کد خبر: 7480
A

نشانه های قدیمی، خطرات جدید

بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی که در جوانی ایجاد می‌شوند ممکن است به خودی خود برطرف شوند. اما برخی از ناراحتی‌های جسمی در میانسالی ممکن است نیاز به پیگیری جدی داشته باشند.

نشانه های قدیمی، خطرات جدید

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ گلگون شدن، احساس خستگی و برآشفتن ناگهانی، در سال‌های جوانی شاید هیچ معنایی نداشته باشد، اما در سنین بالاتر می‌تواند نشانه خطرات و مشکلات جدی باشد.

وقتی 20 یا 30 ساله هستید، ممکن است از بسیاری دردهای ناگهانی و ناراحتی‌های کوچک‌تر و جزئی‌تر فیزیکی غفلت کنید؛ چرا که معمولاً به راحتی و خود به خود رفع می‌شوند.

اما وقتی این دردها در سنین بالاتر مجدداً بازگشته و شما را درگیر می‌کنند، باید توجه جدی به آنها داشته باشید.

تپش قلب

شاید اگر در جوانی متوجه این عارضه شوید، تصور کنید که عاشق شده‌اید!

اما در میانسالی این وضعیت به دلیل نوسانات هورمونی ایجاد می‌شود. گُر گرفتن و گلگون شدن در سال‌های یائسگی اتفاقی عادی است؛ اما اگر با تپش قلب همراه باشد، موجب تعجب شما خواهد شد.

در سال 2007 تحقیقات کاملی روی بیش از هزار زن صورت گرفت. این زنان از چهار کشور مختلف بودند که 12 درصد آنها در دوران یائسگی تپش قلب داشتند.

دانشمندان علت آن‌را نمی‌دانند، اما ظاهراً تغییرات هورمونی (تغییر در میزان استروژن و پروژسترون در یائسگی) در این زمینه نقش دارند.

این نوع از نامنظم شدن ضربان قلب معمولاً بی‌خطر است؛ اما اگر هر چند وقت یکبار به سراغ‌تان می‌آید و نوعی درد خفیف را نیز احساس می‌کنید، باید توسط پزشک معاینه شوید.

علاوه بر گرفتن نوار قلب، معمولاً آزمایش‌های کاملی از شما به عمل می‌آید؛ زیرا پُرکاری تیروئید نیز باعث تپش قلب می‌شود.

افرادی که عادت به نوشیدن نوشابه و قهوه زیاد دارند نیز دچار این عارضه می‌شوند که به راحتی با کاهش مصرف این مواد برطرف می‌شود.

اما در هر سنی وقتی که تپش قلب با درد قفسه سینه، کوتاهی تنفس، احساس ضعف زیاد و یا هر علامت دیگری از حمله قلبی همراه باشد، باید فوراً به پزشک متخصص مراجعه کرد.

ایجاد برخی لکه‌ها در چشم

شاید با دیدن این عارضه در جوانی فکر کنید که یک تکه از ریمل‌تان وارد چشم‌تان شده است؛ اما در میانسالی می‌تواند علت دیگری داشته باشد.

نوعی ماده ژلاتینی که شاید پیش از این چیزی راجع‌به آن نشنیده‌اید، در میانسلی دچار آسیب‌دیدگی می‌شود.

این ماده در پشت چشم، بین عدسی و شبکیه قرار دارد و با افزایش سن تبدیل به مایع شده و از شبکیه جدا می‌شود و ایجاد سایه‌های کوچکی در چشم می‌کند.

به نظر می‌رسد این لکه‌ها در جلوی چشم‌ها حرکت می‌کنند؛ در حالی که داخل چشم هستند.

آنها به خودی خود چندان نگران کننده نیستند، اما گاهی اوقات تا شبکیه چشم کشیده می‌شوند و در این حالت ایجاد پارگی و یا سوراخ می‌کنند.

افرادی که به شدت نزدیک بین هستند، بیشتر مستعد این وضعیت می‌باشند. گاهی اوقات این حالت در سنین جوانی نیز رخ می‌دهد.

اگر شما نیز دچار این وضعیت شده‌اید، حتماً به یک چشم پزشک مراجعه کنید تا پزشک با نور چشم شما را معاینه کند و مطمئن شود که این مایع ژلاتینی به شبکیه آسیب نرسانده است.

در صورت آسیب‌دیدگی شبکیه، سوراخ یا پارگی آن به سرعت ترمیم می‌شود تا از کاهش بینایی جلوگیری شود.

 

سقوط ناگهانی در طول روز

 

شاید اگر در سنین جوانی دچار این حالت شوید، با خود فکر کنید شب‌ها تا دیروقت بیدار ماندن و کم‌خوابی باعث به زمین افتادن ناگهانی شما می‌شود؛ اما در میانسالی می‌توان علت آن را مقاومت انسولین نامید.

با افزایش سن و همچنین افزایش وزن، سلول‌های بدن در بکارگیری انسولین برای جذب قند از خون، دچار مشکل می‌شوند.

در این حالت، میزان قند خون افزایش می‌یابد و پانکراس برای کاهش آن باید انسولین بیشتری بسازد.

نهایتاً این انسولین قند زیادی را از خون می‌کشد و باعث احساس خستگی می‌شود.

این حالت بعد از خوردن غذاهای نشاسته‌دار بیشتر شده و موجب می‌شود احساس خستگی مفرط کنید و روی زمین بیفتید.

اما روی زمین افتادن فقط بخشی از مشکل مقاومت انسولین است؛ بخش خطرناک آن ابتلا به دیابت نوع 2 می‌باشد که افزایش زیاد وزن عامل اصلی آن است و کاهش وزن حتی به اندازه 5 درصد از وزن بدن، تغییر بسیار بزرگی را ایجاد خواهد کرد.

برای رفع این مشکل باید هر روز 30 دقیقه ورزش کرده و از بالا رفتن قند خون جلوگیری کنید.

خوردن گردو تا حدودی این مشکل را برطرف می‌کند؛ بنابراین در صورت داشتن این مشکل، هر روز 60 گرم گردو بخورید و به پزشک هم مراجعه کنید.

نفخ کردن

در جوانی معمولاً قبل از شروع سیکل ماهانه دچار نفخ می‌شوید؛ اما در میانسالی عدم تحمل برخی از غذاها باعث آن می‌شود.

البته عدم تحمل برخی از غذاها فقط محدود به سنین میانسالی و پیری نیست و می‌تواند در تمام سنین رخ دهد؛ اما در میانسالی بدن شما حساسیت‌های بیشتری به غذاها پیدا می‌کند که قبلاً در سنین پایین‌تر نداشتید.

این اتفاق بیشتر در مورد محصولات لنبی، گلوتن و فروکتوز قند پیش می‌آید و هیچ ارتباطی با حساسیت غذایی ندارد.

عدم تحمل غذایی علائمی همچون تولید گاز و نفخ در دستگاه گوارش، درد و اسهال دارد.

این علائم از نیم تا شش ساعت بعد از خوردن غذا شروع می‌شوند. برای درمان حتماً به پزشک مراجعه کنید.

اگر به گلوتین حساسیت دارید، ممکن است دچار بیماری سلیاک باشید که با یک آزمایش خون تشخیص داده می‌شود و در صورت ابتلا، باید از غذاهای حاوی گلوتن خودداری کنید.

در مورد سایر مشکلات باید دقت کند تا متوجه شوید که علت تغییر حالت و وضعیت جسمی شما چیست (مثلاً آیا بعد از خوردن یک لیوان شیر دچار این وضعیت می‌شوید؟).

بهتر است فهرستی از غذاهایی که به خوردن آنها حساس هستید، تهیه و هر بار یکی را از برنامه غذایی خود حذف کنید تا با کاهش علائم پی به علت وضعیت خود ببرید.

شما می‌توانید ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن‌تان را از راه دیگر به دست آورید؛ مثلاً به جای نوشیدن شیر که به آن حساسیت دارید، پنیر و ماست بیشتری بخورید.

 

گلگون شدن چهره

در جوانی آن‌را به آفتاب سوختگی و یا شاید خجالت‌زدگی ربط می‌دهید؛ اما در میانسالی می‌تواند در اثر نوعی التهابی به نام «رزاکیا» ایجاد شود.

گلگون شدن چهره به صورت تدریجی اتفاق می‌افتد. ابتدا بخش‌های پراکنده‌ای از صورت‌ قرمز می‌شوند؛ اما در عرض چند هفته و یا حتی چند ماه، رگ‌های خونی روی پوست مشخص شده و صورت ملتهب و متورم می‌شود.

بیشتر خانم‌های میانسال مستعد رزاکیا هستند؛ ولی فقط محدود به این سنین نیست و می‌تواند در هر سنی ایجاد شود. برای پیشگیری از این عارضه از نور مستقیم خورشید پرهیز کنید.

معمولاً برای درمان، مصرف یک نوع آنتی‌بیوتیک با دوز پایین توصیه می‌شود. برای پوشاندن رگ‌های خونی نیز استفاده از «فتونیشیال» مناسب است و حدود 50 درصد از رگ‌ها پنهان می‌شوند.

استرس، هوای گرم و ورزش کردن می‌تواند وضعیت را تشدید کند؛ بنابراین بهتر است از هیجانات کاذب دور باشید، تا می‌توانید اطراف خود را خنک نگه دارید و از پزشکان برای کاهش علائم کمک بگیرید.

 

آروغ زدن زیاد

در جوانی علت آن‌را به نوشیدن بیش از اندازه نوشابه‌های گازدار ربط می‌دهیم؛ اما در میانسالی ممکن است علت آن افتادگی ارگان‌های لگن باشد.

افتادگی ارگان‌های لگنی، مثل رحم و مثانه، تقریباً در نیمی از خانم‌ها که تجربه زایمان داشته‌اند، به وجود می‌آید.

تغییر این ارگان‌ها باعث مسدود شدن مثانه، مشکلات مربوط به دفع ادرار و سوزش دیواره مثانه می‌شود و فرد این احساس را به محض رفتن به دستشویی برای دفع ادرار دارد.

برای درمان هر روز سه بار و هر بار 10 مرتبه عمل انقباض عضلات زیر شکم و ارگان‌های لگنی انجام دهید و هر بار 5-10 ثانیه در همان وضعیت بمانید.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر