کد خبر: 92915
A

فراکسیون محرومیت زدایی یا تور ایرانگردی؟/ ۱۵ نماینده مجلس با همراهی برخی نزدیکان‌شان به مشهد سفر کردند/ جنوب کرمان مقصد بعدی فراکسیون است

اعضای فراکسیون محرومیت‌زدایی و جهادی مجلس در جریان سفر به مشهد، علاوه بر حضور بر سر پروژه‌های محلی و بازدید از طرح‌های عمرانی شهرداری مشهد، از بافت فرسوده و مناطق حاشیه‌ای این شهر بازدید کرده‌اند ولی یکی از مهم‌ترین دیدارهای آنان، به حضورشان در بیت احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه پرنفوذ خراسان رضوی اختصاص داشت.

فراکسیون محرومیت زدایی یا تور ایرانگردی؟/ ۱۵ نماینده مجلس با همراهی برخی نزدیکان‌شان به مشهد سفر کردند/ جنوب کرمان مقصد بعدی فراکسیون است

به گزارش دیده بان ایران؛ پایان دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و آغاز پارلمان یازدهم با چهره‌هایی بعضا ناشناخته و متعلق به جریان سیاسی اصولگرا با خلق و خویی تند در مواجهه با مسائل و مباحث سیاسی و فرهنگی و اجتماعی، از قرار معلوم موجبات خلق عادت و اعمال تغییر در هنجارهای قوه مقننه را فراهم آورده است. تا پیش از این یکی از نقاط افتراق ساکنان ساختمان هرمی‌شکل میدان بهارستان با پاستورنشینان، در سفرهای استانی خلاصه می‌شد. رییس‌جمهوری و معاونانش کنار وزرای دولت باتوجه به گستردگی دایره اختیارات‌شان، در هر دوره ریاست‌جمهوری، به فراخور نوع نگرش دولت‌ها به معضلات و مشکلات، به سفرهای استانی رفته و از نزدیک در جریان پیشبرد امور قرار می‌گرفتند، ولی اوضاع برای نمایندگان مجلس متفاوت بود. رییس مجلس البته هر از گاه به سفرهای استانی می‌‌رفت ولی نمایندگان جز در موارد خاص و ماموریت‌های پارلمانی و فراکسیونی، کمتر در حوزه انتخابیه دیگر همکاران‌شان ظاهر می‌شدند، اما از وقتی محمدباقر قالیباف سکان ریاست قوه مقننه را به دست گرفت و در مقام مرد بی‌رقیب پارلمان ظاهر شد، هم به سفرهای استانی رفت و هم بازدیدهای میدانی را در دستور کار خود قرار داد، سفرها و نظارتی که حالا، بنا بر شواهد و قرائن به رییس انتخابی‌ترین قوه جمهوری اسلامی منتهی نشده و موجبات حضور به نسبت پرحاشیه جمعی از اعضای فراکسیون محرومیت‌زدایی و جهادی مجلس یازدهم در مشهد را فراهم آورده است.

 

حاشیه‌های علنی

آخرین سفر قالیباف پیش از حضور جنجالی و پردردسر در جمع بیماران کرونایی در بیمارستانی در پایتخت سفری بود به مازندران زیبا؛ سفری از پیش اعلام نشده و بدون حضور همراهان فراوان. قالیباف در جریان این سفر اعلام کرد که به ‌منظور جلوگیری از صرف هزینه، از اعلام پیش از موعد سفرهای خود معذور است ولی از ماجرای نظارت میدانی‌اش در خوزستان، آن هم با حدود 150 همراه سخنی به میان نیاورد و از چرایی تعداد کثیر سکوت کرد. سکوت مجلس یازدهم و عدم شفاف‌سازی درباره آن سفر از قرار معلوم اگرچه حداقل در ظاهر و تا اینجا، تغییراتی را در سفرهای استانی-انتخاباتی قالیباف ایجاد کرده ولی آن‌ سوی میدان، هنوز نمایندگان با چنین سفرهایی بیگانه نیستند؛ چنانکه پیگیری‌ها و اطلاعاتی که در اختیار خبرنگار روزنامه «اعتماد» قرار گرفته، از سفری چند ده نفره تحت ‌عنوان فراکسیون محرومیت‌زدایی به مشهد مقدس حکایت دارد.

ماجرا از آن قرار است که چندی پیش خبر سفر اعضای فراکسیون محرومیت‌زدایی و جهادی مجلس یازدهم به مشهد منتشر شد، اما کسی از عِده و عُده حاضران در این سفر صحبتی نکرد و در نتیجه، دست‌کم در نگاه اول این‌طور به نظر می‌رسید که این سفر همچون سفرهای سایر فراکسیون‌های مجلس باشد، اما اینچنین نبود.

اعضای فراکسیون محرومیت‌زدایی و جهادی مجلس در جریان سفر به مشهد، علاوه بر حضور بر سر پروژه‌های محلی و بازدید از طرح‌های عمرانی شهرداری مشهد، از بافت فرسوده و مناطق حاشیه‌ای این شهر بازدید کرده‌اند ولی یکی از مهم‌ترین دیدارهای آنان، به حضورشان در بیت احمد علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه پرنفوذ خراسان رضوی اختصاص داشت. دیداری که جزییاتی از گفته‌های نمایندگان مجلس در آن منتشر نشده ولی ایرنا به نقل از امام جمعه مشهد، خبری منتشر کرده که می‌توان نشانی باشد از طرح موضوع مناطق حاشیه‌ای و احتمال بالای ارتکاب به جرم در آنها. علم‌الهدی در جریان این دیدار از اقدامات آستان قدس رضوی در راستای حل و فصل معضل حاشیه‌نشینی در مشهد دفاع کرده و همزمان از «کار فرهنگی روی اراذل و اوباش» و تبدیل آنان به نیروهای «بسیج» برای «مقابله» با «اغتشاشات» سخن گفته است. اظهاراتی که از قضا انتشارشان، همزمان شد با گرداندن چند «گوشی قاپ» در تهران و یکی، دو شهر دیگر و البته بالا گرفتن موج انتقادها به نوع برخوردهای نیروهای انتظامی با این مجرمان.

 

ناگفته‌های یک سفر

همه این حواشی اما در زمره علنی‌های سفر تنی چند از اعضای فراکسیون محرومیت‌زدایی مجلس یازدهم به مشهد بود. سفری که از قرار معلوم عکاس یا خبرنگاری از سوی خبرگزاری خانه ملت، به عنوان خبرگزاری رسمی مجلس شورای اسلامی در آن حضور نداشته که این هم از کیفیت تصاویر منتشر شده، پیداست و هم از شکل و شمایل اخباری که منتشر شد. در این میان اما پیگیری‌های خبرنگار روزنامه «اعتماد» به ‌روشنی از زوایای پنهان این سفر حکایت می‌کند. بر اساس اطلاعاتی که جهت انتشار در اختیار «اعتماد» قرار گرفته، در جریان این سفر، علاوه بر سیداحسان قاضی‌زاده‌هاشمی، رییس فراکسیون محرومیت‌زدایی و نماینده فریمان- شهرستانی واقع در 70 کیلومتری مشهد- 14 نماینده دیگر به مرکز استان خراسان رضوی سفر کرده‌اند. مجتبی توانگر نماینده تهران، حسین رییسی نماینده جاسب، غلامرضا منتظری نماینده گرگان، مصطفی طاهری نماینده زنجان، محمدرضا مبلغی نماینده کوهدشت، سارا فلاحی نماینده ایلام، فاطمه محمدبیگی نماینده قزوین و رحمت‌اله فیروزی نماینده نطنز حضور داشته‌اند. علی خضریان، رجب رحمانی، احد آزادی‌خواه، نعمت‌الله توان، صمدالله محمدی، محمد گلستانی‌نژاد، حسین رحیم‌طرقی و جواد عسگری نمایندگان تهران، تاکستان، ملایر و بافت دیگر نمایندگانی بودند که در قالب فراکسیون محرومیت‌زدایی به مشهد سفر کردند.

 

هم سیاحت، هم زیارت!

اگر ماجرا فقط به حضور نمایندگان مجلس در مشهد ختم می‌شد، حرفی برای گفتن نبود و سفر صورت گرفته را می‌شد صرفا در حیطه وظایف نمایندگان ارزیابی کرد ولی آنچه این سفر را از سایر سفرهای فراکسیونی متفاوت می‌کند، تعداد قابل‌ توجه همراهان مسافران اصلی است. پیش از این و در دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد، انتشار اخباری مبنی بر سفرهای چند ده نفره او و همراهی خانواده آقای رییس‌جمهوری در جریان سفرهای رسمی، به امری عادی تبدیل شده بود و حالا به نظر می‌رسد اصولگرایان مجلس یازدهم قصد تکرار روزگار رییس‌جمهوری محبوب‌شان را دارند. چنانکه پیگیری‌های خبرنگار روزنامه «اعتماد» حاکی از آن است که هرکدام از نمایندگان حاضر در این سفر، حداقل یک همراه با خود داشتند. به عنوان نمونه خضریان و توانگر نمایندگان تهران هرکدام 3 همراه در این سفر داشتند که از قضا 2 نفر از همراهان‌شان نام خانوادگی مشابه با این نمایندگان دارند. کمترین همراه حاضر در این سفر به سارا فلاحی، نماینده ایلام اختصاص دارد که یک همراه با خود به مشهد برده و بیشترین همراه نیز به محمدرضا مبلغی، نماینده کوهدشت که 6 همراه برایش ثبت شده است. پس از فلاحی، فاطمه محمدبیگی، نماینده قزوین با 5 همراه و مصطفی طاهری با 4 همراه در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. جالب آنکه برای قاضی‌زاده‌هاشمی و سیدمحمد پاک‌مهر، نمایندگان فریمان و بجنورد در این سفر همراهی به ثبت نرسیده که احتمالا ناشی از نزدیکی حوزه انتخابیه آنان به شهر مشهد است.

 

سفر از جیب شهرداری

بدین ترتیب و علاوه بر تعداد قابل‌ توجه همراهان نمایندگان مجلس در جریان سفرشان به مشهد، آن‌ هم در قالب فراکسیونی با کار ویژه محرومیت‌زدایی از شهرها و شهرستان‌های ایران، آنچه می‌تواند حایز اهمیت باشد، منبع تامین هزینه‌های این سفر است. سفر نمایندگان مجلس به شهرستان‌های مختلف بر اساس روال موجود در پارلمان ماموریت حساب شده و مبلغی را هم به فیش حقوقی نمایندگان می‌افزاید. اوضاع برای رییس مجلس اما متفاوت است و او هزینه سفرهای خود به علاوه نیروهای همراهش را از مبالغی که تحت‌ عنوان «تنخواه ریاست» در اختیار دارد، پرداخت می‌کند ولی سفر فراکسیون محرومیت‌زدایی مجلس یازدهم به مشهد از قرار معلوم و بر اساس اطلاعاتی که در اختیار خبرنگار روزنامه «اعتماد» قرار گرفته، شامل هیچ‌ یک از دو حالت نمی‌شود و نمایندگان مجلس و همراهان‌شان برای سفر به مشهد و بازدید از پروژه‌های شهرداری این کلانشهر و دیدار با نماینده ولی‌فقیه در این استان، میهمان شهرداری مشهد بوده‌اند و علاوه بر هزینه ایاب و ذهاب، هزینه اسکان و خورد و خوراک‌شان نیز از محل بودجه شهرداری مشهد تامین شده است. شهرداری که حداقل در ظاهر به اصلاح‌طلبان نزدیک است ولی از قرار معلوم، این روزها چندان بی‌میل به اصولگرایان نیست.

 

یک گمانه‌زنی انتخاباتی

چرایی پرداخت هزینه سفر نمایندگان شهرستان‌های فریمان و ایلام و کوهدشت و تهران و... به مشهد برای افتتاح پروژه‌های این کلانشهر و بازدید از مناطق حاشیه‌ای از سوی شهرداری مشهد، آن‌ هم در شرایطی که مشهد یکی از بانفوذترین شهرستان‌های ایران در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به شمار می‌رود، پرسشی است، بی‌پاسخ رسمی! ولی شاید دلایل آن، به دولت بعدی و نیم‌نگاه دستگاه مدیریت شهری این کلانشهر به آینده بی‌ارتباط نباشد. محمدباقر قالیباف، امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، علی نیکزاد و البته علیرضا زاکانی از جمله نمایندگان مجلس یازدهم به شمار می‌روند که احتمال حضورشان، کم و بیش در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح شده و هم از این‌رو چندان دور از ذهن نیست شهردار یا برخی اعضای شورای شهر مشهد برای نزدیکی به رییس‌جمهوری بعدی هم که شده از طریق فراکسیون محرومیت‌زدایی مجلس یازدهم اقدام کرده و بکوشند در معادلات «بهارستان»، جدای از حلقه خراسانی‌ها، نمایندگان سایر حوزه‌های انتخابیه را نیز با خود همراه کنند. همراهی که بعید نیست آنان را به کرسی‌های بالاتری در دولت آینده برساند؛ آن ‌هم در دولتی که رییسش، در صورت تداوم شرایط با وضع کنونی و سکوت مسوولان خرد و کلان در قبال تشدید روزافزون نارضایتی‌های عمومی، احتمالا در انتخاباتی با مشارکت حداقلی، کاندیدای اصولگرایان خواهد بود.

برنامه‌های انتخاباتی شهردار مشهد، اگرچه موضوع تمام و کمال قابل تاییدی نیست ولی شنیده‌های خبرنگار روزنامه «اعتماد» از نارضایتی فعالان سیاسی اصلاح‌طلب این شهر از نحوه مواجهه او و اعضای شورای شهر با پدیده‌های اجتماعی و سیاسی حکایت دارد. در این میان و تا انتخابات 1400 و تعیین تکلیف کاندیداها و آغاز تغییراتی محسوس و نامحسوس اما آنچه محل ابهام است، تن دادن تعدادی از مجلس‌یازدهمی‌ها به سفرهای اینچنینی است؛ سفرهایی که به‌زعم برخی ناظران برگزاری یا عدم برگزاری‌شان دردی از مردم دوا نمی‌کند.

همچنین گفتنی است سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مردم فریمان در مجلس شورای اسلامی صبح امروز به خبرگزاری فارس گفت: اعضای فراکسیون محرومیت زدایی مجلس طی دو الی سه هفته آینده به جنوب کرمان سفر خواهند کرد.

وی افزود: طی این سفر اعضای کمیسیون از شهرهای بافق، جیرفت، منوجان، کهنوج و دیگر شهرهای این منطقه بازدید خواهند داشت.

 

منبع: اعتماد

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر