کد خبر: 93152
A

سلیمی نمین: مصلحت کشور حکم می کند آقای رئیسی در قوه قضائیه بماند

عباس سلیمی نمین درباره کاندیداتوری قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز قوای مقننه و قضائیه مدیرانی دارند که می تواند منشأ تحول باشند. اگر با وضعیت امروز بخواهیم صحبت کنیم، معتقدم ضرورتی ندارد که آقایان رئیسی و قالیباف نامزد انتخابات سال 1400 شوند.

سلیمی نمین: مصلحت کشور حکم می کند آقای رئیسی در قوه قضائیه بماند

به گزارش دیده بان ایران؛ عباس سلیمی نمین درباره کاندیداتوری قالیباف و رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: امروز قوای مقننه و قضائیه مدیرانی دارند که می تواند منشأ تحول باشند. اگر با وضعیت امروز بخواهیم صحبت کنیم، معتقدم ضرورتی ندارد که آقایان رئیسی و قالیباف نامزد انتخابات سال 1400 شوند.

وی افزود: قوه قضائیه بسیار پیچیده و دارای لایه های مختلف است که ایجاد تحول در آن بسیار کار سختی خواهد بود. آقای رئیسی تا به حال گام هایی را برای تحول در قوه قضائیه برداشته و اگر بخواهد مسند ریاست قوه قضائیه را ترک کند اثر معکوس روی آن تحولات بگذارد. یعنی امکان دارد با خروج آقای رئیسی از دستگاه قضا، ما شاهد برگشتی به شدت قوی تر به سمت برخی لغزش ها در این قوه باشیم. لذا مصلحت کلان کشور حکم می کند آقای رئیسی در قوه قضائیه بماند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: این موضوعات تا حدی درباره آقای قالیباف نیز صادق است. آقای قالیباف در قوه مقننه منشأ تأثیراتی بوده اما با توجه به ویژگی ها و خصوصیات او که مدیر پرتحرک و پرکاری است، شاید فحول جامعه به این جمع بندی برسند که حضور ایشان در قوه مجریه می تواند منشأ اثر بیشتری باشد اما در حال حاضر این بحث بیشتر مقبول واقع می شود که آقایان رئیسی و قالیباف در قوای تحت مسئولیت خود عمق کارشان را بیشتر کنند. البته امکان دارد در ماه های نزدیک به انتخابات بحث هایی مطرح شود که معادلات تغییر کند و شرایط دیگری به وجود آید.

وی درباره طرح نام علی اکبر ولایتی به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری یا ریاست مکانیزم انتخاباتی اصولگرایان توضیح داد: در هر دو مورد نظرم منفی است. او نه ظرفیت این را دارد که پیونددهنده و هماهنگ کننده نیروهای اصولگرا باشد و نه ظرفیت این را دارد که بتواند مسئولیت قوه مجریه را به عهده بگیرد.

سلیمی نمین با اشاره به دوره انتخابات ریاست جمهوری سال 92 بیان کرد: آقای ولایتی خودش کارنامه خوبی در زمینه هماهنگی میان نیروهای اصولگرا نداشت. آن دوره ای که لازم بود اصولگرایان وحدت داشته باشند آقای لایتی از عاملان اصلی شکستن وحدت بود که موضوع تماس تلفنی مرحوم آیت الله مهدوی کنی و پرهیز آقای ولایتی در پاسخگویی به آن تماس کاملا بر همه روشن است.

وی درباره کاندیداتوری سعید جلیلی و عزت الله ضرغامی برای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: در حال حاضر هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب کاندیداهایی را دارند و نام آنها را ارائه می دهند؛ بعضی نیز دارند خودشان را مطرح می کنند بنابراین راجع به تک تک مصادیق و اینکه آیا در قوه مجریه کارآمدی دارند یا خیر، تأییدصلاحیت می شوند یا خیر بحث هایی است که باید گذاشت مقداری آرایش صحنه انتخابات شفاف تر شود و بعد درباره آنها صحبت کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: طرح کاندیداتوری برخی افراد در انتخابات ریاست جمهوری محض خنده و برخی نیز محض گریه است مثل آقایان میرسلیم و آخوندی. درباره برخی اسامی باید تأمل کرد و افرادی را نیز باید جدی گرفت چون باید به عنوان یک شخصیت موثر در یک جریان ارزیابی شوند.

وی افزود: مشاهده می کنیم برخی با فرصت طلبی خود را در سطح کاندیداتوری برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح می کنند تا سطح حضور خودشان را در جامعه بالا ببرند. معتقدم اگر هزینه مادی چنین فرصت طلبی هایی بالا برود این افراد هیچ گاه وارد صحنه انتخابات نمی شوند.

سلیمی نمین با بیان اینکه برخی افراد عملکرد خودشان را در حوزه اجرا نشان دادند و دل مردم از آنها خون است، گفت: آقای روحانی از عدم تحرک آقای آخوندی انتقاد کرد چون معتقد بود آقای آخوندی در حوزه مسکن کوتاهی کرد و کار موثری صورت نداد. حالا تصمیم چنین کسانی برای کاندیداتوری در انتخابات به معنی آن است که برای فهم مردم هیچ ارزشی قائل نیستند و به قدرت هایی بیرون از قاعده جامعه دل بسته اند تا از این طریق توفیقی به دست بیاورند.

منبع: نامه نیوز

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر