?>
کد خبر: 222343
A
دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات هشدار داد؛

زنان و جوانان، هدف مافیای دخانیات

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات در ایران، زنان و جوانان را هدف مافیای جهانی دخانیات خواند و گفت: دخانیات روز به روز در حال فراگیرتر شدن است و نسل جوان را تهدید می‌کند.

زنان و جوانان، هدف مافیای دخانیات

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، دکتر محمدرضا مسجدی در نشستی خبری در آستانه هفته ملی مبارزه با دخانیات، اظهار کرد: دخانیات، یک مشکل عمده‌ برای کشور است و روز به روز در حال فراگیرتر شدن است و نسل جوان ما را تهدید می‌کند.

وی ادامه داد: دختران جوان، پسران جوان، زنان و به ویژه جوانان به عنوان اهداف مافیایی جهانی دخانیات و فرآورده‌های دخانی قلمداد می‌شوند. حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد مردان و حدود ۵ درصد زنان از محصولات دخانی استفاده می‌کنند. خوشبختانه میزان مصرف دخانیات در میان زنان ایرانی نسبت به کشورهایی مانند لبنان و ترکیه کمتر است و این فاصله می‌بایست حفظ شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با بیان اینکه دختران و زنان جامعه ما به شدت مورد هدف محصولات دخانی هستند، گفت: شرکت‌های دخانی به دنبال سود و افزایش مصرف هستند اما ما پزشکان و رسانه‌ها می‌بایست به دنبال سلامت باشیم.

مسجدی با بیان اینکه سلامت از ابعاد مختلفی برخوردار است، توضیح داد: این روزها، مسائل متعددی درباره ناترازی انرژی، آب، برق، گاز که جزو مولفه‌های روزمره زندگی است، مطرح می‌شود. دولت و حکومت برای حل این مشکل تلاش می‌کنند به نحوی که کمترین آسیب ممکن برای مردم ایجاد شود. اگر ناترازی انرژی وجود دارد، به طور قطع بر سلامت کشور و مردم تاثیر می‌گذارد و موضوع تامین انرژی به طور قطع بر سلامت مردم اثرگذار است.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه برخی ریسک‌فاکتورها بر سلامت مردم اثرگذار است، گفت: پنج بیماری، عامل ۷۰ درصد مرگ‌ومیرها در جهان به حساب می‌آیند. بیماری‌های قلبی‌عروقی مانند فشار خون، سکته‌های قلبی و سکته مغزی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت و اختلالات اعصاب و روان عامل ۷۰ درصد مرگ و میرهای سطح جهان هستند.

وی ادامه داد: ۱۶۰هزار نفر طی سال گذشته به دلیل بیماری‌های قلبی‌عروقی و ۱۳۵هزار نفر به دلیل سکته‌های قلبی و مغزی در سال گذشته جان خود را از دست دادند. همچنین گفته می‌شود که ۷۸هزار تا ۸۰ هزار نفر نیز به دلیل سرطان جان خود را از دست می‌دهند. بررسی‌ها بیانگر این است که ۴۵۰هزار نفر طی سال گذشته جان خود را از دست داده‌اند که بخش عمده آن به دلیل بیماری‌های قلبی‌عروقی مانند فشار خون، سکته‌های قلبی و سکته مغزی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت و اختلالات اعصاب و روان است.

مسجدی گفت: سازمان بهداشت جهانی به عنوان پرچمدار سلامت در دنیا بر این باور است که پنج عامل خطر سبب بروز بیماری‌های قلبی‌عروقی مانند فشار خون، سکته‌های قلبی و سکته مغزی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن تنفسی، دیابت و اختلالات اعصاب و روان می‌شوند که دخانیات در صدر آن قرار دارد.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر