کد خبر: 8313
A

رحمانی فضلی: تقویت اعتقادات گام نخست مقابله با آسیب های اجتماعی است

وزیر کشور با اشاره به گستردگی فضای مجازی و آسیب ها گفت: تقویت اعتقادات و ارزش ها در کانون خانواده و مدرسه و گام نخست مقابله با آسیب های اجتماعی است.

رحمانی فضلی: تقویت اعتقادات گام نخست مقابله با آسیب های اجتماعی است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، عبدالرضا رحمانی فضلی امروز (پنجشنبه) در بیست و پنجمین اجلاس سراسری نماز در البرز با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در زمینه آسیب های اجتماعی اظهار داشت: براین اساس وزرات کشور بر موضوع آسیب های اجتماعی متمرکز شده است .

وی ادامه داد: جمع آوری مسائل مربوط به آسیب های اجتماعی توسط دستگاه های اجرایی اقدامی بود که در قالب طرحی تدوین و تقدیم مقام معظم رهبری شد.

رحمانی فضلی گفت: براین اساس جلسه ای با حضور سران قوا و تمام متولیان اجتماعی کشور برگزار شد که مقام معظم رهبری ضرورت تشکیل این نشست را اعلام کرده بودند.

وی اظهار داشت: نشست دیگر به فاصله چند روز برگزارشد که این نشست 22 سخنران داشت.

وزیر کشور با بیان اینکه 20 سال تاخیر در توجه به مسائل اجتماعی کشور داریم ، گفت: باید این زمان توسط مسئولان جبران شود و براین اساس مقرر شد در نشست های دیگر دستگاه ها در خصوص فعالیت ها توضیح دهند.

این مسئول خاطرنشان کرد: 5 اولویت مشخص شد که اعتیاد به مواد مخدر، حاشیه نشینی، طلاق، مفاسد اخلاقی و مناطق بحران خیز محور تعیین شده از سوی رهبری برای این نشست ها بود.

وی گفت: 50 درصد طلاق ها در کشور ناشی از اعتیاد و 50 درصد متاثر ازدیگر عوامل است.

رحمانی فضلی ادامه داد: باید مرکزیتی برای هماهنگی و برنامه ریزی صورت گیرد که براین اساس رئیس شورای اجتماعی توسط رییس جمهوری تعیین شد و در کنار آن دستگاه چابکی به نام سازمان مدیریت امور آسیب های اجتماعی نیز فعال و بودجه مستقلی برای این امر معین شد.

وی با اشاره به اینکه هیچ موضوعی از آسیب های اجتماعی برای مقام معظم رهبری با اهمیت تر نیست گفت: سال گذشته تمام دستگاه ها گزارش عملکرد شش ماهه در زمینه آسیب های اجتماعی ارائه دادند که اعلام خرسندی رهبر معظم انقلاب را درپی داشت.

رحمانی فضلی افزود: درجلسه پنجم آسیب های اجتماعی که امسال برگزار شد و علی رغم موضوعات انتخاباتی به تعویق انداخته نشد، گزارشی از امور اجرا شد و تاثیر آن مد نظر رهبری معظم انقلاب بود که این امر نیز اجرایی شد.

وی گفت: امید است تمامی آحاد مردم در برابر مبارزه با آسیب های اجتماعی به مسئولیت سنگین خود پی برده و در این رابطه به جد اقدام کنند.

وزیر کشور افزود: علما در راس اجتماعی کردن مبارزه با آسیب های اجتماعی قرار دارند و چنین موضوعاتی باید با کمک مردم و مسئولان حل شود.

وی با اشاره به لزوم سازماندهی وسیع آسیب های اجتماعی از سوی فرهیختگان و اقشار موثر جامعه ، گفت: تنوع آسیب ها بسیار وسیع است و باید تک تک اقشار جامعه نسبت به آن احساس مسئولیت کنند.

رحمانی فضلی ادامه داد: هیات های اندیشه ورز و پروژه های ملی در خصوص کارهای توانبخشی و بهبود بخشی صورت گرفته ولی موضوع بسیار گسترده است و باید تمامی اقشار جامعه در این امر دخیل باشند.

وزیر کشورگفت: هرجا که مسایل دینی قوی بوده و اعتقاد وجود داشته ، مشکلات عدیده اجتماعی کاهش یافته است.

وی اظهار داشت: باید تلاش کنیم در مقابل فرهنگی که غرب به عنوان لذت جویی ، هیجان زندگی و تضعیف ارزش ها برای جوانان دارد، اگر بخواهیم مصون سازی کنیم باید ارزش ها را تقویت کنیم.

وزیر کشور به بیان اینکه دربخش رکودها و ضعف های اقتصادی مشکلات زود برطرف می شود، گفت: اگر در حوزه اقتصادی ضعف بر یک کشور مستولی شود با آوردن تکنولوژی جدید و آوردن سرمایه و معماران اقتصادی می توانیم سرمایه را ظرف حداکثر 5 سال جمع کنیم.

وی ادامه داد: ولی اگر در حوزه اجتماعی و فرهنگی واقعا ضعف و سستی و انحراف شکل بگیرد معلوم نیست درست شدن آن چه زمانی شکل و به صورت زنجیروار شکل می گیرند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه اکنون با گسیختگی و ابهامات در ذهن بچه ها مواجه هستیم، افزود:عرفان های کاذب در حال رواج است که نشان می دهد قلب و روح جوانان و فطرتشان پاک است و عاشق مسایل دینی و مذهبی هستند ولی ما نمی توانیم آن را پر کنیم اما به علت ضعف در رسانه ها و فضای مجازی هزاران نفر را در بحث عرفان و مباحث اخلاقی سوق می دهند.

وی گفت: باید مسایل و موضوعات اجتماعی و فرهنگی را ساماندهی کنیم و مجموع آسیب هایی که با آن مواجه هستیم در شاخص آسیب های اجتماعی در دنیا از نرم معمول پایین تر هستیم که نشان دهنده سالم بودن جامعه ما است.

وزیر کشور بیان داشت: در جایی که 2 میلیون و 400 هزار نفر از کشورمان به اربعین می روند و در شرایط بسیار خطرناکی که آن جا هست و در اربعینی که اتفاق می افتد و جلوه اش را درسانه ها داریم جزو ریشه هایی است که حیات می بخشد و باید آن را توسعه دهیم و نباید فقط به ایرادهای کوچک آن بپردازیم.

وی ادامه داد: تمام رسانه ها این حرکت عظیم معنوی اربعین که حدود 20 میلیون نفر بودند وحدود 3 میلیون نفر آن از ایران بود مسدود خبری کردند.

وی گفت: نماز و قرآن ریشه است تا این ریشه ها است جوانه های تازه می توانند برویند و تبدیل به درخت های تنور شوند ولی آن ها به سمت این ریشه ها آمده اند ولی ما باید این ریشه ها را تقویت کنیم تا موجب حیات مجدد در جامعه شود.

وی افزود: در موضوع طلاق -اعتیاد - حاشیه نشینی و ...معضلات زیادی داریم ولی با تقویت ریشه ها و اعتقادات دینی درکنار حضور مردم را باید داشته باشیم.

وزیر کشورگفت: امسال 500هزار نفرمعتاد در کشور جمع آوری کردیم و اقدامات لازم برای سالم سازی آنها انجام شد.

رحمانی فضلی اظهار داشت: به عنوان وزیر کشور می گویم که تمام موضوعات در این وزارتخانه هماهنگی می شود، اگر در مسایل اجتماعی و ساماندهی آن ها اگر

مردم را به کمک نگیریم نمی توانیم اقدام موثری داشته باشیم و باید کاری کنیم که این مصون سازی و تقویت اعتقادات و ریشه ها در خانواده اول تقویت شود.

وی اضافه کرد: خانواده محور و کانون این صیانت است ولی خانواده ها با ماشینی شدن ارتباطات در خانواده ها قطع شده است، موضوع خانواده موضوع اصلی است بعد از آن موضوع مدرسه است که بیشترین تاثیر را دارد بعد از آن مسجد است که پمپاژ این مسایل اعتقادی را باید داشته باشد و بعد از آن محله است که اگر این چهار مکان را به عنوان یک منظومه ببینم و ارتباط آن رابا هم وصل کنیم با اعتقادات دینی می توانیم موثر باشیم و با انقلابی بودن و کمبود بی نظمی.

رحمانی فضلی افزود: اگر فکر کنیم با برنامه ریزی توانسته ایم مقاومت کنیم این طور نیست بلکه غنای فرهنگی ماست که توانسته ایم تاکنون مقاومت کنیم.

وی بیان داشت: آنچه که به عنوان آسیب اجتماعی از آن نام می بریم تجلی بیرونی مجموعه فعالیت های ما در بخش های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.

وزیر کشور گفت: مقوله ای به نام اعتیاد درجامعه داریم درریشه یابی اعتیاد یک عامل موثر نیست حتما سایر عوامل یاد شده حتی امنیتی موثر است.

وی اضافه کرد: مدیریت آسیب های اجتماعی به این معنا نیست که به این ظواهر بپردازیم و به همین خاطر رهبر معظم انقلاب دستور دادند یک هیات اندیشه ورز متشکل از علما و نخبگان تشکیل شود و موضوع مورد بررسی قرارگیرد.

وزیرکشور اظهار کرد: وقتی ریشه های برخی آسیب ها مانند مواد مخدر یاحاشیه نشینی را بررسی می کنیم به نکته دست می یابیم و آن این است که در کشور ازعدم توازن جدی برخورداریم.

وی اضافه کرد: در عرصه جغرافیایی کشور از جهات مختلف، توزیع منابع شکاف و فقر دریک شرایطی ویژه هستند بطوریکه جمعیت اضافی به حاشیه شهرها می آیند.

وزیر کشور گفت: 11میلیون نفر حاشیه نشین داریم که رهبر معظم انقلاب در

این زمینه دستور ویژه صادر فرمودند.

وی اضافه کرد: وقتی که شرایط زندگی نامطلوب اجتماعی و فرهنگی به وجود می آید جمعیتی در روستا نمی ماند و این نشان می دهد که برنامه ریزی مبتنی بر توسعه نبوده و نداشتیم.

وزیرکشور خاطرنشان کرد: امروز در حوزه اجتماعی وقتی بررسی می کنیم

با تغییرات سریع ناشی از تکنولوژی شاهد تبادل میلیون ها داده اطلاعاتی هستیم و مجموعه داده های تازه به ذهن جوانان ریخته می شود.

وی افزود: برای طبقه بندی و شناخت حق وباطل این داده ها باید اقدام لازم صورت بگیرد.

وزیرکشورتهاجم فرهنگی را یکی از مسائل خواند و افزود: به علت نبود برنامه ریزی در گذشته تاثیراتی در حوزه اجتماعی را شاهد هستیم .

وی بیان داشت: اکنون تغییرات سریع تکنولوژی و علم را داریم اما کمتر کنترلی بر ارائه این اطلاعات برذهن فرزندان خود نداریم.

رحمانی فضلی گفت: یکی از موضوعات مورد نظر مقام معظم رهبری توجه به سبک زندگی در روستا است.

وزیرکشور یادآورشد: سبک زندگی مجموعه اعمال و گفتار ما درجامعه است که باید فعال و خلاقانه دراین زمینه عمل کرد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر