کد خبر: 24583
A

عضوجامعه‌روحانیت‌ خطاب به‌زاکانی: دنبال آتش‌بس هستید یا اتهام‌زنی؟/ آقایان زاکانی و توکلی بیکار هستند و می نشینند کلماتی مانند آتش بس را مطرح می کنند

عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه آقایان زاکانی و توکلی بیکار هستند و می نشینند کلماتی مانند آتش بس را مطرح می کنند، گفت: وگرنه اگر ما وارد گود شویم وقت نداریم که بنشینیم و این کلمات را طراحی کنیم!

عضوجامعه‌روحانیت‌  خطاب به‌زاکانی: دنبال آتش‌بس هستید یا اتهام‌زنی؟/  آقایان زاکانی و توکلی بیکار هستند و می نشینند کلماتی مانند آتش بس را مطرح می کنند

دیده بان ایران: حجت الاسلام سیدرضا اکرمی در گفت‌وگو با خبرآنلاین با اشاره به مفهوم «آتش بس» که به تازگی از سوی علیرضا زاکانی و بعضی از چهره های اصولگرا مطرح شده است، گفت: نقد و انتقاد حتی اگر به اختلاف هم برسد برای جامعه یک امر مفید و ضروری است منتهی به شرط اینکه غرض از نقد و انتقاد و اصلاح عالمانه، علمی، عقلی، اجتماعی و خیرخواهانه باشد. اگر ما نقد را عالمانه، عاقلانه، ناصحانه و باتجربه مطرح نکنیم همه این ها نمک پاشیدن بر زخم موجود است که قطعا زیانش بیشتر از بهبودی است. ما باید نقد را داشته باشیم اما به شرطی که با آگاهی و اطلاعات همه جانبه باشد و نسخه اصلاحی داشته باشد. من بارها گفته ام که اصولگرایی بدون اصلاح طلبی و اصلاح طلبی بدون اصولگرایی امر معقول و مجربی نیست.

این عضو جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: من خدمت آقای زاکانی عرض می کنم که آقای زاکانی! همین نامه اولیه شما که اعلام آتش‌بس بود با اتهام شروع شده است. شما گفته اید که طرف مقابل شما مرعوب و مفتون غرب هستید! خود این نقض غرض است. شما بگویید در جامعه مشکل وجود دارد. عوض اینکه ما مدام به یکدیگر بپریم و مچ همدیگر را بگیریم بیایید اول روبروی هم بنشینیم و مشکلات را مطرح کنیم و با کمک همدیگر آنها را حل و فصل کنیم. آن وقت نظراتتان را درباره کرسنت یا قرداد توتال مطرح کنید.

او گفت: من می گویم میزان حال فعلی است نه اینکه در گذشته چه بلایی بر سر کرسنت و توتال آمده است. الان این قراردادها مانند مرده ای هستند که باید دفن شوند! اگر بخواهیم از آن ها مدام سوال و جواب کنیم مرده بو می گیرد!

این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه بهتر است بنشینیم مناظرات و انتقادات را روبروی همدیگر بگوییم تا بتوانیم به نتیجه خوبی برسیم، گفت: ما باید بین محکماتی که در جامعه وجود دارد با متشابهات تفاوت قائل شویم. همه ما چه اصولگرا، چه اصلاح طلب و چه مستقل مشخص کنیم، اصل نظام جمهوری اسلامی را قبول داریم یا نداریم، اصل انقلاب را قبول داریم یا نداریم؟ قانون اساسی و ولایت فقیه را قبول داریم یا نداریم؟ بر اساس این محکماتی که ما آن ها را قبول داریم می گوییم که درباره اقتصاد مقاومتی، سیاست خارجی، حوزه ارتباطات و ... کارهای خاصی باید صورت بگیرد.

این عضو جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: امام راحل فرمود اسرائیل باید از بین برود ولی در زمان مقام معظم رهبری سیاست اینطوری شد که می خواهیم یک رفراندوم در فلسطین برگزار شود و از فلسطینی های آواره شده و ساکن قدس نظرخواهی کنیم و آن وقت همه به نظر آن ها تسلیم شوند. گرچه همه نتیجه این رفراندوم را می دانند که نابودی اسراییل است. اما این نظریه به خاطر این مطرح شده است که الان 39 سال قبل نیست. برای این، این مثال را زدم که بگویم بسیاری از مسائل از گذشته تا به حال تغییر کرده است و حالا باید کسانی که به یکدیگر انتقاد دارند روبروی یکدیگر بنشینند و مسائل مورد بحثشان را مطرح کنند نه اینکه مدام همدیگر را به مفتون زده بودن غرب متهم کنیم. ما باید بدانیم که شرایط بین المللی تغییر کرده است و ما باید با پیشنهادات عینی و واقعی به نسخه مورد قبول برسیم.

مسئول شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه ما نباید خیلی از الفاظ بترسیم، گفت: الان در هفته قوه قضاییه و بزرگداشت نام و خاطره شهید بهشتی هستیم. ما او را به خاطر داریم که که او در کنار خودش مجاهد خلق، کومله و کمونیست را داشت. همه می نشستند و حرف هایشان را می زدند و بعد نتیجه گیری می کردند. الان هم بهتر است بنشینیم و کنار هم حرفمان بزنیم به جای اینکه آقای زاکانی جدا حرف بزند، آقای توکلی جدا، آقای عبدی هم جدا. گرچه اختلافات را باید طبیعی بدانیم و بپذیریم.

اکرمی ادامه داد: ما باید بین افراد و جریان فرق بگذاریم. ممکن است یک فردی در جریان اصولگرا حرفی را هم مطرح کند اما آن حرف را نباید به پای کل یک جریان سیاسی نوشت. جریان یعنی یک سیستم فکری و اساسنامه و مرامنامه. به نظر من نباید از اظهارات فردی یک نفر تعبیر به جریان کنیم. خود من یقینا اصولگرا هستم اما اصولگرای اصلاح طلبم، یا کسانی مانند آقای تابش یا محسن هاشمی درست است که در جرگه اصلاح طلبان می گنجند اما قطعا رگه هایی از اصولگرایی را هم به همراه خود دارند. اصولگرای بدون اصلاح طلبی و اصلاح طلبی بدون اصولگرایی هم نمی شود. بنابراین بهتر است خط فاصل میان اصولگرایی و اصلاح طلبی را به اندک برسانیم تا اگر فردی زمانی یک لفظی هم به کار برد آن را مختص یک جریان اصولگرایی یا اصلاح طلبی منحصر ندانیم.

او در پایان با بیان اینکه آقای زاکانی و آقای توکلی بیکار هستند و می نشینند کلماتی مانند آتش بس را مطرح می کنند، گفت: وگرنه اگر ما وارد گود شویم وقت نداریم که بنشینیم و این کلمات را طراحی کنیم!

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر