کد خبر: 110666
A
در جلسه هیات دولت مطرح شد:

حسن روحانی: از مشارکت ۴۸ درصدی مردم در انتخابات «غصه» می خوریم/ اینکه بگوییم یک جناح نباشد و ۳۰ درصد مردم را کنار بزنیم که هنر نیست/ این چه حرف بی ربطی است که می گویند وضع مردم بَد بود پای صندوق نیامدند

رئیس‌جمهور گفت: می‌خواهم جوانان ما تاریخ سیاسی امام هشتم را بخوانند. اینکه می‌گوییم انقلابی هستیم یعنی تابع امام هشتم هستیم و مصالح دنیای اسلام را رعایت می‌کنیم. انقلابی بودن یعنی گاهی با حاکم شرع حرف زدن یا با حاکم وقت همسایه شدن. اینها نکات بسیار مهمی در تاریخ زندگی امام هشتم است. انقلابی بودن یعنی اهداف مهم را از یاد نبردن. در بحث انتخابات هم بحث همین است. نباید اهداف انقلاب را برای انتخابات فدا کنیم.

حسن روحانی: از مشارکت ۴۸ درصدی مردم در انتخابات «غصه» می خوریم/ اینکه بگوییم یک جناح نباشد و ۳۰ درصد مردم را کنار بزنیم که هنر نیست/ این چه حرف بی ربطی است که می گویند وضع مردم بَد بود پای صندوق نیامدند

به گزارش دیده بان ایران؛ حسن روحانی در جلسه هیات دولت با اشاره به علاقه مردم ایران به خاندان عصمت و طهارت گفت: زمانی که امام هستم (ع) وارد کشور شدند، شهری نبود که ایشان مورد استقبال قرار نگیرد؛ در بعضی شهرهای ایران گروهی که مامور بودند کنار امام هشتم باشند موظف بودند از برخی شهرها مانند قم با فاصله زیاد عبور کنند، گفتند نباید از قم عبور کنند چرا که در قم همه شیعیان بسیار علاقمند به خاندان رسالت ساکن بودند و می‌بینید در نیشابور چه جمعیتی حاضر می شود و چه تقاضاهایی و اشتیاقی برای اینکه کلام امام را بنویسند و استفاده کنند،‌وجود داشت.

وی ادامه داد:  من غیر از اینکه می‌خواهم بگویم ایران از ابتدا عاشق خاندان رسالت بوده مساله دیگری که وجود داشت سیاست امام هشتم(ع) بود. ایشان که نمی‌خواستند مدینه را ترک کنند و به مرو بیایند و با فشار خلیفه وقت و به علت حفظ مصالح دنیای اسلام به این اقدام تن دادند؛ می‌دانید که در زمان هارون الرشید چه سختی هایی بر خاندان رسالت تحمیل شد. الان زمانی است که امام حقانیت تشیع و تشریح اسلام در میان ادیان دیگر را انجام داد و الان ملجا شریف امام هشتم مورد علاقه همه ادیان است که امام هشتم با همه ادیان بزرگ آن زمان به مباحثه نشست وحقانیت دین مبین اسلام را تبیین کرد.

وی افزود: می‌خواهم جوانان ما تاریخ سیاسی امام هشتم را بخوانند. اینکه می‌گوییم انقلابی هستیم یعنی تابع امام هشتم هستیم و مصالح دنیای اسلام را رعایت می‌کنیم. انقلابی بودن یعنی گاهی با حاکم شرع حرف زدن یا با حاکم وقت همسایه شدن. اینها نکات بسیار مهمی در تاریخ زندگی امام هشتم است. انقلابی بودن یعنی اهداف مهم را از یاد نبردن. در بحث انتخابات هم بحث همین است. نباید اهداف انقلاب را برای انتخابات فدا کنیم.

رئیس‌جمهور گفت: مساله بسیار مهمی که این روزها داشتیم انتخابات بود که برای سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری برگزار شد. اصل انتخابات بسیار مهم است. انتخابات از ارکان نظام است. اگر گفتیم جمهوری اسلامی، جمهوریت بدون انتخابات محقق نخواهد شد. جمهوریت یک پایه بسیار مهم در کنار اسلامیت است که اگر این پایه‌ها متزلزل شود جمهوری اسلامی و تلاش‌ها و زندان‌ها برای این بود که اسلامیت محفوظ بماند و جمهوریت محفوظ بماند. حالا نسبت به اسلام چطور رفتار می‌کنیم همه تلاش کنیم به آن لطمه نزنیم. اسلام جایگاه عظیم و بلندی دارد و به ما احتیاجی ندارد حداقل به آن لطمه نزنیم. در اسلام همه چیز سر جای خودش است. مخصوصا اخلاق اسلام که اگر اخلاق از بین رفت، دروغ گفتن آدم را منفور کرد، فایده‌ای ندارد. باید جامعه ای داشته باشیم که اگر یکی دروغ گفت در جامعه از بین برود.

روحانی با بیان اینکه مساله جمهوریت آسان‌تر از اسلامیت است و می‌توان مردم را در این زمینه سهیم کرد، گفت: در جمهوریت اگر ۵۰ درصد را سهیم کنید، حداقلی است. اگر ۷۰ رصد را سهیم کنید، قابل قبول است، اگر به ۹۰ درصد رسیدیم به نقطه به اوج رسیدیم. در جمهوریت و اسلامیت باید فضا را باز کنیم مردم را در آغوش بگیریم.

وی تاکید کرد: طرد مردم هنر نیست اینکه بگوییم یک جناح نباشد و ۳۰ درصد مردم را کنار بزنیم، هنر نیست و به انسجام و امنیت کشور خدمت نکردیم. اینکه مردم ناراحت شوند خاصیتی به حال ما ندارد. اصل انتخابات بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور یادآور شد: یکی از کارهای دولت دوازدهم برگزاری انتخابات امن با توجه به پروتکل‌های بهداشتی بود که کار مهمی انجام گرفتو اینکه تا پاسی از شب مردم پای صندوق باشند آن هم در شرایط کرونایی رای‌گیری در زمان کوتاهی انجام شود و صندوق‌ها سالم به مقصد برسد و اول وقت فردا بگویند منتخب کیست کار با عظمتی است. اینکه در صندوق کسی نیم ساعتی معطل شود طبیعی است به خاطر دستمال قیصریه را به آتش نمی‌کشند عقل کجا رفته است. همه وزرا پای کار بودند شبانه روز وزارت ارتباطات و آب و برق و امنیت اگر نبود چه می‌شد؟

روحانی عنوان کرد: یک انتخابات بزرگ در امنیت کامل این کشور برگزار شد که باید افتخار کنیم در مجلس اول افرادی بودند می‌خواستند امضا جمع کنند که به امام بگویند در زمان جنگ نمی‌توان انتخابات برگزار کرد و  باید عقب بیفتد امام نپذیرفت و گفت باید انتخابات در روز مشخص برگزار شود. این از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است که در زمان جنگ همه پای صندوق آمدند. این تو دهنی است به کسانی که می‌گویند در اینجا مردم هیچ کاره هستند. این حرف غلطی است اینکه غصه می‌خوریم چرا مشارکت ۴۸ درصد شد یعنی برای ما مردم مهم هستند اگر مهم نبودند میزان فرقی نمی‌کرد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: اینکه رهبری مردم را دعوت می‌کنند و مردم و مسئولان همه می‌آیند به معنای این است که رای مهم است اگر در دوره‌ای حضور مردم مقداری کم رنگ بوده باید حلش کنیم. این میزان مشارکت فقط باید یکبار در تاریخ باشد. باید دفعات بعد جبران کنیم. برای من روشن است مشکل چه بوده باید مشکل را حل کنیم. محققان بنشینند بررسی کنند اگر فلان مشکل نبود انتخابات این می‌شد.

وی گفت: من درآوردی مشکل ایجاد نکنیم نگوییم وضع مردم بد بود پای صندوق نیامدند اتفاقا در شهرهایی مشارکت کم است که وضع زندگی مردم بهتر است. در خارج از کشور چرا مردم کمتر آمدند؟ مردم کار بزرگی کردند در جنگ اقتصادی پای صندوق آمدند و به آمریکا نشان دادند نتوانستید ما را پشیمان کنید در کرونا برخی احتیاط می‌کنند و این طبیعی است اما شیوه و نحوه چیده شدن کاندیداها هم بوده که باید حل شود ولی نباید با نظام و صندوق قهر کنیم.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر مشکلی هست باید برای انتخابات بعدی حل کنیم راه حل روشنی هم دارد همه می‌توانیم آن را حل کنیم انتخابات به پایان رسید و وزارت کشور نظر خود را اعلام کرد و آقای رئیسی آرا لازم را کسب کرد.

روحانی گفت: همه باید به دولت جدید کمک و یاری کنیم. هیچ فرقی هم نیست این دولت، دولت دوازدهم است و دولت بعدی، سیزدهم؛ همه ما یک نظام و یک ملت هستیم. من به محض اینکه صبح شنبه آقای وزیر کشور گفت ۹۰ درصد آرا شمرده شده و به من گفت ایشان رئیس‌جمهور است، همان زمان به ایشان زنگ زدم و تبریک گفتم و قرار گذاشتیم ساعت ۱۱ خدمت ایشان بروم و به دیدن کاندیدایی رفتم که رئیس‌جمهور منتخب است و حضوری تبریک گفتم.

وی تصریح کر: البته در آن جلسه بحث‌های خوبی در خصوص مسائل سیاست داخلی و سیاست خارجی داشتیم که امروز هم جلسه دوم را با رئیس‌جمهوری منتخب داریم که باید همه واقعیت‌های کشور را بدون کم و کاست برای ایشان توضیح دهیم. ما در یک شرایط سخت کشور را اداره کردیم و من فکر می‌کنم شرایط دولت سیزدهم راحت‌تر خواهد بود. ما در یک دورانی که جنگ اقتصادی به ما تحمیل شد کشور را اداره کردیم که در تاریخ ایران بی‌سابقه بود که کشوری را که از همه نظر محاصره کنند و همه ارتباطات را ببندند حتی برای وارد کردن دارو مواد  غذایی چه مشکلات که داشتیم و با چه سختی توانستیم دارو وارد کنیم.  مردم می‌دانند وزارت نفت ما چه کرد تا نفت بفروشد و در طول سه سال ارز لازم را تامین کرد تا به آمریکا بگوییم شما شکست خوردید.


 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر