کد خبر: 80466
A

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی:تعویق مرحله دوم انتخابات به بعد از آغاز به کار مجلس شورای اسلامی، خلاف قانون اساسی است/ نمایندگانی که در مرحله دوم انتخابات به مجلس راه می‌یابند حق انتخاب ندارند

یک نماینده مجلس گفت: اگر دور دوم انتخابات مجلس یازدهم 21 شهریورماه برگزار شود، هیات‌رئیسه مجلس و هیات‌رئیسه کمیسیون‌ها تا زمانی که نمایندگان جدید نیامده‌اند باید به صورت موقت انتخاب شوند. به لحاظ قانونی حتی نماینده‌ای که به دلیل کرونا نتوانسته در زمان آغاز به کار مجلس یازدهم حضور پیدا کند، باید فرصت داشته باشد که ریاست یکی از کمیسیون‌ها و حتی ریاست مجلس را بر عهده گیرد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی:تعویق مرحله دوم انتخابات به بعد از آغاز به کار مجلس شورای اسلامی، خلاف قانون اساسی است/ نمایندگانی که در مرحله دوم انتخابات به مجلس راه می‌یابند حق انتخاب ندارند

به گزارش سایت دیده بان ایران ؛ جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور، اعلام کرد با پیشنهاد وزارت کشور و موافقت شورای نگهبان، 21 شهریورماه 1399 مرحله دوم انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. 

 

در همین خصوص حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسلام‌آباد غرب و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، به اعتمادآنلاین گفت: تعویق انتخابات ظلم به مردم، نماینده‌ها و کاندیداهای حوزه انتخابیه‌ای است که انتخابات‌شان تا شهریورماه به تعویق می‌افتد. متاسفم که وزارت کشور و شورای نگهبان راحت‌ترین مسیر را انتخاب کردند.

به عقیده او تعویق مرحله دوم انتخابات به بعد از آغاز به کار مجلس شورای اسلامی خلاف قانون اساسی است: در طول تاریخ ایران حتی در زمان جنگ هم انتخابات به تعویق نیفتاده. به یاد دارم که در زمان جنگ وقتی شهرم اسلام‌آباد غرب ویران شده بود، مردم در کوه و کمر و در پناهگاه‌ها رأی می‌دادند و یک روز هم شهرها بدون نماینده نبودند. اما در حال حاضر برای اولین بار دارد این اتفاق رخ می‌دهد.

 

فلاحت‌پیشه توضیح داد: مرحله دوم انتخابات مجلس بعد از حدود چهار ماه از شروع به کار مجلس جدید برگزار می‌شود. در حوزه انتخابیه من نیز انتخابات به مرحله دوم کشیده شده، هرچند من جزو کاندیداها نیستم، اما معتقدم حق مردم و نماینده‌های مردم ضایع می‌شود.

 

او ادامه داد: در طول چهار ماهی که مرحله دوم انتخابات مجلس یازدهم برگزار می‌شود تمامی سازوکار مدیریتی مجلس چیده می‌شود. چیدمان هیات‌رئیسه مشخص و کمیسیون‌ها و هیات‌رئیسه کمیسیون‌ها انتخاب می‌شوند. همچنین اعضای بین‌المجالس و گروه‌های دوستی هم انتخاب می‌شوند. در این شرایط نمایندگانی که در مرحله دوم انتخابات به مجلس راه می‌یابند حق انتخاب ندارند.

 

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه گفت: نتیجه تصمیم وزارت کشور و شورای نگهبان این است که شهرهایی که تکلیف‌شان در دور دوم روشن می‌شود تا 21 شهریورماه نماینده ندارند. در ثانی نماینده این شهرها زمانی که وارد مجلس می‌شوند بسیاری از فرصت‌ها را از دست داده‌اند؛ از جمله فرصت‌های تخصصی، مدیریتی، مسئولیتی و ماموریتی.

 

فلاحت‌پیشه راهکار این مشکل را چنین تشریح کرد: بهترین راه این است که تجدید نظری صورت گیرد و انتخابات در قالب انتخابات الکترونیکی یا هر سازوکار دیگری برگزار شود. چنانچه این اقدام عملیاتی نشد و انتخابات تا 21 شهریورماه به تعویق افتاد، حداقل باید مجلس آینده موظف شود فرصت برای نمایندگانی که در دور دوم انتخاب می‌شوند محفوظ بماند؛ برای مثال نماینده‌ای که دور دوم انتخاب می‌شود بتواند به کمیسیون مربوط به تحصیلاتش برود.

 

او تاکید کرد: حتی اگر انتخابات هیات‌رئیسه هم برگزار شده باشد، نمایندگانی که دور دوم انتخاب می‌شوند حق اعتراض دارند. هیات‌رئیسه مجلس و هیات‌رئیسه کمیسیون‌ها تا زمانی که نمایندگان جدید نیامده‌اند باید به صورت موقت انتخاب شوند. به لحاظ قانونی حتی نماینده‌ای که به دلیل کرونا نتوانسته در زمان آغاز به کار مجلس یازدهم حضور پیدا کند، باید فرصت داشته باشد که ریاست یکی از کمیسیون‌ها و حتی ریاست مجلس را بر عهده گیرد.

این نماینده مجلس گفت: اگر دور دوم انتخابات مجلس یازدهم 21 شهریورماه برگزار شود، تا زمانی که نمایندگان جدید به مجلس بیایند باید هر گونه منصب و پستی که در مجلس تقسیم شده حتماً موقتی باشد.

 

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر