کد خبر: 5332
A

مروری بر روزنامه های پنج شنبه سیزدهم آبان ماه

روزنامه های امروز بیانات دیروز رهبر انقلاب را در جمع هزاران نفر از دانشجویان و دانش آموزان را در کانون توجه قرار داده اند. این در حالی است که موضوع انتشار حکم سعید مرتضوی و همچنین حمله کنندگان به سفارت عربستان از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

مروری بر روزنامه های پنج شنبه سیزدهم آبان ماه

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، روزنامه های امروز بیانات دیروز رهبر انقلاب را در جمع هزاران نفر از دانشجویان و دانش آموزان را در کانون توجه قرار داده اند. این در حالی است که موضوع انتشار حکم سعید مرتضوی و همچنین حمله کنندگان به سفارت عربستان از دیگر موضوعات مهم امروز بوده است.

در همین زمینه روزنامه کیهان در ستون گفت و شنود خود نوشت:« گفت: کسانی که نسخه سازش با آمریکا را می‌پیچند آیا می‌توانند فقط یک مورد نشان بدهند که آمریکا در پی دشمنی و کینه‌توزی علیه ملت ایران نبوده است؟!

گفتم: قبل از انقلاب که علیه مردم ما خونریزی و غارتگری می‌کرد. در جریان انقلاب با حمایت از شاه دیکتاتور، آنهمه خون ملت را بر زمین ریخت، از اولین روزهای بعد از انقلاب هم یکسره علیه مردم این مرز و بوم دست به توطئه و غارتگری و خونریزی زده است.

گفت: یعنی کسانی که تصور می‌کنند سازش با آمریکا باعث گشایش اقتصادی می‌شود، نمی‌دانند که امروزه آمریکا بیش از 20 هزار میلیارد دلار بدهی ناتوان از پرداخت دارد و سخت‌ترین دوران اقتصادی خود را تجربه می‌کند؟!

گفتم: چه عرض کنم؟! یارو دستش خورد به آفتابه، ناگهان غول جادو از آن بیرون آمد و گفت؛ یک آرزویت را برآورده می‌کنم. یارو گفت من یک خانه می‌خواهم و غول جادو گفت؛ مرد حسابی! من اگر خانه داشتم که خودم توی آفتابه زندگی نمی‌کردم!»

حکم دو دادگاه مرتضوی و حمله به سفارت عربستان

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان« تبرئه متهمان از اتهام تخریب» نوشت:« اتهام: «تخریب سفارت عربستان سعودی در تهران»؛ حکم: «تبرئه»؛ دلیل: «عدم شکایت عربستان». این بخشی از حکم دادگاه متهمان حمله به سفارت عربستان است که روز گذشته سرانجام پس از گذشت بیش از سه ماه از پایان دادگاه، اعلام شد. اما درعین‌حال برخی از آنها به‌دلیل برهم‌زدن نظم عمومی شش ماه و برخی هم ٩١ روز حبس گرفته‌اند و تعدادی هم در این اتهام تبرئه شدند. »

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی با عنوان« محکومیت «مرتضوی» به ١٣٥ ضربه شلاق» نوشت:« حکمی که اگرچه وکلای تامین اجتماعی از دیدن آن شوکه شدند برای «سعید مرتضوی» چندان هم شوک‌آور نبود. او چندسالی است که با انفصال از مناصب دولتی، راهی دادگاه‌های مختلف با پرونده‌های متعدد می‌شود. در یک دادگاه به رای صادره اعتراض دارد و در دادگاهی دیگر به نظر کارشناسی، نتیجه رسیدگی یک دادگاه را به مرحله تجدیدنظر می‌رساند و در دادگاهی دیگر با پیشگویی خود، «تبرئه» را حکم نهایی می‌داند. اما همه اینها در نهایت، اثراتی از محکومیت را برای او به ثبت می‌رساند. پرونده تامین اجتماعی که در دوران مدیریت سعید مرتضوی، به آن حجم بالا از میزان تخلفات می‌رسد که برای بررسی باید به دو بخش مجزا تقسیم ‌شود، در بخش دوم منجر به صدور رای می‌شود. رایی که «تحمل ١٣٥ ضربه شلاق» را نتیجه مدیریت پر حرف و حدیث او بر سازمان عریض و طویل تامین اجتماعی اعلام می‌کند، دیروز به وکیل کارگران تامین اجتماعی ابلاغ می‌شود. مصطفی ترک‌همدانی با اعلام این خبر، جزییاتی از حکم صادر شده را نیز مطرح می‌کند. وکیل جمعی از کارگران تامین اجتماعی، در توضیحات خود اعلام می‌کند: «این پرونده به سه قسمت تقسیم می‌شود که در قسمت اول و در نتیجه شکایت کارگران و سازمان تامین اجتماعی، سعید مرتضوی به اتهام تصرف غیرقانونی و اهمال در انجام وظیفه به تحمل ٧٠ و ٦٥ ضربه شلاق محکوم شده است». این حکم برای همان بخش از پرونده‌ای است که وکلای شاکیان سعی داشتند تا عنوان اتهامی «اختلاس» و «تبانی» را در پرونده بگنجانند. عناوینی که به دلیل اتهام او در پرداخت‌های خارج از قانون، از صندوق سازمان تامین اجتماعی به افراد غیر زیرمجموعه این سازمان اعم از چند مقام ارشد دولت سابق یا برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا دیگر افراد حقیقی و حقوقی و از آن مهم‌تر واگذاری ١٣٨ شرکت تامین اجتماعی به بابک زنجانی، از سوی وکلای شاکیان درخواست شد، در نهایت به اتهام «تصرف غیرقانونی» و «اهمال در انجام وظیفه» و صدور رای شلاق انجامید. موضوعی که از سوی ترک همدانی مورد اعتراض قرار گرفت و او با بیان اینکه قاضی محترم دادگاه در بخش اول تمامی اعمال مجرمانه متهم را در برداشت اموال سازمان تامین اجتماعی به‌خوبی تشریح و تبیین کرده، می‌گوید: «اما به گمانم در تطبیق عمل او با عنوان مجرمانه می‌توانست «اختلاس» را نیز تلقی کند. همچنین از این جهت متهم لااقل محکوم به رد مال نیز می‌شد، اما در حال حاضر به اتهامات تصرف غیرقانونی و اهمال در انجام وظیفه به تحمل ٧٠ و ٦٥ ضربه شلاق محکوم شده است.»»

 

روزنامه شهروند در گزارشی با عنوان« گزارشی از مهم‌ترین جلسه نظام» نوشت:« وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی جزییاتی از سومین جلسه بررسی آسیب‌های اجتماعی با مقام معظم رهبری را اعلام کردند. جلسه‌ای که دوشنبه شب با حضور ٢٣ عضو شورای اجتماعی کشور با رهبری برگزار شد و درباره آخرین وضعیت آسیب‌های اجتماعی در کشور گزارش‌هایی ارایه شد.

نخستین گزارش بعد از رئیس‌جمهوری را وزیر بهداشت داد. او در کانال تلگرامی‌اش در مطلبی با عنوان: «آسیب‌های اجتماعی، دردناک اما درمان‌پذیر» این‌گونه نوشت: «جلسه‌ بررسی آسیب‌های اجتماعی در حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شد و مسئولان برخی دستگاه‌ها که در حوزه‌ آسیب‌های اجتماعی فعالیت دارند، گزارش کار خود را مطرح کردند. در اهمیت این نشست، همین بس که رهبری آن را مهم‌ترین جلسه‌ نظام خواندند و با دقت و صبورانه ساعت‌ها برای آن وقت گذاشتند. من گزارشی از فعالیت همکارانم در حوزه‌ بهداشت و درمان حاشیه‌ شهرها و نتایج بررسی‌هایی که در زمینه‌ طلاق، اعتیاد و سلامت روان انجام شده، ارایه دادم. رهبری هم بیاناتی فرمودند که در این فرصت اندک تنها به دو مورد آنها اشاره می‌کنم؛ نخست این‌که ما به جای گزارش باید اثر اقدامات دستگاه‌ها را در تغییر شاخص‌ها و کاستن از معضلات به‌طور ملموس ببینیم و بعد با اشاره‌ مجدد به آسیب‌های اجتماعی به‌عنوان معضلی دردناک، فرمودند این کاری است که هر کسی ایران را دوست دارد یا حتی هر کسی که وجدان دارد، باید به آن اهتمام ورزد؛ اما آنچه باعث مباهات من است این‌که ایشان تصریح کردند، دستگاهی که در حاشیه‌ شهرها فعالیت داشته، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.» در بخش دیگری از این مطلب آمده: «من در پایان صحبت‌هایم خطاب به ایشان عرض کردم با وجود گزارش‌های مثبتی که در این جلسه ارایه شد، متاسفانه شرایط خوب نیست و نگرانی‌های جدی در زمینه‌ آسیب‌های اجتماعی و سلامت روان مردم وجود دارد. به دو نکته هم اشاره کردم؛ ابتدا گفتم که من از موضع مسئولیتم باید در کنار درمان، بر پیشگیری هم تأکید داشته باشم، از این بابت لازم است به فقر که منشأ تمام آسیب‎هاست، بیشتر توجه کنیم و چون هزینه‌های درمان یکی از مواردی است که طبقات ضعیف را به کام فقر می‌کشاند، باید طرح تحول را بیش از پیش دریابیم. طرحی بزرگ و خدمتی موثر که خودش به دلیل عدم حمایت‌های لازم، این روزها حال خوشی ندارد.»

وزیر بهداشت در مطلبی که منتشر کرد به صحبت‌های انتقادیش در این جلسه هم اشاره کرد: «در ادامه این جسله ادامه دادم، مدتی است عده‌ای فرهنگ شفافیت را به عمد با افشاگری یکی گرفته‎اند و چنان در این مسیر می‌تازند که گویی شبکه‌های معاند دیگر نیازی به تولید محتوا علیه نظام و مسئولان آن ندارند، همین که نوشته ‌برخی شبه رسانه‌ها و سخنان مطرح شده در بعضی تریبون‌های عمومی را بازنشر دهند، به هدف دست یافته‌اند. این نوع برخورد با مسائل کشور، باعث صدمات فراوان به سلامت روان جامعه می‌شود؛ مردم را به نظام بدبین می‌سازد و به‌عنوان مهم‌ترین آسیب و بلکه خیانت، جوانان عزیزی را که سرمایه اصلی بالندگی انقلاب و کشورند، به آینده ناامید می‌کند. پس لازم است در این مورد نیز چاره‌ای عاجل اندیشید. در پایان مقرر شد ٦ ماه بعد، دستگاه‌ها گزارش اقدامات خود را دوباره خدمت ایشان ارایه دهند.»»

 

روزنامه جوان نیز در خبری با عنوان« دروغ بازگشت نخبگان در دولت یازدهم » نوشت:« در حالی که مطالعه روند مهاجرت نخبگان و بازگشت آنها به کشور طبق اساسنامه جزو وظایف بنیاد ملی نخبگان است و باید در این رابطه گزارش‌های سالانه‌ای به شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی این بنیاد ارائه شود، ارائه این گزارش سه سال متوقف شد؛ اما با آنکه تلاش شد تناقض اظهارات رئیس این بنیاد در محضر رهبر انقلاب پوشانده شود، گزارش آماری نخبگان در جلسه سه‌شنبه گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد. بر این اساس، آمار توافق‌شده‌ای مبنی بر حضور تنها 15 درصد نخبگان در خارج از کشور و بازگشت روزانه دو نخبه به کشور برای استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان از زبان دبیر این شورا منتشر شد. این در حالی است که در ارائه این آمار به هیچ‌یک از داده‌های خروج نخبگان کشور استناد نشده و این ابهام باقی است که سالانه 730 نخبه در فضای رکود علمی و اقتصادی کشور با چه انگیزه‌ای به کشور باز می‌گردند و در چرخه کدام فرآیند علمی و تحقیقاتی وارد می‌شوند؟ »

منبع: تابناک

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر