?>
کد خبر: 220937
A

وزیر علوم: توسعه کمی در مراکز آموزش عالی تمام شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر ضرورت پایان یافتن برخی سیاست‌ها در آموزش عالی اعلام کرد که توسعه کمی در این مراکز تمام شد.

وزیر علوم: توسعه کمی در مراکز آموزش عالی تمام شد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، حسین سیمایی صراف امروز، ۱۸ اردیبهشت در نشست با رؤسای دانشگاه و مراکز آموزش عالی استان فارس به مباحث مطرح شده در این جلسه اشاره کرد و گفت: باید پایان برخی سیاست‌ها در آموزش عالی کشور اعلام شود.

وی با تأکید بر اینکه توسعه کمی در مراکز آموزش عالی تمام شد، افزود: ما در یک رقابت منفی، آموزش عالی را گسترده کردیم و بین دانشگاه آزاد و دانشگاه پیام‌نور رقابت ایجاد و بلایی به جان آموزش عالی شد.

سیمایی صراف با بیان اینکه احداث پردیس‌ها سیاست درستی نبود، گفت: یکی از سیاست‌هایی که باید پایان آن را خودمان اعلام کنیم، خاتمه کمیت‌گرایی و اهتمام به کیفیت‌گرایی است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به وضعیت اقتصادی کشورمان اشاره کرد و افزود: در این شرایط اگر سه اقدام را شروع کنیم، می‌توانیم دانشگاه‌ها و وضعیت معیشت اساتید را ارتقاء و رتبه علمی کشور هم افزایش دهیم.

وی، آمایش، مولدسازی و پذیرش به اختیار دانشگاه را این سه اقدام دانست و گفت: کشورمان دیگر چقدر به مهندس مکانیک، وکیل، قاضی، روانشناس، جامعه‌شناس و... نیاز دارد. باید بهترین‌ها را به صورت رایگان و با حمایت کامل مالی در دانشگاه پذیرش کنیم و از بقیه مانند بقیه دنیا، پول بگیریم.

سیمایی صراف با بیان اینکه مولدسازی، آمایش و پذیرش باعث می‌شوند که در ارتقای دانشگاه‌ها جهش ایجاد شود، افزود: با موانع موجود نمی‌توانیم لایحه‌ای برای اصلاح آموزش عالی به مجلس ببریم. لذا از دانشگاهیان انتظار داریم راهکار فکورانه و عملیاتی ارائه دهند تا بدانیم چگونه آمایش را باید اجرا کرد.

وی با تصریح اینکه هنوز نتوانستیم سیاست ابلاغی رهبر معظم انقلاب و ابلاغیات شورای عالی انقلاب را در این زمینه اجرایی کنیم، گفت: باید بررسی کنیم که چه مسیری باید برویم که بتوانیم فرمایشات رهبر معظم انقلاب را در خصوص آموزش عالی محقق کنیم و باید برای آن راهکار عملیاتی ارائه داد.

سیمایی صراف بر ضرورت ارتقای آموزشی در دانشگاه‌ها به خصوص برای دانشجویان خارجی تأکید کرد و گفت: باید دانشجوی خوب خارجی بگیریم که هم برای دانشگاه درآمد داشته باشد هم حامل فرهنگ و تمدن ایرانی شده و موجب گسترش صلح و ارتباطات میان کشورها شود. نباید به هر قیمتی دانشجوی خارجی بگیریم کما اینکه دانشجوی ایرانی هم نباید به خاطر پول بگیریم.

پیگیری مسکن دانشگاهیان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه باید منافع ملی را بر منافع شخصی ارجحیت دهیم، در خصوص مسکن دانشگاهیان و اساتید نیز گفت: برای حل مسکن دانشگاهیان و اساتید جدی هستیم. حتی برای ارزیابی مدیران دانشگاه‌ها، میزان توفیق آنان برای مسکن‌سازی دانشگاهیان اعم از کارمندان و هیئت علمی بررسی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: دانشگاه‌های ما اموال زیادی دارند چه اشکالی دارد بخشی از زمین‌های آنان با رعایت مقررات که بسیار هم سخت و دشوار است و برای آن ۱۴ مرحله درنظر گرفته‌ایم را برای مسکن دانشگاهیان اختصاص دهیم. البته ما ۳۵ دانشگاه در کشور داریم که این ۱۴ مرحله را طی کرده‌اند اما دانشگاه‌های دولتی ما هنوز این را شروع نکرده‌اند.

سیمایی صراف با بیان اینکه در شیراز با همت استاندار فارس می‌توان آمایش و مسکن‌سازی برای دانشگاهیان را شروع کرده و آن را تبدیل به الگویی برای کشور کرد، گفت: استاندار فارس بسیار پای کار دانشگاه هستند و استاندار دیگری را اینگونه نمی‌شناسیم که اینگونه نسبت به دانشگاه اهتمام داشته باشد و این یک فرصت برای استان فارس است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین مباحث مطرح شده در خصوص حقوق و دستمزد دانشگاهیان را کاملا درست توصیف کرد و گفت: در این زمینه طرح دادیم که همان مدلی که برای افزایش حقوق اساتید در سال ۸۲ اجرا شده است، همان دوباره اجرایی شود و برای کارکنان هم فوق‌العاده ویژه پیشنهاد دادیم. اما اینها چقدر قابل اجرا هستند.

وی، یک راه این کار را ارتباط گرفتن بیشتر دانشگاه با جامعه دانست و افزود: ارتباط با صنعت و استفاده از ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان و... برای درآمد دانشگاه‌ها و اساتید کمک بسیار مؤثری هستند و به توسعه کشور کمک می‌کنند.

انتقاد از وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی

سیمایی صراف همچنین، وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی را رضابت‌بخش ندانست و گفت: موسسات غیردولتی هم باید لزوما کیفی شوند. البته برخی از آن‌ها خوب هستند و حتی از برخی دانشگاه‌های دولتی بهتر هستند.

وی باز هم بر پرهیز از گسترش دانشگاه‌ها تأکید کرد و افزود: چه توجیه شرعی و اخلاقی وجود دارد که از مالیات و نفت و پتروشیمی بگیریم که می‌خواهیم دانشگاه‌داری کنیم؛ آن هم زمانی که اینقدر تعداد داوطلب دانشگاه نزولی شده است به عنوان مثال تعداد دانشجویان دانشگاه پیام نور از ۷۰۰ هزار نفر به ۳۰۰ هزار نفر رسیده است البته این دانشگاه کیفیت آموزشی خوبی دارد اما هر چیزی دوره‌ای دارد و مصداق عدالت زمان به زمان تغییر می‌کند.

وزیر علوم با بیان اینکه گلایه‌های دانشگاه آزاد هم در خصوص کیفیت و نظم‌پذیری درست است، در خصوص قطع برق در دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی گفت: از استاندار فارس درخواست دارم که در این زمینه پیگیری داشته باشند. درست است که قطع برق یک موضوع ملی است و دیروز هم در هیئت دولت این را مطرح کردیم که حداقل برق دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها تنها در یک ماه آینده که این مراکز فعال هستند، قطع نشود و امیدواریم این مسئله اجرایی شود.

وی از استاندار فارس درخواست کرد تا در این زمینه پیشقدم شده و دستوری دهند تا یک ماه آینده مراعات مراکز آموزشی در قطع برق شود و سپس درباره دانشگاه صنعتی نیز گفت: درباره دانشگاه صنعتی هم از مدیریت ارشد استان فارس کمک می‌خواهیم تا زیرساخت‌های آن ارتقاء یابد.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر