کد خبر: 5493
A

شایع‌ترین راه‌های انتقال ویروس سرماخوردگی

مسئول گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این‌که بیش از ۲۰۰ نوع ویروس وجود دارد که می‌توانند باعث سرماخوردگی شوند، شایع‌ترین راه‌های انتقال این ویروس‌ها و روش‌های پیشگیری از آن را بیان کرد.

شایع‌ترین راه‌های انتقال ویروس سرماخوردگی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، محمدرضا کریمی، موثرترین راه پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی را رعایت اصول بهداشتی به ویژه شست و شوی منظم دست‌ها و رعایت فاصله مطمئن در برخورد با افراد مبتلا به این بیماری، دانست.
او گفت: بیشتر افراد در ایام سرد سال، نگران ابتلا به سرماخوردگی و ناخوشی ناشی از آن، مانند آبریزش و گرفتگی مجاری بینی، عطسه، سرفه، گلو درد، سردرد و تب خفیف هستند و بی شک این ناخوشی ها، باعث اختلال در کار و زندگی فرد می شود.
کریمی اضافه کرد: بر اساس آمار موجود، امکان دارد کودکان به طور متوسط ۶ بار در سال، نشانه های سرماخوردگی داشته باشند اما این آمار در بزرگسالان، به طور متوسط ۲ بار در سال و برای سالمندان، کمتر از یک بار در سال است.

شایع ترین راه انتقال ویروس سرماخوردگی
این مقام مسئول همچنین ادامه داد: لمس صورت، چشم و بینی یا خوردن غذا با دست‌ های آلوده که عامل آن دست زدن به دستگیره در، نرده، صفحه کلید رایانه، کلیدهای آسانسور، میله و دستگیره‌ درون وسایل نقلیه عمومی، کتاب، دفترچه و خودکار دیگران، شایع ترین راه انتقال ویروس سرماخوردگی است.
کریمی گفت: دست دادن و روبوسی با افراد آلوده به ویروس سرما خوردگی یا تنفس ذرات آلوده موجود در هوا در اثر سرفه، عطسه و صحبت کردن افراد بیمار هم می تواند در انتقال بیماری سرماخوردگی، موثر باشد.
وی چهار روز نخست پس از ظهور نشانه های سرماخوردگی را، اوج زمان واگیر بودن آن دانست و اظهار داشت: رعایت اصول پیشگیری و درمان این بیماری، به ویژه در دوره واگیر، ضروری است.
مسئول گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: مصرف خودسرانه‌ آنتی بیوتیک ‌ها در زمان سرماخوردگی نه تنها مفید نیست، بلکه گاهی آسیب هایی را هم به دنبال دارد و همچنین نباید به تبلیغات غیر واقعی در مورد واکسن سرماخوردگی، اهمیت داد.

رعایت نکات پیشگیری و درمان سرما خوردگی
کریمی، ادامه داد: شستن دست ها به صورت مرتب و چندین بار در روز با آب و صابون، لمس نکردن چشم ها، بینی و صورت خود با دست های آلوده، شستن دست ها قبل از خوردن مواد عذایی، مصرف روزانه ۶ تا هشت لیوان آب به ویژه مایعات گرم، انجام روزانه نیم ساعت ورزش و پیاده روی از اصول مهم پیشگیری از سرماخوردگی و درمان این بیماری است.
او گفت: مصرف روزانه میوه و سبزی تازه، ماست و شیر، پرهیز از دخانیات، دوری از استرس، استفاده نکردن از وسایل شخصی افراد مبتلا، مرطوب نگه داشتن هوای منزل و محل کار و استراحت کافی، از دیگر موارد اساسی برای پیشگیری از سرماخوردگی و درمان این بیماری به شمار می رود.
مسئول گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: باید افراد از مصرف سیگار خودداری کنند و در معرض دود سیگار نیز قرار نگیرند زیرا دود سیگار، مژک هایی که در راه های هوایی هستند و با حرکت خود، مواد زائد و میکروب‌ها را ازبدن خارج می کنند، به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه فلج می کنند و همچنین این مژک ها، اگر به صورت طولانی مدت در معرض دود سیگار باشند، از بین می روند.
کریمی، نوشیدن هر چه بیشتر مایعات گرم، سوپ و آش، مرطوب کردن هوای منزل و اتاق، نوشیدن عسل و آبلیمو و آب مرکبات، قرقره کردن آب ولرم و نمک به صورت روزانه و همچنین مرطوب کردن مخاط بینی با پماد مناسب را در بهبود این بیماری در عرض چند روز، موثر دانست.

نقش دوری از استرس
مسئول گروه آموزش و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: استرس بیش از حد سیستم دفاعی بدن را ضعیف می کند، بنابراین باید از استرس دوری کرده و آرام باشیم و آرامش را در خانه و خانواده خود ایجاد و تقویت کنیم و همچنین هوای منزل و محل کار خود را تا می توانیم، مرطوب نگه داریم، زیرا خشکی هوا به ویژه در هوای سرد، افراد را مستعد ابتلا به بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی می کند.
کریمی، افزود: انجام روزانه ۳۰ دقیقه ورزش و پیاده روی، باعث افزایش توان مقابله بدن در برابر عوامل بیماری زا، می شود و همچنین مصرف روزانه میوه و سبزی تازه به دلیل ویتامین های موجود در آن، مقاومت بدن را بیشتر می کند و افزون بر این استفاده روزانه از ماست و شیر، سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با عوامل بیماری زا، تحریک می کند.
وی اظهار داشت: طولانی شدن نشانه های سرماخوردگی بیش از ۲ هفته، تب بالا، چرکی بودن ترشحات بینی و پشت حلق و گوش درد، از مواردی است که افراد باید حتما به پزشک خانواده، مراجعه کنند.

منبع: سلامت آنلاین

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر