کد خبر: 25812
A
بن سلمان مرخصی گرفت و محمد بن سلمان قدرت را درست گرفت

پشت پرده به قدرت رسیدن یک شاهزاده

روزنامه رأی‌الیوم به نقل از منابعی در کاخ پادشاهی عربستان از احتمال کناره‌گیری شاه سعودی به نفع فرزندش محمد بن سلمان، ولیعهد کنونی، در پنج ماه آینده خبر داده بود. نخستین گامی که برای فراهم‌شدن مقدمات کناره‌گیری سلمان از قدرت برداشته شد، برکناری محمد بن نایف، ولیعهد مخلوع و تعیین محمد بن سلمان فرزند پادشاه برای ولیعهدی عربستان بود آن هم به گونه‌ای که رسانه‌های آمریکایی نظیر واشنگتن‌پست و نیویورک‌تایمز آن را برکناری به شیوه‌ای «سخت و ناگوار» خواندند.

پشت پرده به قدرت رسیدن یک شاهزاده

دیده بان ایران: دربار سلطنتی عربستان طی فرمانی از «محمد بن سلمان» فرزند شاه و ولیعهد جدید سعودی خواست تا در غیاب و سفر وی به خارج از کشور، اداره امور کشور را در دست بگیرد. شبکه العربیه گزارش داده است که دربار سلطنتی عربستان روز گذشته فرمانی را از جانب «سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان برای محمد بن سلمان، ولیعهد جدید این کشور ارسال و در آن تأکید کرد که در دوره غیبت وی به دلیل سفر به خارج از کشور، امور کشور را براساس منافع مردم اداره کند.
دربار سلطنتی عربستان اعلام کرد که شاه عربستان برای مرخصی به خارج از کشور می‌رود. برخی فعالان اجتماعی می‎گویند که ملک سلمان بیمار است و برخی دیگر نیز از زمینه‌سازی برای انتقال قدرت به فرزندش خبر می‌دهند. روزنامه رأی‌الیوم به نقل از منابعی در کاخ پادشاهی عربستان از احتمال کناره‌گیری شاه سعودی به نفع فرزندش محمد بن سلمان، ولیعهد کنونی، در پنج ماه آینده خبر دادند.
البته پیشتر از این برخی منابع مطلع از پشت پرده قصر پادشاهی در عربستان اعلام کردند که به دنبال قطعی‌شدن برخی پرونده‌های بزرگ داخلی و منطقه‌ای عربستان، احتمال کناره‌گیری ملک سلمان بن عبدالعزیز به نفع فرزندش محمد بن سلمان تا پنج ماه آینده بعید به نظر نمی‌رسد.
روزنامه رأی‌الیوم به نقل از منابعی در کاخ پادشاهی عربستان از احتمال کناره‌گیری شاه سعودی به نفع فرزندش محمد بن سلمان، ولیعهد کنونی، در پنج ماه آینده خبر داده بود.
نخستین گامی که برای فراهم‌شدن مقدمات کناره‌گیری سلمان از قدرت برداشته شد، برکناری محمد بن نایف، ولیعهد مخلوع و تعیین محمد بن سلمان فرزند پادشاه برای ولیعهدی عربستان بود آن هم به گونه‌ای که رسانه‌های آمریکایی نظیر واشنگتن‌پست و نیویورک‌تایمز آن را برکناری به شیوه‌ای «سخت و ناگوار» خواندند. گام دوم این است که شاه سعودی می‌خواهد برای سپری‌کردن تعطیلات ٢ ماهه خود به شهر طنجه در شمال مغرب سفر کند و امور کشور را به دست ولیعهد و دستیاران وفادار و نزدیکانی خواهد سپرد که طی چند هفته اخیر آنها را در پست‌های حساس مملکتی منصوب کرده است، به گونه‌ای که ملک سلمان بن عبدالعزیز و نزدیکان وی تنها به نظارت بر کار ولیعهد و تیم وی اکتفا کرده و برخی اوقات هم توصیه‌های لازم را خواهند کرد. بنابراین محمد بن سلمان در طول ماه آگوست تا آخر شهریور پادشاه فعلی عربستان خواهد بود و این مدت آزمایشی است تا ملک سلمان زمان دقیق اعلام کناره‌گیری خود از قدرت به نفع فرزندش را قطعی کند. شمارش معکوس از ماه اکتبر تا آخر‌ سال‌ جاری میلادی یا اوایل‌ سال آتی آغاز می‌شود و احتمالا ملک سلمان در این مدت با توجیه صیانت از منافع عالی عربستان به نفع فرزندش از قدرت کناره‌گیری می‌کند.


منابع مطلع از کاخ پادشاهی عربستان به ر‌أی‌الیوم گفتند: ملک سلمان افکار عمومی عربستان را برای کناره‌گیری از قدرت آماده کرده تا به قدرت‌رسیدن فرزندش اتفاقی غافلگیر‌کننده نباشد و عربستان آن را در هر زمانی بپذیرند. ملک سلمان قدرت‌های بزرگ و به‌خصوص آمریکا و انگلیس را هم برای این اقدام خود آماده کرده چون ریاض بدون مشورت دقیق با کاخ‌سفید نمی‌تواند چنین کاری را انجام بدهد و درنهایت این آمریکاست که ضامن امنیت عربستان در رویارویی با ایران است.
براساس فرمان شاه سعودی برای اصلاح نظام حکومتی ولیعهد باید یکی از شاخه‌های خاندان حاکم و از نسل ملک عبدالعزیز آل‌سعود نخستین پادشاه و بنیانگذار پادشاهی عربستان‌سعودی باشد. منابع سعودی تأکید کردند: در حال حاضر امر بسیار مورد توجه محمد بن سلمان، ولیعهد کنونی، انتخاب جانشین ولیعهد عربستان در اسرع وقت است و در همین زمینه رایزنی‌های فشرده‌ای با برخی نزدیکان خود در خاندان حاکم سعودی دارد.
این منابع به نقل از نزدیکان ولیعهد سعودی گفتند: در عین ‌حال محمد بن سلمان نمی‌خواهد دایره خشمی که از برکناری پسرعمویش محمد بن نایف از ولیعهدی پدید آمده است، بزرگ‌تر شود. کارشناسان مسائل عربستان براساس اطلاعاتی محرمانه و به بیرون درز کرده در آمریکا خبر دادند که یک جریان معارض بی‌سر و صدا در محافل خاندان حکومتی در حال قدرت گرفتن است که هسته‌های آن را سه شاهزاده‌ای تشکیل می‌دهند که از بیعت با محمد بن سلمان ولیعهد کنونی اجتناب کردند و در عین‌ حال مهره‌های مهمی در این خاندان شمرده می‌شوند.


شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» وزیر کشور اسبق و یکی از چهره‌های جریان سدیری‌ها در خاندان حاکم سعودی، شاهزاده «عبدالعزیز بن عبدالله» معاون وزیر خارجه و نماینده جناح ملک عبدالله بن عبدالعزیز و گارد ملی در هیأت بیعت و شاهزاده «محمد بن سعد» جانشین امیر منطقه ریاض که مورد تأیید محافل شاهزادگان غیرسدیری و همچنین شاهزادگان غیرنسل بنیانگذار سعودی ازجمله مخالفان ولیعهد کنونی بودند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر