کد خبر: 6165
A

کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی

عصب سیاتیک طولانی ترین عصب بدن است که از ناحیه پایینی ستون مهره ها شروع شده و به سمت پایین و پشت پاها امتداد پیدا می کند.

کاهش دردهای سیاتیک از دیدگاه طب سنتی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، عصب سیاتیک، عضلات پشت زانو و پایین پا را کنترل می کند و ضمنا حس قسمت پشتی ران، حس قسمتی از پایین پا و کف پا را هم تامین می کند. درد سیاتیک، دردی است که در طول همین عصب انتشار دارد و معمولا با دردهای خفیف و اندک آغاز می شود و به مرور در مدت زمانی کوتاه تشدید پیدا می کند و در برخی موارد به دردی غیرقابل تحمل تبدیل می شود.

درد ممکن است شبیه سوزن سوزن شدن، درد مبهم یا درد سوزشی باشد که همراه با آن، درد به باسن و پشت ران و ساق انتشار پیدا می کند و فرد را از انجام حرکات و فعالیت های روزانه ناتوان می کند.

علی بهادری، متخصص طب سنتی گفت: درد عصب سیاتیک یکی از علل مهم کمردرد و درد در اندام تحتانی است.

نوشیدن دم نوش هایی نظیر گل گاوزبان یا نعناع می تواند به کاهش درد و ریلکسی اعصاب کمک کند و دردهای ناشی از سیاتیک را تخفیف دهد

تغییرات وابسته به سن در ستون مهره ها شایع ترین علت سیاتیک است که بیشتر در فاصله سنی 30 تا 50 سال روی می دهد و هرگونه فشار بر روی رگ سیاتیک از جمله بلند کردن اجسام سنگین، برگشتن ناگهانی به پشت، انجام دادن ورزش های سنگین موجب بروز درد خفیف تا ناتوانایی و ازکارافتادگی در فرد می شود.

علی بهادری بابیان اینکه طب سنتی توصیه های کاربردی زیادی برای پیشگیری از عود کردن دردها و اسپاسم های عصب سیاتیک به افراد مبتلابه سیاتیک دارد، گفت: افراد مبتلابه سیاتیک بهتر است از مصرف مواد غذایی با طبع سرد و مرطوب پرهیز کنند.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: این افراد بهتر است از مصرف گوشت گوساله و گاو، انواع چاشنی های ترش، ماست و دوغ و حبوبات بپرهیزند یا مصرف آن ها را در طول هفته به حداقل برسانند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد بهتر است در وعده های غذایی خود به ویژه وعده صبحانه یا میان وعده های صبح و عصر از شیره انگور و مغز گردو که در گروه مواد غذایی با طبع گرم هستند، استفاده کنند.

شیره انگور

 

بهادری اظهار کرد: درمانگران افرادی که میزان خلط دم و بلغم در بدنشان زیاد است در مقایسه با دیگر گروه ها استعداد بیشتری در ابتلا به دردهای سیاتیکی دارند که این گروه نیز با اصلاح شیوه زندگی و رعایت دستورات و رژیم غذایی مناسب می توانند میزان اخلاط بدن خود را به تعادل برسانند و به این ترتیب احتمال ابتلا به سیاتیک را کاهش دهند.

وی اضافه کرد: علاوه بر این علائم دیگری مانند چاقی و اضافه وزن نیز وجود دارد که استعداد ابتلا به سیاتیک را افزایش می دهد. افراد چاق به دلیل وزن غیراستاندارد و نامناسب، اصولا به هنگام نشستن و برخاستن و حتی راه رفتن فشار بیشتری را در مقایسه با افراد طبیعی تحمل می کنند و به همین دلیل احتمال ابتلا به انقباض های عضلانی در آن ها افزایش می یابد و متعاقب آن احتمال بروز سیاتیک نیز چند برابر می شود.

این افراد بهتر است از مصرف گوشت گوساله و گاو، انواع چاشنی های ترش، ماست و دوغ و حبوبات بپرهیزند یا مصرف آن ها را در طول هفته به حداقل برسانند

این متخصص طب سنتی بابیان اینکه سرما نیز می تواند در تشدید دردهای سیاتیک موثر باشد، افزود: یکی از نکاتی که افراد مبتلابه سیاتیک باید به آن توجه کنند، تشدید دردهای سیاتیک و اسپاسم های عضلانی در فصل های سرد سال است، سرمای هوا یکی از مهم ترین دلایل افزایش غلظت مایع میان مفصلی در بدن است که موجب کاهش فضای موردنیاز ریشه های عصبی در جایگاه خود می شود.

وی اضافه کرد: به این ترتیب افراد مبتلا به سیاتیک باید مراقبت های لازم را برای پیشگیری از عود کردن درد رعایت کنند. برای این منظور می توانند با پوشش مناسب و قرار نگرفتن در معرض هوای سرد از تشدید درد پیشگیری کنند. پیاده روی صبحگاهی اما مستمر نیز یکی از بهترین روش ها برای پیشگیری از بروز گرفتگی های سیاتیک است.

وی با اشاره به راهکارهای کاهش درد سیاتیک، گفت: اگر در شرایطی خاص دچار اسپاسم یا گرفتگی عصب سیاتیک شدید، موضع درد در ناحیه لگن یا ران را با کیسه آب، گرم کنید؛ زیرا این عمل می تواند تاثیر زیادی در کاهش درد سیاتیک در افرادی که دچار اسپاسم های عصبی شده اند، داشته باشد.

بهادری، با بیان اینکه ماساژ موضع درد با روغن زیتونی که در آن مقدار کمی زنجبیل رنده شده، می تواند به بهبود این دردها کمک کند، افزود: نوشیدن دم نوش هایی نظیر گل گاوزبان یا نعناع می تواند به کاهش درد و ریلکسی اعصاب کمک کند و دردهای ناشی از سیاتیک را تخفیف دهد.

گل گاو زبان

 

این متخصص طب سنتی همچنین افزودن چاشنی ها و ادویه های گرم مثل دارچین و عسل به برنامه غذایی در کاهش درد در مبتلایان به اسپاسم را موثر دانست.

وی، عوامل مختلفی مانند فشارهای ناشی از جابه جایی دیسک در بدن، تغییر شکل و ظاهر دیسک، ضربه خوردن در اثر تصادف، ورزش یا حادثه از جمله رایج ترین و شایع ترین عواملی است که می تواند موجب تورم و دردناک شدن عصب سیاتیک شود؛ به گونه ای که روند زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و امکان حرکت و جابه جایی را در او به حداقل می رساند.

بهادری بابیان اینکه افرادی که تحرک کمی دارند و کم فعالیت، نسبت به افراد فعال، بیشتر مستعد ابتلا به بیماری سیاتیک هستند، افزود: همچنین افرادی که مبتلا به بیماری دیابت هستند به دلیل آسیب و تخریب عصبی که بر اثر دیابت بر آن ها ایجاد شده هم در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

 


منبع: ایسنا

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر