کد خبر: 102314
A

عارف: دانشگاه باید به محیط خارج از خود خط بدهد/ دشمنان دنبال فروپاشی و تجزیه کشور هستند

رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه دشمن چشم طمع به تجزیه کشور دوخته است، گفت: آنها دیگر امیدی به سقوط انقلاب ندارند اما رها نمی‌کنند و به دنبال فروپاشی و تجزیه هستند.

عارف: دانشگاه باید به محیط خارج از خود خط بدهد/ دشمنان دنبال فروپاشی و تجزیه کشور هستند

به گزارش دیده بان ایران؛ محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، ضمن تبریک اعیاد رجبیه، گفت: جایگاه جوانان در گام دوم انقلاب موضوع مهمی است که برای بررسی آن باید ببینیم امروز کجا هستیم و به کجا می‌خواهیم برسیم.

عارف افزود: در ایام پیروزی انقلاب هستیم و مقام معظم رهبری، ترسیم روشن و شفافی از گام دوم انقلاب مطرح فرمودند، من هم اکنون در جمع دانشجویان با بیانی صمیمی و ساده به تشریح مسائل در این زمینه می‌پردازم.

وی توسعه علم و پژوهش را موضوع مهمی خواند و خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌های کشور در دو دهه اخیر همین موضوع بوده است.

رئیس بنیاد امید ایرانیان افزود: در این چهار دهه، راهبرد جنبش دانشجویی، مقابله با شاهنشاهی بود که انگیزه‌های متفاوتی داشت. نقطه عطف این مسیر همراهی جنبش دانشجویی با رهبری امام خمینی(ره) بود.

عارف با بیان اینکه در بحران‌های ملی در این ۴ دهه، جنبش‌های دانشجویی را شاهد بودیم، گفت: دانشجویان در همه عرصه‌ها حضور داشتند و مردم به این قشر تکیه و باور داشتند. سهم دانشگاه در جامعه سهم قابل توجهی بود، تحلیل این چهار دهه، وظیفه‌ای است که برای کارآمدی بیشتر باید به آن بپردازید.

رئیس بنیاد امید ایرانیان، پاییندی به ارزش‌های انقلاب و تبعیت از رهبری را از راهبردهای جنبش‌های دانشجویی خواند و ادامه داد: در انقلاب فرهنگی، سهم بی‌بدیل مقابله با گروهک‌ها در ۸ سال دفاع‌مقدس را جنبش‌های دانشجویی برعهده داشتند.

وی ضمن اشاره به اینکه تعداد زیادی از فرماندهان هم حضور جدی در جبهه‌ها داشتند و هم درس می‌خواندند، گفت: جهاد دانشگاهی از دیگر عرصه‌های حضور دانشجویان است، هرجا خلا و کمبودی حس می‌شد، دانشجویان بدون چشم‌داشت حضور داشتند.

عارف دانشجویان را کسانی خواند که به دنبال اسم و رسم نبودند و خاطرنشان کرد: به رغم نقاط ضعفی که در آن سال‌ها به جنبش‌های دانشجویی وارد است، فعالیت‌های بسیار قوی و بادرنگی داشتند.

رئیس بنیاد امید ایرانیان در بررسی سه دهه اخیر فعالیت جنبش‌های دانشجویی گفت: جنبش دانشجویی به نگاه و سازوکار جدیدی برای ادامه کار نیاز دارد. شاید روندی که در دهه های اول و دوم انقلاب داشتیم برای دهه پنجم قابل اجرا نباشد.

وی همچنین افزود: کاهش همدلی و صمیمیت بین تشکل‌های اسلامی از اشکالات امروز فضای جنبش‌های دانشجویی است‌. عدم تحمل رقیب و تلاش برای حذف آن‌ها از دیگر آسیب‌هایی است که در سه دهه اخیر در تشکل‌ها و فعالیت‌های دانشجویی شاهد آن بوده‌ایم.

عارف با بیان اینکه تحمل و سعه صدر مسئله ای است که باید افزایش پیدا کند، ابراز کرد: این مسئله بخصوص درمورد استادان دانشگاهی مطرح است.

وی ادامه داد: انشعاب‌های مختلف به جای وحدت و انسجام مسئله دیگری است که جنبش های دانشجویی با آن درگیرند. درگیر شدن با مسائل حاشیه‌ای که بی‌بهره هستند و گرفتاری‌های زیادی ایجاد می‌کردند از جمله این آسیب‌ها است.

رئیس بنیاد امید ایرانیان، نگاه کوتاه مدت و بی‌ثبات در دهه‌های اخیر در تشکیلات را باعث  ایجاد برچسب‌زدن‌های غیراخلاقی به یکدیگر دانست و گفت: کمرنگ شدن مسائل انقلاب و آرمان‌های آن، آسیب مهمی است که دانشگاه‌ها با آن مواجهند.

