کد خبر: 99114
A

حسین مرعشی: مردم رئیس‌جمهور را به‌خاطر خاصیت او می‌خواهند/ رئیس جمهور بی خاصیت به درد مردم نمی خورد

در خصوص مشارکت مردم در انتخابات دو امر واضح وجود دارد؛ یکی از این دو امر رقابتی شدن انتخابات است. دومین موضوع این است که مردم امید داشته باشند که رئیس‌جمهوری آینده، مشکلات آنها، خصوصا مشکلات اقتصادی را کاهش بدهد. اگر تصور عمومی بر این باشد که رئیس‌جمهور نمی‌تواند مشکل آنها را حل کند و رایی که داده می‌شود بر کاهش مشکلات مردم اثر ندارد، به انتخابات ورود نمی‌کنند.

حسین مرعشی: مردم رئیس‌جمهور را به‌خاطر خاصیت او می‌خواهند/  رئیس جمهور بی خاصیت به درد مردم نمی خورد

به گزارش دیده بان ایران؛ مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، همیشه نشان‌دهنده مشروعیت و علاقه مردم به کشور و نظام بوده است. از همین رو حضور مردم در انتخابات اهمیت فراوانی یافته است. به همین دلیل مشخصات لازم برای نامزد مورد قبول مردم، رفع موانع حضور مردم در انتخابات، ارائه برنامه اداره کشور به مردم و جلب اعتماد عمومی نکاتی است که جریان‌های سیاسی باید آن را در روزهای منتهی به انتخابات مدنظر قرار دهند. سازوکار اجماع‌ساز جدید اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات عاملی است که سبب امیدواری این جناح برای کسب کرسی ریاست‌جمهوری در 1400 شده است.

اصلاح‌طلبان به‌دنبال مشارکت حداکثری

چندی پیش شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، نهاد اجماع‌ساز جدیدی را برای پیشبرد اهداف انتخاباتی خود طرح‌ریزی کرد. این نهاد متشکل از 10 الی 13 شخصیت حقیقی از صاحب‌نظران اصلاح‌طلب به همراه 30 حزب عضو جبهه هماهنگی است که تمامی این اعضا دارای یک رای هستند. این نهاد بنا دارد تا توافق همه گروه‌های اصلاح‌طلب برای معرفی نامزد واحد را جلب کند. با وجود اندک مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم، نگرانی‌های بسیاری از احتمال کاهش مجدد مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری وجود دارد. اصلاح‌طلبان که توفیق چندانی در به‌دست‌آوردن کرسی‌های مجلس نداشته‌اند، بیش از سایر جریان‌ها نگران خالی ماندن صندوق‌های رای هستند. تشکیل نهاد اجماع‌ساز جدید نشان می‌دهد که این جناح تمام تلاش خود را برای جلب رضایت مردم به کار بسته است.

تحرکات انتخاباتی کارگزاران

حزب کارگزاران به‌عنوان یکی از احزاب شاخص اصلاحات، از ماه‌ها پیش تحرکات انتخاباتی خود را آغاز کرده بود. ابتدا در ماه‌های گذشته لیستی 20 نفره از اسامی مطرح در میان اعضای حزب کارگزاران از زبان محسن هاشمی رفسنجانی، عضو شورای مرکزی این حزب بیان شد و در آن لیست اسامی مورد بحث برای معرفی به‌عنوان نامزد انتخاباتی مطرح شدند. پس از آن، مشروح یکی از جلسات حزب کارگزاران سازندگی درخصوص انتخابات در رسانه‌ها منتشر شد. در این جلسه سخنانی درباره ارائه برنامه عملیاتی نامزد انتخاباتی و کابینه موردنظر او پیش از انتخابات مطرح شده بود. با این حال مشخص نشد که این حزب در نهایت چه تصمیمی درباره نامزد موردنظر خود اتخاذ کرده و آیا معرفی کابینه نامزد انتخاباتی پیش از انتخابات یک تصمیم قطعی است؟ در همین راستا حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران گفت‌وگویی با «آرمان ملی» داشت که می‌خوانید.

فردی که می‌خواهد نامزد انتخابات باشد، باید چه خصوصیاتی داشته باشد تا مورد استقبال مردم قرار بگیرد؟

در خصوص مشارکت مردم در انتخابات دو امر واضح وجود دارد؛ یکی از این دو امر رقابتی شدن انتخابات است. دومین موضوع این است که مردم امید داشته باشند که رئیس‌جمهوری آینده، مشکلات آنها، خصوصا مشکلات اقتصادی را کاهش بدهد. اگر تصور عمومی بر این باشد که رئیس‌جمهور نمی‌تواند مشکل آنها را حل کند و رایی که داده می‌شود بر کاهش مشکلات مردم اثر ندارد، به انتخابات ورود نمی‌کنند. مردم دوست دارند که فردی قدرتمند، توانمند و با برنامه در صحنه باشد و مردم با رایی که می‌دهند، شاهد تحولاتی مثبت در کشور باشند.

چه تصوری سبب شده است که علاقه مردم به مشارکت در انتخابات کم شود؟

برداشتی عمومی در ایران وجود دارد که می‌گوید هرکس که در ایران رئیس‌جمهور باشد، تفاوتی به حال مردم ایجاد نخواهد شد. باید مشخص شود که نتیجه حضور افراد مختلف در ریاست‌جمهوری تفاوت می‌کند. کسانی باید وارد انتخابات شوند که خاطره مثبتی از آنها در ذهن مردم ثبت شده باشد. کسانی مدنظر هستند که توانمند، دلسوز، راهگشا و کارگشا و مردمی بوده‌اند. مردم رئیس‌جمهور را به‌خاطر خاصیت او می‌خواهند. خاصیت رئیس‌جمهور کاهش مشکلات است. اگر این خاصیت وجود نداشته باشد، به درد دنیا و آخرت مردم نخواهد خورد.

آیا معرفی کابینه پیش از انتخابات تاثیر مثبتی بر جلب رای مردم خواهد داشت؟

نمی‌توان دست رئیس‌جمهور آینده را بست. از طرفی مردم بعضا خود آقایانی را که نامزد انتخابات می‌شوند نمی‌شناسند، چطور می‌خواهند وزرای آنان را بشناسند؟ شاید وجود تیم بتواند کمک کند اما این در شرایطی است که شخصیت‌های با اعتبار ضعیف وارد انتخابات شوند. اگر فردی با اعتبار بالا وارد انتخابات شود، نیازی به معرفی تیم نیز نخواهد بود.

با توجه به شرایط فعلی کشور و عملکرد دولت، آیا مردم از اصلاحات حمایت خواهند کرد؟

اصولگرایان جمعیت کمی از بدنه مردمی را در اختیار دارند و آن افراد نیز بیشتر به خاطر عقاید مذهبی خود در انتخابات شرکت می‌کنند. نیروهایی که به جبهه اصلاحات تعلق دارند و رای‌شان در سبد اصلاحات است، تکلیفی به انتخابات ورود نمی‌کنند. این افراد اگر ببینند شرایط انتخابات مساعد است، می‌توانند انتخاب مناسبی داشته و امید داشته باشند که اوضاع بهبود پیدا کند، در انتخابات شرکت می‌کنند. بدنه مردمی جبهه اصلاحات برخلاف اصولگرایان تکلیفی نیستند.

امیدوار باشیم نامزد انتخاباتی حزب کارگزاران تا چه زمانی معین شود؟

نامزد انتخاباتی کارگزاران تا دو هفته دیگر معرفی می‌شود.

منبع: آرمان ملی

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر