کد خبر: 64345
A
دیده بان ایران مطرح کرد؛

«علی ربیعی» سخنگوی کدام دولت می‌شود؟!/ آیا وزیر "پر حاشیه"، سخنگوی دولت دوازدهم خواهد شد

چندی پیش، نام «علی ربیعی» به عنوان گزینه احتمالی سخنگویی دولت مطرح شد؛ اما مدتی این موضوع مسکوت ماند تا اینکه دوباره خبر‌ها در این باره قوت گرفته و شنیده می‌شود که سخنگویی دولت دوازدهم در ادامه راه به وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی سپرده می‌شود که بعد از دوره وزارت به عنوان مشاور در دفتر رئیس جمهور حضور دارد و قوه مجریه را کمک می‌کند. جلسه استیضاح علی ربیعی یکی از جنجالی ترین روزهایی بود که ساختمان هرمی شکل مجلس در میدان بهارستان به خودش دید. از حرف و حدیث ها درباره وعده دادن به نمایندگان مجلس برای پس گرفتن امضای استیضاح تا انتصاب های رانتی و سفارش شده قوم و خویش های نمایندگان ملت توسط وزیر وقت کار برای ماندن در خیابان آزادی.

«علی ربیعی» سخنگوی کدام دولت می‌شود؟!/ آیا وزیر "پر حاشیه"، سخنگوی دولت دوازدهم خواهد شد

به گزارش دیده بان ایران؛  ٩مرداد ٩٧ بود که پس از کش و قوس های فراوان سرانجام محمدباقر نوبخت از سمت سخنگویی دولت استعفا کرد و این استعفا مورد قبول حسن روحانی رییس دولت دوازدهم قرار گرفت. پس از این استعفا اسامی مختلفی برای جایگزینی نوبخت مطرح شد. «اسحاق جهانگیری»، «علی جنتی»، «حسام الدین آشنا»، «عبدالرضا رحمانی فضلی» و «محمود واعظی» گزینه های احتمالی جانشینی نوبخت بودند که مطرح شدن تعدادی از این اسامی نشان از خبرسازی هواداران این افراد داشت.

در این بین نام اسحاق جهانگیری معاون اول رییس دولت دوازدهم از همان ساعات اولیه استعفای نوبخت توسط کانال های خبری مطرح شد. گزینه ای که کمی دور از ذهن است زیرا سخنگویی دولت یکی از سخت ترین سمت ها در دولت بوده و نیازمند صرف زمان کافی است که این مهم از عهده جهانگیری خارج است زیرا او علاوه بر معاون اولی، رییس ستاد اقتصاد مقاومتی و به نوعی فرمانده اقتصادی دولت است که در شرایط کنونی به نظر نمی رسد تمایل چندانی برای تصدی پست سخنگویی داشته باشد. هر چند شواهد قرائن هم حاکی از این است که با توجه به عملکرد چند ماه گذشته او در دولت؛ جهانگیری عملاً  محدود شده و از نام این فعال سیاسی اصلاح طلب بیشتر سوء استفاده می شود.

سایر گزینه هایی که در همان وقت مطرح شد یکی پس از دیگری تکذیب شد و محمود واعظی هر هفته انتخاب سخنگوی دولت را به هفته و ماه های آتی موکل می داد. تا اینکه اواخر هفته گذشته رییس دفتر رییس جمهور درباره انتخاب سخنگوی دولت، گفت: این موضوع بررسی شده است و یک نفر هم نامش مطرح است که خود آقای رئیس جمهور ان‌شاءالله اعلام می‌کنند.(اینجا)

پس از این اظهار نظر بود که موضوع انتخاب علی ربیعی به عنوان سخنگوی جدید دولت بار دیگر مطرح شد و طبق شنیده ها سخنگویی دولت دوازدهم در ادامه راه به وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی سپرده می شود که بعد از دوره وزارت به عنوان مشاور در دفتر رئیس جمهور حضور دارد و قوه مجریه را کمک می کند.

علی ربیعی شصت ساله سیاستمدار اصلاح طلبی است که پنج سال مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در چهار ساله دولت یازدهم و سال اول دولت دوازدهم بر عهده داشت، اما در هفدهم مرداد سال ۱۳۹۷ توسط جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی استیضاح و برکنار شد.

او که زاده جنوب تهران است، درباره گذشته خود می گوید: پیش از انقلاب تکنسین کارخانه‌هایی چون ارج بوده و پس از انقلاب اسلامی تا سال ۱۳۶۰ مسئولیت شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی را بر عهده داشته است. ربیعی پس از آن به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درمی آید و از سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۲ در دورهٔ وزارت محمد ری شهری و علی فلاحیان، معاونت حقوقی و پارلمانی وزارت اطلاعات را بر عهد می گیرد.

او همچنین از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۴ مسئول اجرایی و مسئول کمیته تبلیغات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی بوده‌ است و از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ به عنوان مشاور اجتماعی رئیس‌ دولت اصلاحات یعنی «سید محمد خاتمی» فعالیت می کند.

او استاد دانشگاه‌های تهران و پژوهشگر حوزه جامعه‌شناسی سیاسی و اقتصادی و عضو هیأت علمی و دانشیار دانشگاه پیام نور، محقق و نویسنده در حوزه جامعه‌شناسی سیاسی و مدیریت است.

جلسه استیضاح علی ربیعی یکی از جنجالی ترین روزهایی بود که ساختمان هرمی شکل مجلس در میدان بهارستان به خودش دید. از حرف و حدیث ها درباره وعده دادن به نمایندگان مجلس برای پس گرفتن امضای استیضاح تا انتصاب های رانتی و سفارش شده قوم و خویش های نمایندگان ملت توسط وزیر وقت کار برای ماندن در خیابان آزادی. (اینجا) و (اینجا)

اما با این حساب قابل ذکر است که یکی از مهم ترین ویژگی هایی که سخنگوی دولت باید برخوردار باشد، فن بیان و ارتباط خوب با خبرنگاران است. هرچند این دو ویژگی برای پست مهمی چون سخنگویی لازم است اما کافی نیست. سخنگوی دولت باید علاوه بر ارتباط خوب با خبرنگاران، با اعضای هیات دولت ارتباط خوبی داشته و بر تمامی عرصه ها و اقدامات دولت مسلط باشد. یکی از جدی ترین نقاط ضعف دولت یازدهم و دوازدهم، حوزه اطلاع رسانی است. نقطه ضعفی که با آغاز به کار دولت دوازدهم همگان متصور بودند با عزل و نصب هایی درست برطرف خواهد شد اما این مهم رخ نداد. هرچند شنیده می شد روز یکشنبه هفته جاری سخنگوی دولت انتخاب شود اما بازهم کرسی سخنگویی خالی ماند تا همچنان خبرنگاران با سوالات فراوان در انتظار پیامک برگزاری نشست خبری سخنگوی دولت باشند.چندین ماه است که دولت سخنگو ندارد و این اصلا اتفاق خوبی نیست زیرا در شرایط عادی دسترسی به اعضای دولت کاری بسیار سخت و حتی غیرممکن است و این در حالی است که در صورت برگزاری نشست خبری سخنگو، خبرنگاران می توانند سوالات خود در حوزه های مختلف را پرسیده و پاسخ خود را دریافت کنند. این انتظار از رییس جمهور وجود دارد که پس از گذشت یک ماه، سخنگوی دولت را انتخاب کنند تا خبرنگاران راحت تر در جریان اقدامات دولت قرار گرفته و به سمع و نظر مردم برسانند.

حال با توجه به گمانه زنی ها درباره قرار گرفتن علی ربیعی پشت تریبون سخنگوی دولت باید دید که او از پس سخنگویی دولتی که به گمان بسیاری از کارشناسان حرفی برای گفتن ندارد بر خواهد آمد یا خیر؟! آیا وزیری که لقب پر حاشیه ترین وزیر دولت را با خود یدک می کشید می تواند بدون حاشیه سخنگویی خوبی برای دولت روحانی باشد؟ / دیده بان ایران

 

    

 

 

 

 

سه‌شنبه ۲۶ تیرماه سال 97 آخرین جلسه سخنگوی سابق دولت (محمدباقر نوبخت) در حالی با حضور خبرنگاران برگزار شد که بحث رفتن او از سازمان برنامه و بودجه، بیش از هر زمان دیگری در بحبوحه مشکلات اقتصادی داغ شده بود. او حتی از آمادگی برای بازگشت به دانشگاه و تدریس و کناره گیری از مسئولیت های دولتی خبر داده بود، ولی در آن جلسه تلاش بسیاری کرد تا از حضور خود در مهمترین سازمان مالی و اعتباری کشور دفاع کند. او درباره احتمال کنار گذاشته شدنش از سازمان برنامه و بودجه گفت: «تمام این شایعات دروغ است.»

به گزارش «تابناک»؛ شامگاه سه‌شنبه ۹ مرداد محمدباقر نوبخت در صفحه توئیتر خود از تغییر سخنگوی دولت دوازدهم با موافقت حسن روحانی، رئیس جمهور خبر داد، ولی این موضوعی بهایی بود که او باید برای حفظ جایگاهش در سازمان برنامه و بودجه می پرداخت. با این تصمیم، نوبخت در جایگاه ریاست سازمان برنامه و بودجه ماندگار شد، ولی با گذشت نزدیک 9 ماه از این موضوع، همچنان دولت ترجیح داده کار را بدون سخنگو دنبال کند.

ماه های زیادی است که اطلاع رسانی از اقدامات دولت، تنها به حضور خبرنگاران طی روزهای چهارشنبه در حیاط هیأت دولت محدود شده و هنوز مشخص نیست، چه کسی قرار است ریاست جلسات سه‌شنبه‌های طبقه هشتم ساختمان کوثر (محل برگزاری نشست خبرنگاران با سخنگوی دولت) را به عهده بگیرد!

محمدباقر نوبخت پنج سالی  به عنوان سخنگوی دولت، پاسخگوی پرسش های خبرنگاران و بازتاب‌دهنده نظرات، تصمیمات و اقدامات دولت حسن روحانی بود؛ اما با بالا گرفتن انتقادات از نوع اطلاع رسانی و سخنانی که سخنگو بر خلاف واقعیات جامعه بر زبان جاری می کرد، نحوه عملکرد دولت دوازدهم و زمزمه‌های تغییر کابینه دوم روحانی، سرانجام نوبخت با بهانه کردن تمرکز بیشتر بر سازمان برنامه و بودجه از این مسئولیت کناره گیری کرد.

حالا دوباره انتقاد به بهره نگرفتن دولت از سخنگو به منظور بازتاب عملکردها و اقدامات قوه مجریه به مردم و همچنین عدم پاسخگویی در مقابل افکار عمومی شدت گرفته است و روز و جلسه ای نیست که رسانه ها در این زمینه مطلب ننویسند و سؤال نپرسند؛ موضوعی که مقامات دولتی را وادار به واکنش کرده است.

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور که خیلی ها او را منتفذترین چهره در دولت دوم روحانی می خوانند، درباره عدم حضور سخنگو در دولت و در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه هیأت وزیران، تصریح کرد: «من سخنگو نیستم، اما سعی می‌کنم هفته‌ای یک بار پاسخ رسانه‌ها را بدهم، ضمن اینکه تلاش می‌کنیم، سخنگوی دولت نیز انتخاب شود.»

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر