کد خبر: 90470
A

نظر رهبر انقلاب درباره ترویج سنت "خون بس" توسط نمایندگان مجلس یازدهم

الهام آزاد، نماینده انقلابی مجلس شورای اسلامی ایران، با دفاع از سنت «خون‌بس» در برخی مناطق ایران، ضد زن بودن آن را رد کرده و این سنت را «نماد صلح» توصیف کرده بود. بر اساس سنت «خون‌بس»، دختری برای پایان دادن به یک نزاع خونین از طایفه قاتل به عقد مردی از طایفه مقتول درمی‌آید تا درگیری و انتقام پایان یابد و صلح برقرار شود. بنابر این گزارش تاکیدات نمایندگان انقلابی مجلس یازدهم با مخالفت رهبر انقلاب، آیت الله خامنه ای روبر شده است. ایشان در مخالفت با نظر نمایندگان مجلس یازدهم گفته اند:اگر کسی از قبیله‌ای، برای اینکه اختلافات خود را با قبیله‌ٔ دیگر حل کند، دختری را از این قبیله به آن قبیله بدهند، بدون این‌که از خودِ دختر اجازه بگیرند، این کار خلاف شرع است

نظر رهبر انقلاب درباره ترویج سنت "خون بس" توسط نمایندگان مجلس یازدهم

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ الهام آزاد، نماینده مجلس شورای اسلامی ایران، با دفاع از سنت «خون‌بس» در برخی مناطق ایران، ضد زن بودن آن را رد کرده و این سنت را «نماد صلح» توصیف کرده بود. 

بر اساس سنت «خون‌بس»، دختری برای پایان دادن به یک نزاع خونین از طایفه قاتل به عقد مردی از طایفه مقتول درمی‌آید تا درگیری و انتقام پایان یابد و صلح برقرار شود.

بنابر این گزارش تاکیدات نمایندگان انقلابی مجلس یازدهم با مخالفت رهبر انقلاب، آیت الله خامنه ای روبر شده است. ایشان در مخالفت با نظر نمایندگان مجلس یازدهم گفته اند:اگر کسی از قبیله‌ای، برای اینکه اختلافات خود را با قبیله‌ٔ دیگر حل کند، دختری را از این قبیله به آن قبیله بدهند، بدون این‌که از خودِ دختر اجازه بگیرند، این کار خلاف شرع است

صفحه توییتر ریحانه، بخش زن‌ و خانواده پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، نظرات رهبر انقلاب در خصوص سنت «خون‌بس» را منتشر کرد.

در ادامه متن سخنان ایشان که در صفحه ی توییتر ریحانه منتشر  شده، آمده است:

«اگر کسی از قبیله‌ای، برای اینکه اختلافات خود را با قبیله‌ٔ دیگر حل کند -فرض کنید دعوا و اختلاف و خونریزی بوده است- حل این اختلاف و فصل این نزاع را به این قرار دهد که دختری را از این قبیله به آن قبیله بدهند؛ بدون این‌که از خودِ دختر اجازه بگیرند، این کار خلاف شرع است.

البته یک وقت از خودِ دختر اجازه می‌گیرند؛ اشکالی ندارد. دختری خودش مایل است با جوانی از قبیله‌ دیگر ازدواج کند که ضمناً با این ازدواج، اختلاف و نزاع هم از بین برود. این، مانعی ندارد؛ اهلاً و سهلاً. اما اگر بخواهند دختری را به این کار مجبور کنند، خلاف شرع و خلاف احکام اسلامی است.»

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر