ثبت محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد «کهنترین ثبت» در فهرست میراث جهانی است
سفیر ایران در یونسکو گفت: ثبت محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد «کهنترین ثبت » در فهرست میراث جهانی است.

به گزارش سایت دیدهبان ایران، احمد پلاکتچی دوشنبه، ۲۳ تیر در نشست رسانهای ثبت جهانی محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد که با حضور استاندار لرستان برگزار شد، اظهار کرد: کشور ما از نظر توان کارشناسی در حوزه میراث فرهنگی و دیپلماسی فرهنگی از توان بالایی برخوردار است به نحوی که محل مراجعه کشورهای دیگر نیز هست و از نظرات مشورتی کارشناسان ما استفاده میکنند.
وی ادامه داد: مسأله ثبت در فهرست میراث جهانی کار بسیار پیچیدهای بوده، ثبت جهانی ترکیبی از کار فنی تخصصی در حوزه باستان شناسی، معماری ،شهرسازی و از سوی دیگر کاری مهم در حوزه سیاسی است که کشورمان در طول این سالها موفقیت های مهمی در این حوزه کسب کرده است.
سفیر ایران در یونسکو با بیان که در این حوزه؛ مجموعهای از «ترین»ها در ثبت جهانی داریم، گفت: برای مثال ثبتهای سریالی ۵۴ کاروانسرا ، ثبت صدها پل، تونل، ساختمان راه آهن شمال جنوب و...از ثبتهای مهم کشور ماست و در این حوزه جز کشورهای پیشقدم در حوزه بین فرهنگی هستیم.
پلاکتچی اضافه کرد: با ثبت محوطههای تاریخی دره خرمآباد،امروز با یک ثبت دیگر مواجه هستیم، یعنی «:کهن ترین ثبت در فهرست میراث جهانی» متعلق به ایران و خرمآباد است.
وی ادامه داد: این ثبت فصل جدیدی در میراث جهانی رقم زده است، با این ثبت یک میراث فرهنگی با سابقه ۶۰ هزار ساله در جهان مواجه هستیم که پیوستگی خود را در طول زمان حفظ کرده است.
سفیر ایران تصریح کرد: علاوه براینکه ما در حوزه ثبتها جز پیشقدمان بودیم، در حوزه توزیع ثبتها نیز در همه استانها نیز توجه داریم یعنی ثبتهای ما در چند استان متمرکز نیست.
وی یادآور شد: برای مثال در زمینه توزیع ثبت پها، لرستان قبلا در حوزه کاروانسراها ثبت شده ولی امروز به صورت ثبت مستقل دره خرم آباد شده و این سیاست توزیع استانی را در ثبت جهانی دنبال میکنیم.
پلاکتچی اظهار کرد: این سیاست توزیع، اثرات داخلی برای پاسخگویی به نیاز معنوی همه استانها را برای ثبت جهاانی برطرف میکند و تصویر کاملتری از کشور ما به جهانیان نشان میدهد که مناطق گوناگون ما مهد تمدن هستند و ایران فقط در چند استان خلاصه نشده است.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که با افتخار در مورد محوطههای تاریخی خرم آباد اشاره می کنیم اینست که دره خرم آباد فضای همزیستی و همزبانی بین گونههای انسانی نئاندرتال و انسان هوموساپینس ساپینس بوده و در طول هزارهها و قرنهای بعد هم این همزیستی برای اقوام و گونههای مختلف وجود داشته تا امروز که لرستان همچنان سرزمین دوستی و همزیستی مسالمت آمیز و گفتگوی بین فرهنگها و اقوام است.
وی گفت: این ویژگی این ثبت را برای ما افتخارآمیزتر میکند.