وی درخصوص تاثیرپذیری از مسائل خارج از دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه باید به خارج از محیط خودش خط بدهد؛ اما این روزها شاهدیم که جنبش‌ها، نمایندگی یک حزب یا گروه را در دانشگاه بر عهده دارند.

عارف افزود: اگر یک گروه در دانشگاه حامی یک حزب باشد بلامانع است اما جنبش‌ها با سازوکاری که دارند نباید نمایندگی احزاب را برعهده بگیرند.

رئیس بنیاد امید ایرانیان، دررابطه با غیرفعال شدن کرسی‌های دانشجویی که مقام معظم رهبری به آن واکنش نشان دادند، گفت: این موضوع، جایگاهی است که برای اعلام همه نظرات نقش حائز اهمیتی دارد.

وی با ضروری خواندن احیا دانشگاه و جنبش‌های دانشجویی، خاطرنشان کرد: این بحث‌ها باید در فضای دانشگاهی احیا شود. شهید بهشتی، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری خودشان در این عرصه حضور داشتند، باید این مسیر را برای گفتگو ادامه دهیم.

عارف با اشاره به اینکه اختلاف نظر چیز بدی نیست، یادآور شد: این مسئله می‌تواند باعث حرکت نیز شود و آنجا بد است که باعث دشمنی شود، باید روی مسائل مشترک حرکت را شروع کرد و به مسیر ادامه داد.

رئیس بنیاد امید ایرانیان ضمن بیان اینکه جایگاه دانشجو باید ارتقا پیدا کند، گفت: مراسم‌های مذهبی را با هم برگزار کنید تا شروعی برای انسجام و وحدت عمل باشد.

وی افزود: دانشگاه جمعیتی ۴ میلیونی دارد و اگر موثر باشد، می‌توان از ظرفیت این ۴ میلیون استفاده کرد یا اگر فاصله گرفتند می‌توان آن‌ها را به مسیر برگرداند.

عارف در ادامه گفت: این تعداد دانشجویان، با احتساب خانواده‌های آن‌ها، نزدیک بیست میلیون نفر می‌شوند که با فضای دانشگاهی درگیر هستند، پس ارزش زیادی برای برنامه‌ریزی و تلاش وجود دارد.

وی حفظ حرمت دانشگاه و دانشجو را مسئله مهمی دانست و خاطرنشان کرد: این مبحث از اصول پیشرفت کشور است. در مسائل و بحران‌های کشور از فقر و اقتصاد تا فساد و سایر آسیب‌ها باید در دانشگاه‌ها و در قالب میزگرد و سمینار به آن‌ها پرداخته شود.

رئیس بنیاد امید ایرانیان افزود: نه اینکه صرفا نقد شود، باید راهکار ارائه شود. دانشگاه نهادی است که می‌تواند و باید برای مسائل، راهکار ارائه دهد.

وی با بیان اینکه دشمن چشم طمع به تجزیه کشور دوخته است، ابراز کرد: آن‌ها دیگر امیدی به سقوط انقلاب ندارند اما رها نمی‌کنند و به دنبال فروپاشی و تجزیه هستند، باید به این دغدغه‌ها پرداخته شود و با آگاهی از آن‌ها جلوگیری شود.

عارف ضمن اشاره به اینکه با پذیرش اصل رقابت باید به تعامل ادامه دهیم، گفت: باید اصل برادری را در نظر بگیریم و در شرایط یکسان علی‌رغم اختلاف نظرها در کنار هم حرکت کنیم.

وی ادامه داد: مطالبات مردمی کجا باید جمع‌بندی و به گوش مسولان برسد و پیگیری شود؟ یکی از نهادهای مربوط به این امر دانشگاه است.

رئیس بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه می‌توان با اتکا به نیروهای خودی و جوان، شرایط را بهبود ببخشیم، گفت: بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد از پژوهش‌ها، نتایج تلاش‌های جوانان کشور است. اگر این پتانسیل با انسجام و صمیمت به کار گرفته شود، مشکلات حل خواهند شد.

عارف، رقابت با حفظ روحیه اسلامی را چیز خوبی خواند و خاطرنشان کرد: رقابت حذف کردن و چربیدن زور نیست، رقابت خوب و سالم در شرایط یکسان بسیار ارزشمند است.

وی در پایان گفت: به عنوان یک معلم کوچک طرح موضوع کردم، نه به عنوان نقد یا راهکار بلکه به عنوان آسیب‌شناسی به طرح مسائل پرداختم.

منبع: مهر

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر