کد خبر: 87729
A

الهه کولایی: حضور اصلاح طلبان در انتخابات بستگی به شرایط دارد؛ اگر فضا مانند انتخابات مجلس یاشد چرا باید شرکت کنیم؟!

تجربه نشان داده که انتخابات مجلس شورای اسلامی به گونه‌ای مقدمات انتخابات ریاست جمهوری را فراهم می‌آورد. اگر قرار باشد همان شرایط محدود کننده که بر انتخابات اسفندماه حاکم بود در سال آینده نیز تکرار شود و خواسته‌ها و مطالبات رأی دهندگان به وسیله نامزدهای انتخاباتی اصلاح طلبان تامین نشود؛ ورود به عرصه انتخابات و حتی فعالیت برای سال آینده با پرسش‌های جدی روبرو می‌شود.

الهه کولایی: حضور اصلاح طلبان در انتخابات بستگی به شرایط دارد؛ اگر فضا مانند انتخابات مجلس یاشد چرا باید شرکت کنیم؟!

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ الهه کولایی عضو حزب اتحاد ملت  به تشریح دیدگاه های احزاب اصلاح طلب در انتخابات پرداخته است؛

******

* خانم کولایی! لطفا ارزیابی خود را از شرایط حاکم بر «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح» طلبان در مقطع کنونی بفرمایید؟ پیش بینی می کنید این شورا به مرحله انحلال برسد یا...

شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان به عنوان نهادی که اجماع سازی و یکپارچه سازی فعالیت اصلاح طلبان را در دوره‌های انتخاباتی مشخص هدف قرار داده بود، توانست با جلب آرای مردم؛ در عرصه سیاسی کشور تأثیرگذار باشد. این شورا حتی آرای مردم را نیز در مسیر تحقق خواسته‌ها و مطالبات آنان؛ سامان داد. بر اساس رویکرد مناسب و همچنین استقبال مردم، این نهاد توانست تأثیرگذاری خود را تثبیت کند. اما امروز نکته‌ای که باید در مورد این شورا به آن توجه شود؛ مسأله فضا و شرایط مناسب برای ادامه فعالیت این نهاد سیاسی است.

شورایعالی سیاستگذاری موجب همگرایی احزاب اصلاح طلب شد

باید شرایطی فراهم شود که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان بر پایه موازین و شرایط قانونی، «احزاب اصلاح طلب» را ساماندهی کرده و در هنگام انتخابات؛ آنها را به حرکت در آورده تا بر پایه پذیرش و اقبال مردم، در شکل‌گیری نهادهای انتخابی؛ تأثیرگذار باشد. آنچه امروز اهمیت دارد؛ «اقبال»، «پذیرش» و «برآورده شدن انتظار» مردم از صندوق رأی و همچنین پیامدهای رأی دادن است. این مطالبه مردمی باید در عملکرد منتخبین ایشان نیز مورد ارزیابی قرار گیرد. پس باید فضا، شرایط و امکانات؛ برای تأمین مطالبات و خواسته‌های مردم در درون نهادهای شکل گرفته بر پایه انتخابات فراهم باشد.

* با وجود استعفای آقایان «عارف» و «موسوی لاری» از شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، این نهاد تا چه زمانی بدون رئیس خواهد ماند؟

تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا این نهاد سیاسی فراتر از دوره‌های انتخابات فعالیت کند. اما آنچه در انتخابات مجلس در اسفندماه گذشته رخ داد، بر عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان تاثیر منفی داشت. شکل نگرفتن شرایط مناسب برای رقابت نامزدهای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان و دیگر نامزدهای  احزاب اصلاح طلب، از جمله عواملی بود که مانع از حرکت رو به پیش این نهاد سیاسی شد.

اساس کار شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان فعالیت در  دوره‌های انتخاباتی بود، زمانی که فضایی برای رقابت و فعالیت انتخاباتی وجود داشته باشد، این شورا می‌تواند به نقش آفرینی مثبت خود ادامه دهد.

استعفای آقایان عارف و موسوی لاری را می‌توان بازتاب شرایطی که برای اصلاح طلبان پیش آمده دانست. عملکرد شورای عالی سیاستگذاری نیز تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است. در صورتی که شرایط مناسبی برای فعالیت این «جریان فکری» شکل بگیرد؛ شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان می‌تواند در مسیر سازماندهی دوباره و فعال سازی جریان اصلاحات گام  بردارد.

افراد شایسته زیادی می‌توانند جایگزین عارف شوند

* این شورا قرار است چگونه خلاء جایگاه ریاست خود را جبران خواهد کرد؟

خوشبختانه افراد «توانمند»، «شایسته» و «با تجربه» بسیاری در این جریان وجود دارند که می‌توانند، اعتماد عمومی و نیز احزاب و افراد مختلف در جریان اصلاحات را جلب کنند. اگر شرایط مناسب برای حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رأی و  فعالیت اصلاح طلبان در عرصه انتخابات فراهم شود، می‌توان انتظار داشت شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با شیوه و شاید شکل جدیدی در ساختار، فعالیت خود را از سر بگیرد. این برآورد زمانی تحقق خواهد یافت که مردم آماده مشارکت در انتخابات باشند و شرایط مناسب برای برگزاری یک انتخابات آزاد با حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی فراهم آمده باشد.

* برخی گمانه زنی‌ها خبر از حضور آقای «عبدالله نوری» و حتی «بهزاد نبوی» در جایگاه ریاست شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان می‌دهد. نظر شما در خصوص این دو چهره و یا افراد شاخص دیگر برای تصدی مسئولیت ریاست شورای عالی چیست؟

اگر شرایطی را که پیش از این گفتم تحقق یابد؛ افراد زیادی در جریان اصلاحات وجود دارند که می‌توانند در این جایگاه قرار بگیرند.

 

* زمان زیادی تا انتخابات ۱۴۰۰ باقی نمانده است، فکر نمی‌کنید اصلاح طلبان در حال از دست دادن زمان برای ورود به عرصه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باشند؟

تجربه نشان داده که انتخابات مجلس شورای اسلامی به گونه‌ای مقدمات انتخابات ریاست جمهوری را فراهم می‌آورد. اگر قرار باشد همان شرایط محدود کننده که بر انتخابات اسفندماه حاکم بود در سال آینده نیز تکرار شود و خواسته‌ها و مطالبات رأی دهندگان به وسیله نامزدهای انتخاباتی اصلاح طلبان تامین نشود؛ ورود به عرصه انتخابات و حتی فعالیت برای سال آینده با پرسش‌های جدی روبرو می‌شود.

البته اصلاحات و اصلاح طلبی تنها در حوزه سیاست خلاصه نمی‌شود. این رویکرد را در عرصه‌های «اقتصادی»، «اجتماعی»، «فرهنگی» و حوزه‌های دیگر نیز می‌توان دنبال کرد و در مسیر بهبود شرایط عمومی کشور گام برداشت.

احتمال حضور جدی اصلاح طلبان در ۱۴۰۰ وجود دارد

* با این تفاسیر می‌توان به این نتیجه رسید که شاید اصلاح طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ دست به یک کار تشکیلاتی وسیع برای معرفی کاندیدا نزنند؟

 احزاب اصلاح طلب فعالیت قانونی خود را ادامه می‌دهند. در همین مسیر «شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب» به عنوان یک نهاد تنظیم کننده فعالیت احزاب جریان اصلاحات فعال است. در کنار احزاب؛ نهادهای سیاسی درون جریان اصلاحات نیز بر اساس شرایط قانونی موجود در کشور فعال هستند.

چنانچه شرایط اجتماعی - سیاسی و ظرفیت‌های مناسب برای فعالیت اصلاح طلبان فراهم شود، در صورت اقبال و پذیرش مردم؛ برنامه ریزی برای تامین خواسته های آنان، ورود اصلاح طلبان به انتخابات ۱۴۰۰ دور از ذهن نخواهد بود.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر