کد خبر: 5071
A

۲۰ درصد از زنان باردار در معرض ابتلا به دیابت بارداری

رئیس انجمن دیابت ایران با اشاره به این‌که ۲۰ درصد از خانمهای باردار در معرض ابتلا به دیابت بارداری و افزایش قند خون قرار دارند، دلیل عمده آن را بالا رفتن سن ازدواج در میان بانوان دانست.

۲۰ درصد از زنان باردار در معرض ابتلا به دیابت بارداری

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، دکتر اسدالله رجب اظهار کرد: برخی خانم‌ها در دوران حاملگی به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند که در این حالت میزان قند خون مادر باردار افزایش می‌یابد.

اوافزود: در سالهای اخیر شیوع این بیماری بیشتر شده است چرا که خانم‌ها دیرتر ازدواج می‌کنند؛ و در حالی که در گذشته، سن ازدواج حدود ۱۸ تا ۲۰ سالگی بود، امروز متوسط سن ازدواج به ۳۰ سال رسیده است. طبیعی است که وقتی سن ازدواج بیشتر باشد، سن بارداری هم بالاتر می‌رود. اغلب خانم‌ها بین ۳۰ تا ۳۵ سالگی باردار می‌شوند که این امر موجب شیوع دیابت بارداری شده است.

وی با بیان اینکه روش تغذیه در افراد تفاوت کرده و افراد تحرک بدنی کمی دارند تصریح کرد: این عوامل هم باعث می‌شوند که دیابت بارداری در سالهای اخیر افزایش یابد.

رجب اظهار کرد: در شروع بارداری قند خون خیلی بالا نمی‌رود تا به حدود ۲۰۰ و ۲۵۰ برسد و علائمی برای ابتلا به دیابت به شمار برود اما کسانی که قبل از بارداری اضافه وزن داشته باشند و یا یکی از اعضای درجه یک خانواده آن‌ها مبتلا به دیابت باشد، بیشتر در معرض دیابت بارداری قرار دارند. همچنین مادرانی که در معرض استرس مداوم هستند، چربی یا فشار خون بالایی دارند یا در بارداری‌های قبلی سقط‌های مکرری را تجربه کرده‌اند و یا نوزادان بالای ۴ کیلوگرم به دنیا آورده‌اند، جزو افراد در معرض خطر به شمار می‌روند.

رئیس انجمن دیابت ایران گفت: افرادی که در معرض خطر ابتلای به دیابت بارداری قرار دارند باید از این لحاظ مورد معاینه پزشکی قرار گیرند. همچنین به تمام خانمهای باردار توصیه می‌کنیم که در هفته ۲۴ تا ۲۸ بارداری، تست تحمل گلوکز بدهند تا از این نظر نیز مورد معاینه قرار گیرند.

وی افزود: در دوران بارداری باید قند در حالت ناشتا، زیر ۹۲ و ۲ ساعت بعد از غذا نیز زیر ۱۲۰ باشد؛ این به معنای آن است که میزان قند در چنین افرادی باید کمتر از حد معمول باشد.

رجب تصریح کرد: امکان انتقال دیابت از مادر به نوزاد وجود ندارد و دیابت بارداری مادر به نوزاد منتقل نمی‌شود ولی در میان کسانی که طی دوران بارداری دچار دیابت بشوند احتمال اینکه فرزندانشان در نوجوانی و جوانی مبتلا به دیابت، چاقی یا بیماریهای عروقی بشوند بیشتر است.

رئیس انجمن دیابت ایران خاطر نشان کرد: اگر خانم‌ها می‌خواهند بعد از اتمام دوره بارداری، علائم دیابت در آن‌ها باقی نماند باید حداقل تا ۱۰ سال تحت نظر باشند. یعنی فرد یک بار در ۴ تا ۶ هفته بعد از دوران بارداری، یک بار دیگر ۳ ماه بعد، ودر دفعات بعدی، ۶ماه و یک سال بعد باید معاینه و ویزیت شوند تا مطمئن شوند که دچار دیابت نشده‌اند. اگر کسی این روند را پیگیری کرده و دچار دیابت نشود یعنی از ابتلا به دیابت نوع دو پیشگیری کرده است.

وی همچنین گفت: توصیه تغذیه‌ای در این زمینه، یک توصیه کلی است؛ همه افراد باید تغذیه سالم داشته باشند و به اندازه نیازشان غذا میل کنند. البته دوران بارداری دوران کاهش وزن نیست، اما در این دوارن، مصرف مواد غذایی تهیه شده با قندهای ساده را به هیچ‌کس توصیه نمی‌کنیم زیرا چنین مواد غذایی باعث می‌شوند قند خون افزایش یابد.

منبع : سلامت آنلاین

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر