دهد. 

در این آزمایش وضعیت بیش از 130 هزار نفر بین سال‌‌های 1980 تا 2012 میلادی ارزیابی شد. 

نتایج با توصیه‌‌های متخصصان تغذیه طی سال‌‌های گذشته همسو بود اما محققان را با نکات عجیبی روبرو کرد. 

در باره اصول تغذیه شرکت کنندگان پرسش‌‌هایی مطرح شد و آنها کیفیت و کمیت پروتئین‌‌های دریافتی را ذکر نمودند. 

حدود 14 درصد پروتئین‌‌های حیوانی را در برنامه غذایی خود ترجیح دادند در حالی که 4 درصد تمایل بیشتری به مصرف پروتئین‌‌های گیاهی داشتند. 

کاهش مصرف پروتئین‌‌های حیوانی برای افراد در شرایط خطر 

مصرف گوشت قرمز و دیگر پروتئین‌‌های چرب مانند تخم مرغ و پنیر احتمال فوت را در افراد سالم بیشتر نمی‌کند. 

اما مصرف زیاد الکل، اضافه وزن، استعمال دخانیات و عدم فعالیت ورزشی منظم موجب افزایش 2 درصدی مرگ زودهنگام در صورت زیاده‌روی در مصرف گوشت‌‌های چرب می‌شود. 

همچنین خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی عروقی در این شرایط 8 درصد بیشتر می‌شود. 

گوشت گاو به عنوان یکی از مضرترین گوشت‌‌ها در این زمینه مطرح است. 

گنجاندن حبوبات در بشقاب غذا 

نکته جالب اینکه تنها مصرف 3 درصد بیشتر پروتئین‌‌های گیاهی خطر مرگ زودهنگام را تا 10 درصد و احتمال بیماری‌‌های قلبی عروقی را تا 12 درصد کاهش می‌دهد. 

به علاوه، جایگزینی 3 درصد پروتئین‌‌های حیوانی با پروتئین‌‌های گیاهی احتمال فوت را 19 تا34 درصد کم می‌کند. 

محققان مصرف نان، غلات، پاستاها و خمیرها، حبوبات و خشکبار را به عنوان پروتئین‌‌های گیاهی ارجح می‌دانند. 

نگاهی دقیق‌تر به برنامه غذایی افراد مبتلا به بیماری‌‌های مختلف نشان می‌دهد آنها تغذیه سالمی نداشتند و مقدار بالایی گوشت قرمز، تخم مرغ و لبنیات چرب مصرف کرده‌اند در حالی که افراد دارای سبک زندگی سالم بیشتر بر مصرف ماهی و مرغ تاکید داشتند. 

شایان ذکر است که گوشت منبع غنی آهن و بسیار مهم برای سلامتی است و نباید از برنامه غذایی به خصوص در دوران بارداری حذف شود. 

به همین دلیل محققان همواره بر کاهش مصرف و نه حذف آن تاکید دارند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر