کد خبر: 37363
A

روحانی: ولله پیغمبر شنود نمی‌گذاشت اینقدر در زندگی مردم دخالت نکنیم

رییس جمهور با تاکید بر اجرای منشور حقوق شهروندی تصریح کرد: انقلاب کردیم که رعیت نباشیم، شهروند باشیم و هیچ کس بالاتر از قانون نباشد، همه باید مطیع قانون باشند. حقوق شهروندی هم همین است؛ حقوق شهروندی یعنی همه طبق قانون عمل کنیم.

روحانی: ولله پیغمبر شنود نمی‌گذاشت اینقدر در زندگی مردم دخالت نکنیم

به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت‌الاسلام حسن روحانی طی سخنانی در اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی، گفت: در دولت یازدهم طرح تحول سلامت، موضوع سیاست خارجی و برجام، فضای مجازی و نیز حقوق شهروندی برای ما بسیار اهمیت داشت.

اهم اظهارات روحانی به شرح زیر است:

* در 100 روز اول دولت یازدهم همزمان سایت حقوق شهروندی باز شد و پیش‌نویس حقوق شهروندی در اختیار مردم قرار گرفت و بسیاری از اساتید بزرگ، محققین و دانشمندان و هنرمندان اظهارنظر کردند و چند بار اصلاح شد. حدود هشت جلسه بنده گذاشتم و نتیجه آن منشور حقوق شهروندی بود که در 22 فصل و 120 ماده تنظیم شد و در آذر ماه سال گذشته رونمایی و منتشر شد.

* برخی در رسانه‌ها گفتند تبلیغات انتخاباتی است و منشور هم مانند خیلی از چیزها فراموش می‌شود ولی من همان روز اعلام کردم و گفتم که یکی از اهداف بلند ما، اجرای منشور است.

* انقلاب برای چه بود؟،در طول 110 سال این همه مبارزه برای چه بوده است، در یک کلمه می‌توان گفت مردم می‌خواستند به حقوق مادی، معنوی، اجتماعی و فردی خود برسند. چرا مردم در انتخابات شرکت می‌کنند؟ چرا نقد می‌کنند؟ برای این است که به حق‌شان برسند. حقوق شهروندی چیست؟ یعنی از زمان انقلاب مشروطه به این سمت ملت گفتند ما نمی‌خواهیم رعیت باشیم. همه انقلاب و تلاش مردم برای این بود که مردم می‌گفتند ما رعیت نیستیم و شهروندیم. شاه نمی‌خواهیم بلکه قانون می‌خواهیم. هر کس در این کشور، هر مسئولیتی دارد، بالاتر از قانون نیست و وظیفه‌ای مهم‌تر از اجرای قانون ندارد.

*همه باید ذیل قانون کار کنیم. خدا رحمت کند امام(ره) عزیز و بزرگوار را که می‌فرمود پیغمبر اسلام(ص) هم موظف بود به قانون عمل کند. حالا در قرآن که تعبیرهای خیلی عجیبی است. به پیغمبر می‌گوید تو از قانون اگر یک ذره منحرف شوی، دو برابر مجازاتت می‌کنیم هم در دنیا، هم در آخرت. اصل، قانون است و هیچ‌کس حتی پیغمبر اسلام(ص) هم بالاتر از قانون نیست، قانون الهی را آورده اجرا شود و خودش هم مثل همه. او هم مجری، هم مبلغ قانون و هم مفسر قانون است.

* برای ما بسیار مهم بود که مردم به اطلاعات دسترسی داشته باشند، یکی از مهم‌ترین حقوق شهروندی دسترسی مردم به اطلاعات است. همه باید بدانند چه خبر است و چه تصمیماتی دارد اتخاذ می‌شود. به دولت دستور دادم و اکنون هم دارد اجرا می‌شود. گفتم هر وزارتخانه و دستگاه که پیشنهادی را مطرح می‌کند که آن پیشنهاد باید بیاید در دستور هیأت دولت قرار بگیرد و ما بحث کنیم، قبل از اینکه من پیشنهاد آن دستگاه را ببینم، این باید در سایت منتشر شود. همه باید ببینند دولت در ماه‌های آینده درباره چه می‌خواهد بحث کند.

* ما مقامی بالاتر از خادمی و خدمتگزاری مردم نداریم. همه مردم ایران همانطور که امام فرمود ولی‌نعمتان ما هستند. آمده‌ایم به آنها خدمت و کار کنیم. مردم باید بر کار ما نظارت کنند. شما نمی‌دانید در این روزهای اخیر چقدر خوشحالم. شاید باور نکنید، اگر بگویم چقدر خوشحالم، وقتی بودجه ما به مجلس رفت و از فردا در فضای مجازی، غوغایی بپا شد؛ چقدر قشنگ. همه مردم به صحنه آمده اند، اظهارنظر و نقد می‌کنند. سازمان برنامه و بودجه، دولت و شخص رییس جمهور را نقد می‌کنند. دست‌شان درد نکند، ‌دست‌شان را می‌بوسم.

* باید خادم و نماینده خودتان را نقد کنید. راجع به بودجه‌ها مردم صحبت می‌کنند و می‌گویند فلان دستگاه چرا باید اینقدر پول بگیرد. این حق مردم است. مردم دارند مقایسه می‌کنند، می‌گویند فلان دستگاه فرهنگی اینقدر میلیارد تومان بودجه برایش گذاشتید. اعتراض می‌کنند و می‌گویند چرا اینقدر زیاد؛ اهلاً و سهلاً همه چیز با مردم است.

* مجلس شورای اسلامی و دولت نماینده مردم هستند. نظرات مردم در رأس است. اگر مردم می‌گویند این پول زیاد است، ‌اگر نظر عمومی مردم این است، نمی‌خواهم بگویم یک نفر تا 10 نفر، اگر فهمیدیم نظر عام مردم این است، نظر مردم، اکثریت مردم اگر چیزی می‌گویند، درست می‌گویند، حق با آنهاست. حق با دولت نیست، حق با ملت است.

* یک فهرست بلندبالایی بود از 17 دستگاه مختلف که فقط پول از ما می‌گرفتند، اول سال به آنها پول می‌دادیم، یک روز هم اگر دیر می‌شد، اعتراض می‌کردند که چرا دولت پول ما را نداده و چرا دیر داده است. بعد می‌گوییم این پول را کجا صرف کردید، می‌گفتند به شما ربطی ندارد. پولی دادید به ما،‌ خداحافظ شما، ما هر کجا بخواهیم صرف می‌کنیم.

* نمی‌خواهم گله کنم که بگویم بعضی از آن پول‌ها صرف تخریب دولت می‌شد، آن را نمی‌خواهم بگویم، چرا که به نظرم مهم نیست. اما این پول کجا خرج شد و رفت. الان پشت همین تریبون، به وزیر اقتصاد و به خزانه دستور می‌دهم، از سال 97، هر بودجه‌ای که به هر دستگاهی تخصیص می‌دهد یا پرداخت می‌کند، باید بلافاصله در سایت اعلام کند تا همه مردم بدانند.

*ولله بالله اگر صدها دستگاه مبارزه با فساد درست کنیم، اگر ده‌ها دادگاه با فساد مبارزه کنند، نمی‌توانیم فساد را ریشه‌کن کنیم، مگر آنکه مردم به صورت شفاف ببینند ما چه می‌کنیم، باید در اتاق شیشه‌ای برویم، باید نورافکن روی ما باشد و ‌باید همه، ما را مشاهده کنند.

* در طول این 4.5 ماه گذشته، روزی نبوده که با ارگان‌ها و دستگاه‌های مختلف در جلسات مختلف صحبت و بحث نکنم. هر روز می‌آمدند که آنجا را فیلتر کنیم و آن شبکه را ببندیم. می‌گفتم چرا؟ و ایرادی را پیدا کرده و می‌گفتند. آیا اگر یک راننده تخلف کرد، باید بزرگراه‌ها را ببندیم؟ اگر قطار یکبار تصادف کرد آیا باید کل قطارها را جمع کنیم؟ این چه حرف و استدلالی است؟ مگر می‌شود در دنیای امروز، از فضای اینترنت خارج شد و بگوییم که می‌خواهیم اشتغال درست کنیم؟ مگر شدنی است؟

* بزرگترین حق جوانان عزیز ما در این کشور اشتغال است، چگونه برای جوان‌ها اشتغال درست کنیم. یکی از راه‌های اشتغال، فضای مجازی و اینترنت است. وزیر ارتباطات گزارش داد و گفت که 30 هزار اشتغال در یکی از شبکه های اجتماعی کشور هست. قرار ما این است که صدها هزار شغل در فناوری ارتباطات درست کنیم. مگر می‌توانیم این فضا را بخاطر اینکه کسی تخلف کرده و ایراد دارد ببندیم.* باید برویم اشکال و ایراد را رفع کنیم. نمی‌خواهم بگویم فضای اینترنت خطر ندارد، اتوبان را هم خطرناک می‌ببینم. شما اگر ملاحظه نکنید و بروید وسط اتوبان ماشینی به شما می زند؛ باید مراقبت کنید. باید به جوان آموزش دهیم که اینجا اتوبان است، پیاده‌رو نیست که بخواهی در آن قدم بزنی. باید به راننده آموزش بدهیم که در اتوبان نمی شود دنده عقب حرکت کرد.
* یکی از مسئولیت‌های بزرگ آموزش و پرورش ما در کلاس‌های درس از دبستان، آموزش نوجوان‌ها درباره فضای مجازی است که چگونه از آن استفاده کنند و باید به آنها گفته شود که چه خطراتی در این راه وجود دارد. در خیابان باید برویم، بانک هم باید برویم، ممکن است دزدی هم بشود و جیب ما را بزنند. حالا بخاطر اینکه یک دزد در خیابان است، نباید از خانه خارج شویم؟ یا باید دزد را دستگیر کنیم. یا باید حواس‌مان جمع باشد.
* ما فضای اینترنت امن و سالم و راحت و ارزان می‌خواهیم. اما در عین حال ما یک فضای امنیتی نمی‌خواهیم. نمی خواهیم برویم ببینیم در زندگی و امور خانوادگی مردم چه خبر است؟ دو تا دوست چه می‌کنند؟ کی به چه کسی و فلان فرد سیاسی یا حزب سیاسی چه پیامک زد و چی گفت؟ رها کنیم، دست برداریم و مردم را آزاد بگذاریم. نمی‌شود! آن دوره گذشت، والله گذشت، ول کنید.

* یک مقدار هم قبول کنیم که مردم خودشان هم حساس‌ هستند. فکر می‌کنیم دیندار فقط ما هستیم؟! مردم به دین، به اخلاق، به فرهنگ، به ایرانی بودن، مذاهب، به زبان و به لهجه خودشان احترام می‌گذارند. دوست دارند و می‌فهمند. فکر می‌کنیم عقل مطلق هستیم و نعوذ بالله مردم بی‌خبر. نخیر اینطور نیست. مردم ، جوان‌ها و دانشجوهای ما، یک قدم از ما جلوترند. بگذاریم فضای دانشگاه آزاد باشد. همین‌جا به آقای دکتر غلامی می‌گویم دانشجوی ستاره‌دار نباید داشته باشیم.

* اگر کسی می‌آید از ما کنتور آب می‌خواهد و از آب می‌خواهد استفاده کند، از دین و مذهبش می‌پرسیم! می‌گوییم اول بیا این را پر کن که دین و مذهبت چیست؟ برای کدام گروه سیاسی هستی؟ نماز شب می‌خوانی یا نه؟! روزه و ماه رمضان و مستحبات را انجام می‌دهی؟ چه کار به کار مردم داری، آب می‌خواهد، خوب به او بدهید. مردم برق می‌خواهند، تو بگو برق می‌خواهی کتاب بخوانی و بعد یک نامه‌ای بنویسی خلاف مصالح با این برق!؟ شما چکار به این کارها داری؟ برق را بده ، پولت را بگیر.

* طرف می‌خواهد در مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس تحصیل کند، چه کار داری به زندگی‌اش؟ می‌رویم از همسایه می‌پرسیم طرف می‌خواهد فوق‌ لیسانس بخواند. حراست می‌رود از همسایه می‌پرسد که این جوان، جوان خوبی است؟ اینکه در خانه‌اش زندگی می‌کند، همسرش است؟ به شما چه ربطی دارد؟ این غلط‌ها دیگر چیست؟

* فضا را برای حقوق مردم باز بگذاریم. البته اگر کسی قانون را زیر پا گذاشت، اگر کسی جرمی انجام داد، آنجا دادگاه و دادستان هست، باید برود. ولی در امور مردم و زندگی خصوصی مردم تفحص نکنیم. فرمان 8 ماده‌ای امام (ره) را یادمان نرود. این فرمان را به صورت تابلو نصب کنیم و همگان و هر روز، آن را بخوانیم.

* امام (ره) در آن سالی که آن همه کشتار بود و گروهک‌ها در ایران کشتار می‌کردند، فرمود اگر وارد خانه مردمی شدید، به عنوان اینکه این تروریست است و فهمیدید اشتباه است، بعد که رفتید آنجا آلات قمار و شراب است، اگر بیایید نقل کنید باید تعزیر شوید و حق ندارید نقل کنید. در خانه خصوصی مردم بوده به تو چه؟ تو رفته بودی تروریست بگیری، فهمیدی اشتباه کردی، خداحافظ شما. بعد بگویید ما رفتیم تازه یک چیز بهتری پیدا کردیم. حالا بیا پرونده درست کن و طرف را دستگیر کن. مگر ما متخصص درست کردن پرونده برای مردم هستیم.

* ببینیم پیغمبر با مردم چگونه رفتار می‌کرد؟ والله پیغمبر با علم الهی و با استعداد بلند ذاتی‌اش، همه منافق‌ها و کفار را می‌شناخت و می‌دانست اما آیا به آنها متعرض می‌شد؟ به آنها می‌گفت شما در خانه چه کردی؟ به آنها می‌گفت دیشب چه اقدامی انجام می‌دادی؟ نمی‌گفت اگر هم می‌خواست محاکمه کند، باز هم از علمش استفاده نمی‌کرد. ولله پیغمبر شنود نمی‌گذاشت!

*موارد استفاده از شنود مشخص است. غیر ازمواردی مانند تروریسم، جنایات سازمان یافته و توطئه علیه کل کشور، دیگر شنود نداریمو این مصوبه شورای عالی امنیت ملی است. به تمام دستگاه‌های امنیتی از وزارتاطلاعات، سپاه، نیروی انتظامی و چند تا دستگاه دیگری هم که گاهی از این کارها می‌کنند،اعلام می کنم که باید به قانون عمل شود و تمام دستگاهها و دستگاه امنیتی، بایدبدانند که نوکر و خادم مردم هستند.

*در حقوق شهروندی اگر می‌خواهیم کشورمان درستشده و در مسیر درست حرکت کند باید فضا را باز و شفاف کنیم، از مردم ایران و از همهجوانان می‌خواهم این مسأله بودجه 97 را رها نکنید، ادامه دهید و ببینید در بودجهچه خبر است و این نورافکن‌ها باید در همه ردیف‌ها وارد شود. همه دستگاههایی که درسال 97 بودجه می‌گیرند باید به مردم اعلام شود که بودجه را  کجا خرج کردند و این  مسیر خوبی است که آغاز شده است.

* به ملت ایران می‌گویم که به عنوان رییس جمهورسر پیمان خودم تا آخر خواهم بود و از شما مردم، جوان‌ها، زن‌ها، مردها، روستائیان،شهری‌ها، فرهیختگان و‌ هنرمندان نیز می‌خواهم بر سر پیمان بمانید. ما با هم کاریرا شروع کردیم و باید با هم ادامه می دهیم. روحانی در تمام ساعات دولت دوازدهم بهشما، رأی، نظر، حمایت و انتقاد شما نیازمند است. شما باید پرسشگر باشید و وظیفه ماپاسخگویی است. ما باید پاسخ دهیم. بر سر پیمان‌مان، تا پای جان ایستاده‌ایم و بایدکشور را پیش ببریم. ده‌ها مشکل پیش‌روی ماست ولی اگر دست به دست هم دهیم، همه راحل خواهیم کرد. می‌توانیم و ملت ما این قدرت را دارد.

* 2سال از برجام گذشته و در این مدت  چندین بار آمریکایی‌ها خواستندتا برجام را از بینببرند، تا امروز نتوانسته اند کاری از پیش ببرند و به اعتقاد من تا آخر هم نخواهندتوانست. اگر هم کسی با برجام مخالف است به ترامپ دل نبندد کاری برایتان نمی‌کند.برجام می‌ماند و ما راه را ادامه می‌دهیم.

* طرح تحول سلامت  خواهد‌ماند و دولت آنرا به عنوان یکی از حقوقمهم شهروندی در امر سلامت، ادامه می‌دهد. آرامش اقتصادی نیز به عنوان یک حق مهمشهروندی است که ادامه خواهد یافت. مردم بدانند بنای ما در تورم، مهار تورم و دررشد، رشد مثبت اقتصادی است. بنای دولت در مسأله سکه و ارز و بازار سرمایه،  تعادل صحیح است. ممکن است مشکلی پیش بیاید کهآنرا با کمک شما و در کنار هم حل خواهیم کرد.

* دولت دوازدهم از فضای مجازی، فضای اینترنت وارتباط مردم با دنیا حراست خواهد کرد، بعضی‌ها که شب‌ها تا صبح خواب می بینند،بدانند آن خواب‌ها تعبیر نمی‌شود پس به خواب‌های خودتان دل نبندید. فضای ارتباطمردم با جهان، حفظ خواهد شد، ما دنبال فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی نخواهیم بود. اینجاوزیر ماست به مردم قول می‌دهد دستش روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت.

* حقوق شهروندی را دنبال خواهیم کرد، به مردموعده دادیم، گفتیم جوانان، زنان، اقوام و اقلیت‌ها، پای این عهد و پیمان‌مان ایستادیم.

*از شما می‌پرسم در اشتغال سال 95، اشتغالی کهایجاد شد، چند درصد مردها مشغول بکار شده‌اند، چند درصد زن‌ها؟ زمانی بود آماراشتغال زنان مرتب منفی بود و کاهش پیدا می‌کرد. در سال گذشته، - مردها خیلی ناراحتنشوند، باید عقب ماندگی های گذشته نسبت به خانمها یک مقدار جبران شود - در سالگذشته 67 درصد اشتغال ایجاد شده مربوط به زنان جامعه ما بوده است. پس ما به عهد وپیمان‌مان وفا کردیم.

* به تمام وزارتخانه‌ها گفته‌ام، حداقل، دوجوان و حداقل یک خانم در سطح معاون یا مشاور ‌باید منصوب کنند. ما بعضی مواقع می‌گوییمشرکت‌های دولتی را خصوصی کردیم، اما واقعا چه کردیم. آن شرکت دولتی را می‌دهیم بهبازنشسته‌های خودمان، می‌گوییم این شد خصوصی! به دولت اعلام می‌کنم تمام کارهاییکه واگذار می‌شود به بخش‌های مردمی،‌ باید حداقل 50 درصد آن جوان‌ها باشند.بازنشسته هم باشد، 20 الی 40 درصد، نه اینکه کلش بازنشسته‌ها را شما اینجا می‌آورید.پس جوانها کی مشغول به کار شوند؟

* ایجاد اشتغال وظیفه ماست و حقوق شهروندی اینرا به ما می‌گوید. اشتغال یکی از وظایف ماست و باید آن را انجام دهیم. ما در بودجهسال 97، - به ملت عزیز می‌گویم، در یک فرصت دیگر مفصل‌تر صحبت خواهم کرد- هیچ چیزیرا گران نخواهیم کرد، مگر اینکه خواهیم گفت این پول کجا صرف خواهد شد و اگر شماقبول داشتید آن کار را خواهیم کرد.

* شما در انتخابات به ما گفتید که اولویت اولما اشتغال جوان‌های ماست و ما هم می‌دانیم که این اولویت اول شما است. می‌گویندممکن است حاملهای انرژی گران شود. به شما اعلام می‌کنم، قیمت بنزین و گازوییل ازنصف قیمت جهانی بالاتر نخواهد بود. قانون به ما گفته باید ظرف 5 سال به قیمت جهانیبرسانیم. چرا؟ به دلیل اینکه ما می‌دانیم شرایط زندگی مردم چگونه است؟ اما اگر پولیاز این بابت از مردم گرفته شود، من به سازمان برنامه و بودجه و به دولت گفته‌ام، اینپول صرفاً برای اشتغال جوان‌ها خواهد بود و بس؛ فقط برای اشتغال.

*برای دولت دوازدهم، یک رقم بالایی را برایاشتغال مدنظر قرار دادیم. در طول 4 سال آینده، یک رقمی حدود 300 هزار میلیاردتومان، نه اینکه این پول را از مردم بخواهیم بگیریم بلکه این پول از صندوق توسعه واز بانک‌ها که مشارکت می کنند و یک بخشی از آن را هم دولت می‌گذارد و اینها درکنار هم می‌آیند، این تحول را ایجاد می‌کنند. اشتغال برای ما اصل است.

*محیط زیست هم حقوق شهروندی مردم است، در روزیداریم در تهران صحبت می‌کنیم که متأسفانه مدارس ما به دلیل آلودگی هوا تعطیل است.اینجا به وزیر صنعت و وزیر نیرو و وزیر نفت و مسئول محیط زیست  می‌گویم، این مسئولیت سنگین ماست. صنعت ما بایددرست شود. خودرو و نیروگاه و بنزین و گازوییل و وسایل گرم‌کننده‌ منزل‌های ما بایددرست شود. همه باید دست به دست هم دهیم. در یک روزهایی هم ماشین شخصی استفاده نکنیم.راهی دیگری نداریم.

* این تنها ما نیستیم، شما نگویید این دولت پسچه می‌کند؟ شما بگویید دنیا چه می‌کند؟ از ما بدتر دهلی است. از تهران بدتر هوایپکن و مکزیکوسیتی است. مثل تهران برخی شهرهای اروپایی است. در ماه‌های گذشته، یکمعضل جهانی است. این معضلی است که با آن مواجه هستیم و باید آن را حل کنیم. وظیفهماست که حل کنیم. روز به روز باید هوای سالم و پاک بیشتر شود. روز به روز بایدناسالم بودن هوا کمتر شود. من خیلی حرف دارم ولی وقت ندارم. می خواهم روی یک نکتهتأکید کنم؛ حقوق شهروندی ما، استاندارد شدن همه چیز است.

* باید وزارتخانه های کار، صنعت، بهداشت ودرمان، مؤسسه استاندارد و بقیه ارگان‌ها توجه داشته باشند که هر کاری در این کشورباید استاندارد باشد. نمی‌شود کسی مجوز داشته باشد و به فرض پنجره غیراستانداردبسازد. نمی‌شود در این کشور، کسی مجوز ساخت درب منزل داشته باشد و آن درباستاندارد نباشد، چرا درب و پنجره ها بعد از 3 الی 6 ماه نیاز به تعمیر پیدا میکند و آنچه در اروپا ساخته می شود صد سال دوام دارد و تغییری نمی‌کند. تا سیم‌کشیاستاندارد نشود، صدها پلاسکو خواهیم داشت و تا زمانی که کارگر و مدیر استانداردنباشد، در پتروشیمی و پالایشگاه آتش‌‌سوزی وجود خواهد داشت.

* باید همه مشاغل، همه کارها، از کارهای جزییتا کارهای کلی، استاندارد شود و به حول و قوه الهی در دولت دوازدهم یک کاری کهدنبال خواهم کرد، مسأله استاندارد شدن همه مشاغل است. باید در آموزش فنی و حرفه ایدر دبستان و دبیرستان و دانشگاه، آموزش های ارایه شده استاندارد باشد.

*مردم، باید تلاش کنیم حقوق شهروندی فرهنگ شود.حقوق شهروندی با نوشتن درست نمی‌شود. حقوق شهروندی با ابلاغ و پایش درست نمی‌شود،باید به گفتمان و فرهنگ تبدیل شود. همه باید اجرایش را دنبال کنیم، همه اعتراض کنیداگر در اداره‌ای حقوق شهروندی اجرا نمی‌شود و فضای مجازی ، موبایل‌ها و جوان‌ها بهمیدان بیایند. بگویید و اعتراض کنید و جامعه ما را به سمت استاندارد شدن و به سمتحقوق شهروندی بکشانید.

* حقوق شهروندی باید فرهنگ ما شود. باید دردانشگاه، وزیر علوم ما بتواند دانشگاه را اداره کند. هر روز از این طرف و آن طرفبه او دستور می‌دهند، ما راست و چپ نداریم که دستور دهند. وزیر مسئولیت دارد وقانون اساسی این را می‌گوید. وزیر باید در همه آن جمعیت ها و شوراهایی که شرکت می‌کند،حرف بزند. در مسأله فرهنگ، وزیر ما مسئول است. وزیر فرهنگ و وزیر آموزش و پرورش مامسئول است. اینها مسئولیت دارند. در سیاست خارجی وزیر خارجه ما مسئول است.

* نمی‌شود همه بخواهند مداخله کنند، معیار ماقانون اساسی است. ما باید بر مبنای قانون اساسی عمل کنیم. اصل 113 قانون اساسی می‌گویدرییس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است و همه ما باید قانون اساسی را اجرا کنیم.ما چیزی فرای قانون اساسی و قانون در این کشور نداریم.

* باید حقوق شهروندی را به عنوان یک مسئولیتمهم و سنگین دولت مدنظر قرار بدهیم و همه وزرا، معاونین، استانداران، دستگاه‌ها،  نهادهای عمومی و سمن‌ها باید به این نکته مهمتوجه داشته باشند و  6 ماه یکبار گزارش دقیقبه رییس جمهور دهید. سالی یکبار گزارش به مردم دهید و من رییس جمهور موظف هستم سالییکبار گزارش به ملت دهم. سال آینده به شما خواهم گفت که در این یکسال چه کرده‌ایمو چه مشکلاتی پیش روی ماست و شما کجاها باید ما را یاری کنید تا مشکلات را حل کنیم.

27214
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر